Dagab – Effektiv automatisering til levering til butikker

Dagab distributionscentret i Jönköping forsyner op til 600 butikker og mindre distributionscentre med friske råvarer. For at gøre processerne i anlægget i Jönköping så økonomiske og fejlfrie som muligt valgte Dagab KNAPP's FAST Picking-løsning.

Dagab Inköp & Logistik AB er en svensk logistikvirksomhed med speciale i opbevaring og levering af fødevarer. Virksomheden blev grundlagt i 1974 og har været en del af Axfood-koncernen siden 2000. Virksomheden har omkring 1.000 ansatte. Som datterselskab til Axfood er Dagab ansvarlig for logistikprocesserne og for levering til butikkerne. Distributionscentret i Jönköping forsyner op til 600 butikker og mindre distributionscentre med friske råvarer. For at gøre processerne i anlægget i Jönköping så økonomiske og fejlfrie som muligt valgte Dagab KNAPP's FAST Picking-løsning. Det fuldautomatiske koncept minimerer den fysiske belastning af medarbejderne, og ordrer behandles hurtigt og effektivt.

Pladsbesparende og fleksibel fødevarebearbejdning

Dagab valgte KNAPP's FAST Picking-løsning til anlægget i Jönköping. Med det fuldautomatiske koncept bliver udarbejdelse af ordrelister hurtig og effektiv. Det omfattende fødevaresortiment, såsom mejeriprodukter, kødprodukter og frugt og grøntsager, behandles på en økonomisk og fejlfri måde ved hjælp af den pladsbesparende løsning. Inden for detailhandel med fødevarer er der
standardhåndteringsenheder, som, hvis de vælges manuelt, pålægger medarbejderne en enorm fysisk belastning. Ved at skifte til fuldautomatisk bearbejdning af disse standardhåndteringsenheder reduceres den fysiske belastning af medarbejderne til et minimum.

Kort beskrivelse af løsningen

Indgående varer, palleaflæsning og afstabling

Efter indgående levering af varer transporterer en medarbejder pallerne til varemodtagelsen, hvor pallerne klargøres til opbevaring i systemet. Automatisk palleaflæsning og afstabling
En medarbejder registrerer de leverede varer i systemet og sender pallerne til de fuldautomatiske palleaflæsningsmaskiner. I det første trin adskilles pallen fra håndteringsenhederne og føres ind i en tom pallestabler. De tomme paller transporteres via det robuste palletransportsystem Powerline mod aflæsning af varer, hvor de igen vil være tilgængelige for ny butiksplukning. I det andet trin opdeles stablerne og føres derefter ind i afstablerne. Disse maskiner adskiller håndteringsenhederne fra stablen efter et lager-til-lager-princip, så varerne kan overføres til bakker til opbevaring i OSR Shuttle™. Denne proces udføres effektivt ved altid at læsse to bakker med fødevarer samtidig. Den perfekte synkronisering mellem indføring af de tomme bakker og fastspændings- og overføringsmekanismerne sikrer en hurtigere og mere omhyggelig overførsel af produkter til bakker. Transportbåndssystemet Streamline transporterer de lastede bakker til OSR Shuttle™.

ivii.scantunnel

ivii.scantunnel registrerer vægt og stregkoder, hvilket bidrager til nem og fejlfri fakturering af varer, der sælges efter vægt. Registrerede data gøres automatisk tilgængelige for systemet på et højere niveau.

Manuel palleaflæsning

Blandede paller aflæsses på en manuel arbejdsstation. Medarbejderne overfører varerne til bakkerne ved en ergonomisk designet Pick-it-Easy-arbejdsstation. Pick-it-Easy-arbejdsstationen kombinerer optimal ergonomi med brugervenlighed: Det unikke designkoncept er den perfekte gods-til-person-løsning, der kombinerer ergonomi, multifunktionalitet, effektivitet, omkostningseffektivitet og design.

OSR Shuttle™ – Lagring, sekvensering og plukning

Det kraftfulde lagrings- og plukkesystem OSR Shuttle™ er kernen i løsningen. Varerne gemmes i systemet, indtil de er klar til udgående levering. I 3 rack line-systemer på 15 niveauer er der 7.200 tilgængelige lagerpladser til pladsbesparende opbevaring og effektiv ordrestyring. Så snart ordredata er tilgængelige for levering til butikker, udløser KNAPP's KiSoft-software indhentning af varerne fra shuttle-systemet. KiSoft Pack Master beregner den optimal pakkeorden for lagerspecifik sammensætning af pallerne i forhold til håndteringsenhederne og varens stamdata. Baseret på denne beregning henter OSR Shuttle™ varerne i den optimale rækkefølge. Den rigtige rækkefølge sparer en masse tid og unødvendige gåture for medarbejderne, når de tømmer pallerne i butikkerne. Derudover sparer en høj og stabil pakningstæthed plads i køretøjet.

Stabling, palletering og levering af varer

Processerne for afhentning af pallerne til udgående levering til butikkerne udføres også helt automatisk ved hjælp af stablings- og palleteringsmaskiner.

Automatisk stabling og palletering

I det første trin fjerner maskinerne håndteringsenhederne fra bakkerne og samler dem i stabile stabler. Bakker, der ikke er helt tømt, opbevares igen i OSR Shuttle™.
Helt tømte bakker flyttes til en tom pallestabler og transporteres derefter til varemodtagelsen, hvor de igen kan bruges til lastning af nye varer. I andet trin skubbes stablerne automatisk op på en palle. En pakkemaskine sikrer den færdige lastpalle til transport, før adresseetiketten fastgøres.

Manuel palletering

Små ordrer og blandede paller med forskellige modtagere plukkes manuelt på en anden Pick-it-Easy-arbejdsstation. En medarbejder fører de færdige paller til aflæsningsområdet til forsendelse. KNAPP's automatiseringsløsning sikrer, at der altid leveres effektivt og til tiden til butikkerne.

Beliggenhed: Jönköping, Sverige

Branche: Food logistics

Anvendelse : Distribution af friske varer, levering til 600 butikker og små distributionscentre

Løsning: OSR Shuttle ™ med 3 hyldesystemer med 15 niveauer, 7200 lagerpladser, fuldautomatiske maskiner til palletering og stabling, fuldautomatiske stablings- og palleteringsmaskiner, Strømlin containertransportsystemer og Powerline-palletransportsystemer, skræddersyet KiSoft-software såsom KiSoft Pack Master

Mere fra...

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

19.12.2023KNAPP A/S

Sponseret

BESTSELLERS NYE LOGISTIKCENTER BLIVER ET AF DE MEST EFFEKTIVE OG AUTOMATISEREDE I EUROPA

05.09.2023KNAPP A/S

Sponseret

Innovation og stabilitet skaber resultater for KNAPP

03.07.2023KNAPP A/S

Sponseret

FTZ’s logistikanlæg sætter nye standarder på tre fronter

10.04.2023KNAPP A/S

Sponseret

Gør zero touch fulfillment til virkelighed med robotteknologi fra KNAPP

23.01.2023KNAPP A/S

Sponseret

Ekstra forstærkning til dit lager