Fødevarevirksomheder mindsker spild, forbedrer leveringstider og optimerer produktionen med ROB-EX

Hos fødevarevirksomhederne Palsgaard A/S og Fipros A/S er der styr på leveringstiderne og det samlede overblik over produktionsplanlægningen. Det sørger ROB-EX Scheduler nemlig for

Det kan være en udfordring at få produktionsplanlægningen til at gå op i en højere enhed for mange fødevarevirksomheder, da der her stilles store krav til blandt andet kvalitetskontrol, holdbarhed og rengøring. Ofte er planlægningshorisonten meget kort og nogle gange ned helt ned til få timer. Der er mange produktionslinjer og produktvarianter som skal pakkes forskelligt.
ROB-EX Scheduler har funktioner, der hjælper fødevarevirksomheder i den daglige planlægning. Funktionerne, som blandt andet inkluderer automatisk planlægning af CIP, sikker kontrol med holdbarhed samt materiale- og lagerkontrol, er specielt designet til og udviklet i samarbejde med fødevareindustrien. 

ROB-EX giver Palsgaard et bedre visuelt overblik over produktionen
Hos Palsgaard, der udvikler og producerer emulgatorer og stabilisatorer til en lang række fødevareproducenter verden over, har ROB-EX Scheduler optimeret produktionen og givet et bedre overblik over produktionsgangene. Torben Dahl-Hansen der er Supply Chain Manager hos Palsgaard fortæller: ”Overgangen til ROB-EX Scheduler har betydet, at meget papir er udgået, fordi information og videndeling sker gennem ROB-EX. Vi har fået et langt bedre visuelt overblik over anlæggene, og så kan vi se produktionen i sammenhæng. Det betyder at vi kan optimere vores ordre-flow og se, hvad hver ny ordre betyder for de øvrige leveringer.”

ROB-EX sikrer at Fipros A/S kan levere alle ordrer til tiden
Fipros er en underleverandørvirksomhed inden for fødevareprodukter. Den primære kundegruppe er danske fødevareproducenter, og samtidig eksporterer de også til både Skandinavien og Tyskland. Leveringssikkerheden er altafgørende for Fipros, og derfor sørger ROB-EX for at enhver ordre leveres til den tid, kunden ønsker – uanset hvor kort tidsfristen er. Produktionsplanlægger Poul Pedersen fortæller: ”Kunderne skal regne med Fipros som en pålidelig og sikker leverandør, og når en kunde ønsker at få en ordre presset igennem i en periode, hvor der faktisk er udsolgt, så hjælper ROB-EX os med det. ROB-EX har nemlig gjort det muligt for os, at optimere på vores op- og omstillingstider ved at placere produktioner med samme rute efter hinanden og ad denne vej få mere igennem produktionsapparatet. Samtidig hjælper ROB-EX os med at vurdere hvilke produktioner, der kræver mindst rengøring, og det kan spare en del tid, hvis eksempelvis to produktioner, som indeholder de samme ingredienser, kan afvikles lige efter hinanden. Uden ROB-EX ville alt det her være komplet uoverskueligt, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan jeg skulle kunne løse mit job som planlægger uden”. 

24.08.2023ROB-EX A/S

Sponseret

Kom med til ROB-EX Brugerdag 2023 og oplev premieren på ROB-EX Web Planner

Du kan stadig nå at tilmelde dig til ROB-EX Brugerdag 2023.

09.08.2023ROB-EX A/S

Sponseret

22.06.2023ROB-EX A/S

Sponseret

Invitation til Danmarks største event om produktionsplanlægning

10.05.2023ROB-EX A/S

Sponseret

Overblikket kom lige fra dag ét

03.03.2023ROB-EX A/S

Sponseret

ROB-EX giver en bedre forståelse hele vejen rundt

27.02.2023ROB-EX A/S

Sponseret

ROB-EX er et vigtigt skridt i vores digitalisering