FREJA Transport & Logistics A/S styrker sin position i Norge med opkøb af Thoresen Transport AS

Pressemeddelelse: Den danske logistikoperatør FREJA Transport & Logistics A/S køber 80% af norske Thoresen Transport AS pr. 1. oktober 2021.

FREJA er en del af den internationale koncern United Shipping & Trading Company, og købet styrker koncernens position som en af de førende på det nordiske transportmarked.

Thoresen Transport har haft en positiv udvikling igennem mange år og er anerkendt for sin gode kundeservice og høje kvalitet i leverancerne. I indeværende regnskabsår forventes en omsætning på min. 135 mio. NOK.

”Vi har længe holdt udkig efter den rette partner, og da muligheden opstod for at erhverve majoriteten i Thoresen Transport, var det en forholdsvis nem beslutning. Med dette køb får vi mulighed for at give vores kunder en endnu bedre service gennem en bredere portefølje. Der er ingen tvivl om, at deres kundesegmenter passer perfekt ind i FREJAs norske forretning” siger Ulrik Rasmussen, Group CEO i FREJA Transport & Logistics Holding A/S.

Thoresen Transport er et veletableret transport- og speditionsfirma i Larvik, som blev grundlagt i 1982 af nuværende ejer og grundlægger Lars Thoresen og hans bror Knut Thoresen. Virksomheden har i dag 25 velkvalificerede medarbejdere inden for områder som national og international transport, containertransport og told/spedition. Efter opkøbet fortsætter Lars Thoresen som leder af Thoresen Transport, som fortsat vil have kontor, lager- og terminalfaciliteter på sin nuværende centrale placering på Larvik Havn.

”Siden vi grundlagde selskabet, har det været vores ambition at skabe vækst og udvide vores forretningsområder. Jeg er meget stolt og glad for, at Thoresen Transport fremover bliver en del af FREJA, som vi har samarbejdet med igennem de seneste 9 år i Vestfold, Buskerud og Telemark. Vi har derfor fuld tillid til, at den nuværende kultur og de stærke værdier, som har præget virksomheden, vil blive videreført, selvom der kommer en ny hovedaktionær” siger Lars Thoresen, nuværende ejer i Thoresen Transport.

Satser fremadrettet på vækststrategi

Hos FREJA Transport & Logistics ser man frem til det nye samarbejde og understreger, at vækstambitionerne ikke er indfriet med dette opkøb:

”Vi søger hele tiden efter gode veldrevne virksomheder, som har samme værdigrundlag som os, og som dermed kan hjælpe os til at indfri vores langsigtede målsætning. Derfor er dette køb en naturlig udvikling for FREJA og vores vækststrategi” siger Ulrik Rasmussen.

Lars Thoresen vil fortsat beholde de resterende 20% af aktierne i Thoresen Transport. Ligeledes fastholder virksomheden navnet Thoresen Transport AS.

Aftalen er betinget af en godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder. Salgsprisen oplyses ikke.

Læs mere her

09.08.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

Digitaliser dine logistikaktiviteter med FREJAs IT-løsninger

02.08.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA og B. Braun kører med biobrændstof HVO100 på rute mellem København og Oslo

31.03.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA til WCA Singapore 2023

24.02.2023Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

FREJA udnævner ny administrerende direktør i Polen

05.01.2022Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

SDK FREJA A/S skyder 2022 i gang med strategisk opkøb af svenske IRT Logistics AB

04.01.2022Freja Transport & Logistics A/S

Sponseret

Miljø- og klimavenlige transporter har længe været i fokus hos FREJA