EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

EAB levere maskinrammer fremstillet af det emissionsfri SSAB Zero®-stål for at minimere virksomhedens klimaaftryk.

Radioshuttle™. Foto: EAB Lagerindretning A/S

Med sit patenterede pallehåndteringssystem Radioshuttle™ tager EAB yderligere et skridt i sin bæredygtighedsindsats. I løbet af marts måned begynder EAB at levere maskinrammer fremstillet af det emissionsfri SSAB Zero®-stål for at minimere virksomhedens klimaaftryk

‘’Vi har længe haft et tæt samarbejde med SSAB og har haft en dialog, hvor vi har gjort det klart, at vi ønsker at bruge fossilfrit stål i vores produkter, så snart det er muligt. Et skridt i retning af et fossilfrit SSAB Zero®-stål, der er baseret på jernmalm, og som vi nu vil bruge til maskinrammen i vores Radioshuttle™ pallehåndteringssystem.”
Per-Åke Andersson, CEO EAB

SSAB Zero® er fremstillet af genbrugsstål. Det betyder i princippet ingen emissioner i stålproduktionen, og ingen masseallokering eller udnyttelse af emissionskvoter. Stålet produceres derfor uden udledning af fossile brændstoffer i produktionen, herunder indkøbt energi og transport.

STÅLET HAR EN PLADS I FREMTIDEN

“Hos EAB er vi overbeviste om, at stål fortsat vil have en plads som konstruktionsmateriale i fremtiden. Som en stor indkøber af stål ønsker vi at leve op til vores ansvar ved at drive og tage aktivt del i udviklingen af fossilfrie alternativer. Det gør vi dels ved at stille krav til vores leverandører, dels ved at øge bevidstheden om og vidensniveauet både internt i EAB og hos vores kunder. Det handler om dedikeret samarbejde på alle niveauer.”

PALLEHÅNDTERINGSSYSTEM MED BÆREDYGTIGHEDSTEGN

Det var ikke tilfældigt, at RadioshuttleTM blev valgt som den første med en maskinramme i emissionsfrit stål, da dette system er et af EAB’s vigtigste produkter og det system, der har været medvirkende til EAB’s succes, ikke mindst på det internationale marked.


“Vi sælger i dag vores Radioshuttle™-system til kunder over hele verden. Det er et helt eget udviklet og patenteret pallehåndteringssystem, der udnytter lagerets fulde kapacitet i alle temperaturzoner. Det halvautomatiske system er designet med bæredygtighed for øje og med det formål at optimere kundens lagerplads og dermed reducere energiforbruget, hvilket er af stor betydning i køle- og frysehuse. Arbejdsmiljøet forbedres også, når dette system anvendes. Det, at vi nu kan tilføje endnu en bæredygtighedsfaktor ved at levere selve maskinrammen i emissionsfrit stål fra SSAB, viser, at vi i Sverige driver udviklingen fremad. Det har således både en konkret og en symbolsk værdi i vores intention om at tage stål ind i fremtiden med et mål på 0, når det gælder CO2-fodaftrykket.”

Mere fra...

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

04.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision