Grønne fremskridt for blå paller: CHEP topper bæredygtighedsmål i 2018

Brambles, der i Danmark er repræsenteret med datterselskabet CHEP, gør status over sine bæredygtighedsmål. Og der er god grund til at smile. Sammen med IFCO har CHEP nemlig reddet 1,7 mio. træer samt sparet 2,6 mio. ton CO2 og 1,4 mio. ton affald i 2018.

Brambles har netop udgivet sin årlige bæredygtighedsrapport. Og resultatet viser, at logistikvirksomheden er godt på vej mod at nå sine ambitiøse 2020-bæredygtighedsmål, der bygger på FN’s Sustainable Development Goals (SDGs) og evaluerer selskabets performance på områderne ’Better Business, Better Planet, Better Communities’.

Alene i regnskabsåret 2018 har selskabet, der i Danmark repræsenteres af pallevirksomheden CHEP, reddet 1,7 millioner træer samt elimineret 2,6 millioner ton CO2 og 1,4 millioner ton affald. Tidligere på måneden blev de rangeret i top 3 på Dow Jones’ Sustainability Index (DJSI) i kategorien Commercial Services and Supplies.

Resultaterne skyldes virksomhedens bæredygtige forretningsmodel, hvor man deler og genanvender materialerne. For CHEP er der tale om en cirkulær model kaldet palle-pooling, hvor man så at sige leaser sine paller, der både produceres og transporteres efter bæredygtige principper.  

Genanvendelse og samarbejde er nøgleordene
I regnskabsåret 2018 kom 99,4% af det træ, som CHEP har brugt til at producere sine træpaller, fra certificerede kilder. Heraf har 66,1% en komplet FSC Chain-of-Custody-certificering, der netop blåstempler træets bæredygtighed hele vejen gennem forsyningskæden fra skov til slutbruger.

I lyset af den store mangel på transportører, der ses i hele Europa, har Brambles desuden etableret samarbejdsprojekter med over 240 kunder om at udnytte selskabets transportoptimeringsprogram. Formålet er at gøre transportprocessen mere effektiv og dermed spare tid, brændstof og CO2-udslip – ikke bare i Danmark, men i hele Europa.

Derudover har Brambles genanvendt 100 procent af plastaffaldet fra deres største affaldshåndteringsanlæg og 89% af træaffaldet fra deponeringsanlæg. Med andre ord har de genbrugt mere end 18.600 ton plastmaterialer. Derudover har de opnået en samlet reduktion af kulstofemissioner pr. enhed på 15,6 procent, mens mere end 20 procent af elektricitetsforbruget stammer fra vedvarende energikilder.

Hjælper lokalsamfund med at minimere madspild
Brambles arbejder desuden fortsat med at bistå madspildsorganisationer og har dermed forpligtet sig til at støtte Food Bank Leadership Institute (FBLI). FBLI er et professionelt udviklingsprogram, der hjælper med at understøtte fremtidens førende fødevareorganisationer. Her giver Brambles donationer i form af udstyr, økonomisk støtte og frivilligt arbejde til ’Better Communities’. Samlet set beløber Brambles’ 2018-investeringer sig således på 4.743.000 USD - en stigning på 4 procent siden 2017.

”Bæredygtighed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os, lige fra madspild til beskyttelse af verdens skove og minimering af CO2-udslip fra transport. Derfor er jeg igen i år stolt af de store fremskridt i vores bæredygtighedsrapport, som er et direkte resultat af, at vi har skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder,” siger Torben Lund, landechef hos CHEP i Danmark.

Læs mere om Brambles’ 2018 bæredygtighedsrapport her.

CHEPs nye algoritme øger antallet af indsamlede paller i Europa med 500.000 enheder om året

21.05.2023CHEP Denmark

Sponseret

03.05.2023CHEP Denmark

Sponseret

CHEP Danmark planter læring om træer og naturressourcer hos næste generation

25.04.2023CHEP Denmark

Sponseret

CHEP Danmark på LOOP Forum 2023

12.04.2023CHEP Denmark

Sponseret

Et internationalt flow betyder mere effektiv forsyningskæde

09.01.2023CHEP Denmark

Sponseret

Brambles awarded CDP double ‘A’ score for transparency and action on climate change and forests

02.01.2023CHEP Denmark

Sponseret

Brambles for første gang nr. 1 på Dow Jones’ indeks over bæredygtighed