Dynamics AX underbygger M Seals' internationale vækststrategi

Dobbeltcifrede årlige vækstrater, udviklingsplaner for Sverige og Kina og for nylig tilkøb af et engelsk firma. M Seals A/S med hovedsæde i Espergærde i Nordsjælland går målrettet efter en større international markedsandel, og det stiller krav til virksomhedssystemet.

”Med den strategi, vi har lagt, mener vi, at Dynamics AX passer bedst til os inden for to til fem år,” siger Thomas Petersen.

”Vi vil jagte alle de forbedringer, der er mulighed for i systemet,” siger administrerende direktør Thomas Petersen

”I et par år havde vi kigget efter en afløser for XAL, som ikke længere blev understøttet af Microsoft, og som havde vanskeligt ved at arbejde sammen med andre systemer. Vi kiggende på Visma, Dynamics NAV og Dynamics AX,” fortæller administrerende direktør Thomas Petersen.

”Vi ”triggede” på Dynamics AX, som ganske vist er lidt stort, men som er stærkt på inter company, og med den strategi, vi har lagt, mener vi, at Dynamics AX passer bedst til os inden for to til fem år,” siger han.

”Vores primære mål med skiftet til Dynamics AX 2012 var at opnå sporbarhed hele vejen igennem værdikæden, få systematiseret vores interne handel, få hjælp til disponering af indkøb, højne rapportering, forbedre lagerstyringen og begynde at arbejde mere med CRM,” fortæller finansiel controller Jette Stade.

”Hertil kommer, at vi har egen samleproduktion, og Dynamics AX er stærk til produktion med styklister,” supplerer vicedirektør og teknisk chef Mikkel Posselt.

Han tilføjer, at M Seals har planer om at øge andelen af semi produktionsvarer, og at omkostningsstyringen i Dynamics AX er en fordel.

M Seals havde også et ønske om at komme til at køre så tæt på standard Dynamics AX som muligt.

”Vores XAL var meget tilrettet, og i stedet for at foretage de samme tilpasninger i Dynamics AX, ville vi også kigge på vores processer og se, om noget med fordel kunne ændres her,” siger Thomas Petersen.

Fortsat optimering med Bredana som samarbejdspartner

Implementeringen af Dynamics AX kom imidlertid ikke til at forløbe optimalt, og i sommeren 2013 måtte M Seals konstatere, at virksomhedens daværende Dynamics AX forhandler havde sat en løsning i drift, der ikke var færdig, som Thomas Petersen udtrykker det.

Efter forhandlerskifte til Bredana blev den nødvendige ”brandslukning” iværksat - så kunderne kunne få deres varer.

Nu er det tid til at se fremad og høste alle de frugter af systemskiftet, som M Seals har planer om:

”Inter Company funktionen er virkelig en fordel for os nu. Vi har mange transaktioner, og der bliver bestemt ikke færre, nu da vi har købt et selskab i Newcastle,” siger Thomas Petersen.

”Vi har også en forventning om, at vi kommer til at udnytte de fordele, der ligger i automatisk disponering af indkøb. Det skal både rationalisere vores arbejdsgange, og give kontante besparelser. Vores indkøbere har lige været på kursus i to dage hos Bredana, og det var en stor succes. De kom hjem med armene oppe,” fortæller Mikkel Posselt.

Bredanas integration til fragtsystemet Consignor er også på vej og vil blandt andet give mulighed for, at kunderne kan track ’n trace deres forsendelse.

”Vi vil bestemt ikke stoppe her, men jagte alle de forbedringer, der er mulighed for i systemet,” siger Thomas Petersen.

Efter en lang periode med XAL er der imidlertid mange ønsker, så M Seals har valgt at lave en prioriteret liste over delområder, som Bredana skal hjælpe med at optimere.

Blandt punkterne på listen er Bredana Dynamics AX Faktura Workflow modul med digitalisering af fakturaarbejdet og delvist automatiseret godkendelsesproces.

Styring af lager med 16.000 varenumre

Hertil kommer stregkodestyring på lageret. I det 4.200 kvadratmeter store lager er der cirka 16.000 varenumre. Fortrinsvis gummiringe - såkaldte O-ringe - fra bittesmå, der indgår i høreapparater, til kæmpestore med fem meters diameter, som benyttes i nogle af verdens største vindmøller. Her er der store muligheder for effektivisering i form af Bredana Dynamics AX Pocket stregkodeløsning.

M Seals roser samarbejdet med Bredana, som har fået implementeringen af Dynamics AX 2012 på skinner og dermed også skabt systemmæssig basis for den fortsatte udvikling af virksomheden.

”Det har været et meget fint og sobert forløb. Bredanas konsulenter var hurtige til at forstå de problemer, vi var løbet ind i, og komme med forslag til ændringer og løsninger,” siger Thomas Petersen. 

Fakta om M Seals

M Seals forhandler og producerer tætninger til industriel anvendelse og dækker hele området fra små finmekaniske emner til store krævende maskintætninger i gummi, PTFE samt metalemner med påvulkaniseret gummi.

M Seals blev grundlagt i 1963 og er et firma i fortsat udvikling og vækst. Hovedsædet ligger i Espergærde, og der er i alt 50 ansatte.

I Sverige har datterselskabet M Seals AB i Halmstad stor fremgang. Kina er blevet et vigtigt marked, og M Seals har lokal salgsdeling her. Seneste skud på stammen er tilkøb af en virksomhed i Newcastle England i december 2013.

I 2007 blev M Seals en del af den internationale gruppe DIPLOMA PLC. Det har åbnet for nye samarbejdspartnere i gruppen, blandt andet det amerikanske Hercules Sealing Products.

Læs mere på vores hjemmeside

Mere fra...

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

29.01.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

"Vigtigt at medarbejderne føler sig trygge i en forandringsproces"

20.12.2023Bredana Axcite A/S

Sponseret

Konsulent efter 17 år i Koldings største virksomhed

23.11.2023Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

15.11.2023Bredana Axcite A/S

Sponseret

Lars kommer med stor erfaring inden for rådgivning og salg

13.11.2023Bredana Axcite A/S

Sponseret

IT geares til fornyet vækst i cirkulær succesforretning