FDIH: Dyr fragt hindrende for e-handel

For store fragtomkostninger er den største årsag til afbrudte handler online, viser undersøgelse fra FDIH, der derfor opfordrer logistikvirksomhederne til at prioritere nethandlen.

Før høje fragtpriser er stopklodsen for næsten hver femte afbrudte onlinehandel, viser analyse fra FDIH. Foto: Flickr/Sara E.

19.08.2016

SCM.dk

Hver femte gang en kunde afbryder et køb på nettet, har fragtomkostninger ansvaret, konkluderer en ny analyse fra FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel). Det er et stort problem for danske webbutikker, der taber markedsandele til deres udenlandske konkurrenter, og opfordringen fra FDIH er derfor klar.

Læs også: FDIH: God kundeservice gør livet svært for små net-butikker

”Vi så gerne, at de store logistikvirksomheder i højere grad anerkender, at deres vækst er bundet op på den stigende nethandel. Hvis de kan sænke priserne, vil flere handle på nettet, og dermed vil logistikvirksomhederne også få flere kunder i butikken”, siger adm. direktør Niels Ralund.

En af de onlinevirksomheder, der tydeligt kan mærke problemstillingen på egen krop, er netbutikken Kaffekapslen.dk, hvor man ofte oplever fragt-afbrydelserne og ikke er i tvivl om alvoren.

”For både kunder og netbutikker betyder fragtomkostninger alt. Der er ingen tvivl om, at det er den absolut væsentligste grund til, at kunderne afbryder deres køb. Vi har kørt kampagner med fri fragt, og i de perioder fordobler vi vores konverteringsrate. Det siger alt,” forklarer indehaver Morten Ravn.

For dyr fragt er den største årsag til afbrudte onlinehandler herhjemme. Grafik: FDIH.

Hans koncept er tilstede på fem udenlandske markeder, men ifølge Morten Ravn er det en daglig kamp at skabe profit på grund af de høje danske fragtpriser.

”I Tyskland kæmper vi imod konkurrenter, der betaler halvt så høje fragtpriser, som vi gør i Danmark. I andre lande er det endnu billigere. Samtidig bliver vi presset på det hjemlige marked, fordi danske forbrugere kan købe produktet i udlandet og få det leveret billigere, end hvis de købte det i Danmark.”

Også udfordringer politisk og internationalt
Udfordringen ligger dog ikke kun hos fragtfirmaerne. Også på lovgivningsfronten er fragtpriserne et emne, som de danske politikere må forholde sig til. Udsigterne er dog ikke de bedste, siger Niels Ralund.

”Desværre viste forårets Postforlig, at politikerne mangler forståelse for netbutikkernes udfordringer, og at e-handel og detailhandel er smeltet sammen. [Og] hvis man fra politisk hold skader e-handlerne, så skader man altså også dansk detailhandel og dermed dansk økonomi.”

Endelig spiller de internationale postaftaler også ind. Reglerne, der skal sikre at der kan sendes breve og pakker på tværs af landegrænser verden over, giver fattige lande rabat på forsendelser til de dyrere lande. Trods landets massive vækst omfatter rabatordningen stadig Kina, som er verdens største e-handelsmarked, men alligevel – med mange år med status som u-land – fortsat nyder godt af en rabat på betalingen i modtagerlandet, hvor det lokale postvæsen bringer pakken eller brevet det sidste stykke vej.

”Det er helt skørt, at det danske postvæsen skal have penge op af lommen for at fragte en pakke fra Kina til den danske modtager. Prisen ligger under det, som en dansk netbutik skal betale for den samme befordring bare i Danmark. Det presser Post Danmark, som forsøger at hente nogle af pengene ind med høje fragtpriser. Det er en ond cirkel”, siger Niels Ralund.

Læs også: Voksende kundekrav vil definere fremtidens e-handel

Dansk Erhverv skrev, sammen med sine søsterorganisationer i Norge, Sverige, Finland og Island, i sidste måned et åbent brev til EU-Kommissionen og de nordiske regeringer med henblik på at ”stoppe den urimelige indirekte støtte til e-handel fra lande udenfor EU.”

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

11.06.2024SCM.dk

Der skal investeres 500 milliarder årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024SCM.dk

Danmark skal op i gear for at sikre konkurrenceevnen

07.06.2024Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Milliardstor ordreindgang skaber nye nordjyske arbejdspladser

07.06.2024SCM.dk

Et godt arbejdsmiljø vinder over lønnen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup