Brambles går det sidste år af sin 2020-bæredygtighedsstrategi i møde med markante resultater

Tæt samarbejde med kunder har skabt signifikante reduktioner af både emballageaffald, CO2-udledning og ’tomme kilometer’, viser virksomhedens årlige bæredygtighedsrapport.

Sydney, Australien, 1. oktober 2019 – Den globale logistikvirksomhed Brambles, som i Danmark opererer under navnet CHEP, har netop offentliggjort en rapport med deres seneste resultater på bæredygtighedsområdet. Rapporten viser, at Brambles sammen med sine kunder har været med til at spare:

  • 2 millioner tons CO2
  • 1,7 millioner kubikmeter træ
  • 2.595 millioner liter vand
  • 1,3 millioner tons affald
  • 1,7 millioner træer

Besparelserne er opnået alene ved at erstatte engangsemballage med genanvendelige alternativer, der kan deles, repareres og genanvendes igennem hele forsyningskæden. 

I 2015 bekendtgjorde Brambles sine 2020-bæredygtighedsmål. Siden da er de spørgsmål og problematikker, som bæredygtighedsprogrammet omhandler, f.eks. bæredygtig skovdrift og eliminering af affald i forsyningskæden, kun blevet vigtigere. Nu hvor virksomheden går ind i det sidste år af sin 2020-plan, er den næsten i mål med målsætningen om at nå op på 100 procent bæredygtigt indkøb med hensyn til træ: Brambles er i regnskabsåret 2019 nået op på 99,7 procent mod 99.4 procent i regnskabsåret 2018. Herudover kom 60 procent af den elektricitet, der forsyner Brambles’ servicecentre fra certificerede vedvarende energikilder.  Det er en stigning på 34 procentpoint i forhold til regnskabsåret 2018.

Virksomheden er i gang med at udstikke nye bæredygtighedsmålsætninger og har en ambition om at udnytte sin position som den usynlige rygrad i globale forsyningskæder til at sætte et positivt aftryk på samfund, kunder og planeten.

En fælles bæredygtig fremtid

Som en del af Brambles’ målsætning om bedre samarbejde i branchen har virksomheden for nylig lanceret programmet ’En verden uden affald’ (Zero Waste World - ZWW). Programmet skal være afsæt for nye partnerskaber med producenter og detailhandlere, så de sammen kan løse de store fælles udfordringer i branchen - samtidig med at de sparer tid, penge og ressourcer. Programmet skal gøre overgangen til en cirkulær økonomi hurtigere og enklere gennem initiativer, der fokuserer på tre hovedområder: eliminering af affald, afskaffelse af ’tomme’ transportkilometer og innovative løsninger der højner effektiviteten.

Sidste år hjalp den samarbejds-transportløsning, som tilbydes af Brambles-virksomheden CHEP i og BXB Digital mere end 246 kunder med at opnå besparelser på til sammen 69,6 millioner kilometer og 84,6 tons CO2.

Yderligere information kan hentes her:

Download Brambles’ 2019 Bæredygtighedsrapport på https://www.brambles.com/Content/cms/sustainability-2019/Sustainability_Review_2019.pdf

Læs mere om Brambles Bæredygtighedsstrategi på www.brambles.com/sustainability

CHEPs nye algoritme øger antallet af indsamlede paller i Europa med 500.000 enheder om året

21.05.2023CHEP Denmark

Sponseret

03.05.2023CHEP Denmark

Sponseret

CHEP Danmark planter læring om træer og naturressourcer hos næste generation

25.04.2023CHEP Denmark

Sponseret

CHEP Danmark på LOOP Forum 2023

12.04.2023CHEP Denmark

Sponseret

Et internationalt flow betyder mere effektiv forsyningskæde

09.01.2023CHEP Denmark

Sponseret

Brambles awarded CDP double ‘A’ score for transparency and action on climate change and forests

02.01.2023CHEP Denmark

Sponseret

Brambles for første gang nr. 1 på Dow Jones’ indeks over bæredygtighed