Der er noget i luften – og det er energieffektivt

Størsteparten af N.C. Nielsens kunder er i gang med grøn omstilling, og vælger derfor eldrevne, miljøvenlige og energieffektive maskiner til intern transport.

N.C. Nielsen har blandt andet leveret denne kraftfulde, eldrevne og energieffektive Linde E35L modvægtstruck til NOVENCO, hvor den med en løftekapacitet på 3.500 kg blandt andet har til opgave at føde to laserskærere med tonstunge metalplader..

Det gælder også NOVENCO Building & Industry i Næstved, der i tråd med deres bæredygtige ventilationsløsninger har valgt en ny energieffektiv og eldreven Linde-flåde og dermed skrottet deres gamle gasdrevne køretøjer.

NOVENCO fremstiller ventilationssystemer til fx parkeringshuse, datacentre, erhvervsbyggeri og vejtunneller i hele verden. Det kræver i sagens natur energi at skabe mekanisk ventilation, og derfor arbejder NOVENCO løbende med at udvikle ventilatorer, der kan nedbringe energiforbruget og mindske CO2-udledningen.

Skrotningen af de gamle gastruck har medført flere gevinster. Nu skal NOVENCO ikke længere bruge tid på at klassificere ATEX-sikkerhedszoner og gennemføre årlige tjek af eksplosionssikre områder.

Nu er det slut med at få gassen leveret med lastbil til fabriksområdet i Næstved, og så betyder de eldrevne maskiner nul emission af sundhedsskadelige udstødningsgasser!

– Der er flere grunde til, at vi har valgt eldrevne Linde-maskiner. De er uhyre energieffektive i drift. De sender et grønt signal til medarbejdere, kunder, leverandører og andre gæster af huset, som kommer på besøg og ser, at vi kører el-truck.

Det giver en god mavefornemmelse at kunne fremvise Linde el-truck som levende eksempler på vores grønne omstilling, fortæller indkøbschef Flemming Elmstrand fra NOVENCO.

Tusindvis af transporter

NOVENCO har et stort internt transportbehov. Linde-flåden opererer i fire store produktions- og montagehaller på i alt 16.000 kvm under tag, foruden de hyppige transporter i fabriksgaderne udendørs.

Omkring 80 medarbejdere betjener maskinerne på skift, når der skal flyttes råvarer, hentes halvfabrikata, placeres metalplader i laserskæreren eller fragtes færdigvarer til forsendelse.

– Vi har et stort kørselsbehov i hverdagen. Vi faldt for det brede sortiment af Linde-maskiner fra N.C. Nielsen. Det matchede vores behov over hele linjen. Vi har fået sammensat en rigtig god maskinflåde af gaffeltruck, stablere og reachtruck, der passer præcist til de aktuelle opgaver.

Sammen med ekstraudstyr som sideskift på gafler, luftaffjedret førersæde og Linde Blue Spot-sikkerhedslys er flåden gearet til fremtiden hos os, pointerer Flemming Elmstrand fra NOVENCO.

Hørte medarbejdere

Processen med at vælge nyt truckmærke og fremtidig samarbejdspartner tog over et års tid fra start til slut. Der blev defineret kravspecifikationer, udarbejdet spørgeskemaer til udfyldelse, beregnet forventet energiforbrug og prøvekørt tre forskellige mærker i en periode.

Efter den grundige proces og masser af input fra truckførerne valgte NOVENCO at gå med N.C. Nielsen,  der siden har leveret en skarp flåde med 11 fabriksnye Linde el-gaffeltruck, el-stablere og el-reachtruck.

– Vi er meget tilfredse med forløbet og dialogen med N.C. Nielsen, som virkelig har stået på pinde for os. Vi har fået en rigtigt god rådgivning fra dygtige konsulenter, der ved hvad de snakker om og som har peget på en optimal løsning for os.

De holder hvad de lover, er handlingsorienterede og forstår at leve sig ind i vores situation og ønsker om at gå i en mere bæredygtig og energieffektiv retning, understreger Flemming Elmstrand fra NOVENCO. 

Mere fra...

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

08.04.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Ny plukketruck er længe ventet

08.03.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde lancerer nyeste lagerteknologi

28.11.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

ACO FUNKI: Linde har ændret hele logistikken

05.11.2023N.C. Nielsen A/S

Sponseret

En investering i sikkerhed er en investering i dine medarbejdere