Dematic sikrer sig automatiseringskontrakt til mere end 50 mio. Euro HOS Reitan Distribution A/S, et datterselskab til Rema 1000 A/S, Danmark

Investeringen i det nye lagerautomatiseringssystem vil gøre det muligt for Reitan Distribution A/S at imødekomme den stigende efterspørgsel og skalere sin forretning hurtigt og effektivt

REMA 1000 har som en af Danmarks største og hurtigst voksende discountsupermarkeder opnået en bemærkelsesværdig høj vækst i de seneste år. Foto: Dematic.

08.09.2020

Sponseret

Dematic

Dematic, ledende global leverandør af automatiserede logistikløsninger, annoncerer en ny kontrakt med Reitan Distribution A/S i Horsens, Danmark. Reitan Distribution A/S leverer dagligvarer til mere end 900 butikker i hele Danmark, herunder til mere end 340 af kædens egne REMA 1000-butikker samt andre dagligvarebutikker herunder 7-Eleven.

REMA 1000 har som en af Danmarks største og hurtigst voksende discountsupermarkeder opnået en bemærkelsesværdig høj vækst i de seneste år og tegner sig i øjeblikket for 15,5% af det danske marked.

I dag betjener Reitan Distribution A/S i alt 340 REMA 1000 butikker i Danmark. Dematic har fået til opgave at designe en højeffektiv automatiseret løsning, der vil muliggøre øget leveringsfrekvens og øget serviceniveau til butikkerne samt understøtte Reitans vækststrategi i de kommende år.

Reitans nuværende logistikcenter på Marsalle i Horsens er cirka 57.000 kvadratmeter stort. I de senere år er virksomheden vokset i en sådan grad, at det er blevet nødvendigt at udvide i form af nye og mere moderne lagerfaciliteter. Udvidelsen vil føje ca. 30.000 kvadratmeter til lageret og vil bl.a. inkludere et højlager for paller. Med sine 26 meter på sit højeste punkt bliver det den højeste kommercielle bygning, der er bygget i Horsens i mange år.

Bygget ved siden af det eksisterende lager med en bro mellem dem, vil det nye lager – designet omkring Dematics automatiseringsløsning - operere i 21 timer om dagen, seks dage om ugen og ekspedere over 400 ordrer med tørvarer om dagen. Cirka 130.000 kolli vil dagligt blive plukket, pakket og distribueret fra det nye og moderne robotlager. Løsningen vil øge leveringsfrekvensen af de 600 mest populære produkter i REMA 1000 butikkerne og reducere de samlede omkostninger ved at forbedre driftseffektiviteten.

Reitan går meget op i sine medarbejderes trivsel. Det er af vital betydning for dem at have et lagermiljø med optimal ergonomi og gode arbejdsforhold, så man kan fastholde og rekruttere nye medarbejdere. Et eksempel på dette, i løsningen fra Dematic, er de ergonomiske palleteringsstationer, designet i samarbejde med et team af medarbejdere fra Reitan Distribution og en uafhængig konsulent med speciale i optimale arbejdsforhold.

Ole Thomsen, Logistik Direktør hos Reitan Distribution, udtaler: ”Dette projekt handler om at yde bedre service til købmændene, skabe en bedre kundeoplevelse samt sikre optimale arbejdsvilkår for medarbejderne og opnå højere effektivitet”.

”Lige fra begyndelsen af processen har Dematic haft en god forståelse af vores forretning. Dematic er en virksomhed, der kombinerer innovation med kvalitet og pålidelighed, bakket op af en mangeårig global erfaring fra andre projekter. Alt dette har gjort os overbeviste om, at Dematic er den rette partner for os.”

Som en kommentar til samarbejdet siger Thorsten Beck Hansen, Salgsdirektør for Norden og Baltikum, hos Dematic: “REMA 1000 har haft en fantastisk vækst de senere år. Som alle andre i denne branche skal REMA 1000 investere nu for at være på forkant. Vi er overbeviste om, at den løsning vi har udviklet i tæt samarbejde med Reitan Distribution, vil give dem den skalerbarhed og fleksibilitet, som virksomheden har brug for så der kan realiseres en endnu større vækst de kommende år.”

Når lageret er færdigt, vil det bl.a. bestå af et automatisk højlager for paller, et fuldautomatisk kollilager, semiautomatiske og fuldautomatiske palleteringsstationer, samt et automatiseret plukkesystem for 1/4-paller. Dematic leverer alt dette samt et nyt omfattende multi-site warehouse management system (WMS), der til dels vil optimere driften i det nye lager, men også koordinere aktiviteter mellem det eksisterende og det nye lager.

Det forventes at nye system fra Dematic vil mere end fordoble produktiviteten i Reitans lager, samtidig med at det giver væsentlige forbedringer af arbejdsvilkårene for Reitans medarbejdere.

Andy Blandford, Dematic’s Senior Vice President og administrerende direktør for Dematic Nordeuropa konkluderer: “Denne ordre markerer begyndelsen på et langvarigt professionelt samarbejde. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med REMA 1000-teamet for at hjælpe dem med at realisere deres fulde potentiale i en branche, som konstant er i udvikling.”

Det nye lager forventes at blive taget i drift i begyndelsen af 2023.

Yderligere information om Dematic kan findes på dematic.com.

Mere fra...

01.05.2024Dematic

Sponseret

Dematic Strengthens Presence in Middle East with New Saudi Arabia Office Opening

03.10.2022Dematic

Sponseret

Dematic Wins Multimillion Euro Contract with Leading Finnish Grocer Kesko

27.09.2021Dematic

Sponseret

Dematic Automates Small Parts Warehouse at Siemens Plant

31.01.2021Dematic

Sponseret

DEMATIC AUTOMATES LANDMARK GROUP'S PREMIER DISTRIBUTION CENTRE

23.11.2020Dematic

Sponseret

Dematic indgår ny servicekontrakt i millionklassen med Coop Danmark

08.09.2020Dematic

Sponseret

Dematic sikrer sig automatiseringskontrakt til mere end 50 mio. Euro HOS Reitan Distribution A/S, et datterselskab til Rema 1000 A/S, Danmark