Vær skarp, når du vælger teknologi!

Den teknologiske palette er blevet større – hvordan vælger vi det rigtige?

Måden vi anvender teknologien på i kombination med effektive processer er det, der skaber resultaterne..

Kataloget med teknologiske muligheder bugner, også inden for logistikkens verden, og udviklingen kommer virksomheder såvel som medarbejdere til gode; styringen bliver bedre, fejl reduceres og færre medarbejdere slides op.

Med muligheder følger udvælgelse og beslutninger, og der skal virksomhederne være skarpe i første hug. For det forkerte valg er dyrt. Lagerudstyr, it-systemer og lignende tunge investeringer bliver hurtigt til fejlinvesteringer, hvis for eksempel viser sig, at det ikke var simpel effektivitet, der kunne optimere virksomhedens forretning, men derimod fleksibilitet. Den løsning, der fungerer hos naboen, er ikke nødvendigvis den, der virker hos dig.

Så derfor: definer målene, fokuser og analyser. Først derefter er virksomheden klar til at indsnævre valgmulighederne og øremærke de sider i udstyrskataloget, som kan opfylde behovene.

Visionerne og målene ser vi, når vi bevæger os op i helikopteren og betragter logistikken som en helhed. De overordnede mål kan være at levere til tiden, at optimere personaleressourcerne,
øge konkurrenceevnen ved at distribuere mere kosteffektivt, life cycle cost-betragtning mm. Hele forsyningskæden er vigtig, og der skal arbejdes professionelt og struktureret både på det strategiske og det operationelle plan. Enhver god logistikproces tager udgangspunkt i indsamling af data og en omhyggelig analyse.

Når målene er sat og data indsamlet, struktureret og analyseret, er det tid til at finde ud af hvilken teknologi, der kan skabe den bedste og mest økonomiske logistik, og hvilken it-platform, der skal bruges til at holde sammen på det hele.

Organisationens modenhed skal også tages i betragtning - hvad er den parat til, og hvordan kan vi forvente den udvikler sig? Højteknologisk udstyr kan vise sig en dårlig investering, hvis ikke organisationen er modnet til at håndtere den nye verden.

Den optimale løsning hhv. koncept kan vise sig at være en blanding af flere teknologier, og der er aldrig kun én løsning. Derfor skal der opstilles forskellige løsningsforslag med forskellige ambitionsniveauer. Ikke sjældent kan man løse problemerne med teknologier, der er billigere, men dem finder man ikke, hvis man ikke analyserer mulighederne.

Den løsning, vi investerer i, skal være den løsning, der også virker.  Det lyder banalt, men det kan ikke desto mindre være en udfordring at holde det fokus.

Med andre ord, fremtidens logistik er en intelligent kombination af den rette teknologi og ’talentfuld beregning’, hvilket, ganske sigende, samtidig er den oprindelige, græske betydning af ordet Logistikos!

Mere fra...

18.09.2023Langebæk A/S

Sponseret

Langebaek and Optilogic have formed a strategic partnership

31.08.2023Langebæk A/S

Sponseret

Langebæk frigiver sygeplejersketimer og sparer millioner

21.08.2023Langebæk A/S

Sponseret

Herlev Hospital - Logistikken er hospitalets livsnerve

24.01.2023Langebæk A/S

Sponseret

Blue Equity investerer i Langebæk A/S

25.08.2022Langebæk A/S

Sponseret

Langebæk inviterer til reception

17.03.2022Langebæk A/S

Sponseret

Ny strategisk alliance: Coupa og Langebæk indgår regionalt partnerskab