Körber skal ansætte over 50 nye medarbejdere i 2022

Logistikbranchen efterspørger automatisering som aldrig før. Og hos Körber Supply Chain i Arden får de nu brug for endnu flere specialister til at udvikle fremtidens højteknologiske løsninger til lagerautomation.

Autonome Mobile Robotter (AMR) begynder i stigende grad at erstatte transportbåndet i logistikbranchen. Integration af AMR-robotter vil derfor været et vigtigt fokusområde hos Körber i de kommende år. Foto: Körber.

15.02.2022

SCM.dk

Sidste år voksede antallet af ansatte hos Körber Supply Chain DK til over 200. Virksomheden i Arden, små 40 kilometer syd for Aalborg, har dermed fordoblet medarbejderstaben over de sidste fem år. I samme periode er ordreindekset firedoblet. Alene i 2021 har den nordjyske specialist i automatiseret intern logistik øget sit ordreindtag med 55% sammenlignet med året før.  

Derfor ser det danske Körber-selskab ind i et 2022 med endnu større vækst på medarbejdersiden. Ifølge CEO Hans-Henrik Jensen får man brug for at ansætte over 50 funktionærer med teknisk tunge kompetencer; blandt andet softwareingeniører, maskiningeniører, projektledere og PLC-programmører. Det øger presset på faciliteterne på Industrivej i Arden, hvor Körber allerede er i fuld gang med at se på mulighederne for at skabe mere plads. 

”Vi har arealerne til at udvide, men vi overvejer også andre muligheder, så vi får den mest optimale løsning for fremtiden”, siger Hans-Henrik Jensen. 

Opruster på innovation og produktudvikling 

Körber Supply Chain DK har været en del af den tyske teknologikoncern Körber siden 2016 og fik sit nuværende navn i 2020 som led i etableringen af en Körber Supply Chain-division med 12 specialiserede virksomheder og over 2.300 fagfolk inden for logistik. For virksomheden i Arden har det medført et endnu større fokus på innovation og produktudvikling. Et rekordstort udviklingsbudget i 2021 bliver i 2022 øget med cirka 70 procent, som blandt andet skal bruges på at udvide R&D-afdelingen til 20-25 medarbejdere. 

Et vigtigt fokusområde i R&D er at udvikle løsninger, der kan kombineres med Körbers helt store salgssucces; den patenterede robotløsning Layer Picker, som har gjort virksomheden til markedsleder inden for automatiseret depalletering. Efter to års udviklingsarbejde er Arden-virksomheden i løbet af kort tid klar til at lancere en fuldautomatisk downstream-løsning, der sætter nye standarder for kompliceret varehåndtering. Dermed vil Körber – som den første virksomhed i verden – kunne tilbyde en samlet løsning til automatisk håndtering af hele processen fra palle til bakke.  

Læs også: Normal satser på manøvredygtighed og lav tech-grad i nyt logistikcenter

Et andet stort projekt er integration af Autonome Mobile Robotter (AMR), som i stigende grad begynder at erstatte transportbåndet i logistikbranchen. De kollaborative AMR-robotter gør det muligt for virksomheder at automatisere intern transport på en langt mere fleksibel måde end hidtil.  

”For logistikbranchen er AMR-robotter et kæmpe teknologisk spring, der vil gøre det langt nemmere for virksomhederne at tilpasse processer og layout. For en virksomhed som Körber er det helt afgørende at tilbyde robot-integration, og det er et område, som vi har stort fokus på”, siger Hans-Henrik Jensen. 

Kæmpe vækst i USA 

I det hele taget har COVID-19 haft stor indvirkning på den udvikling, som Körber oplever. Det i positiv forstand, for pandemien har accelereret et i forvejen voksende marked for automatiseret intern logistik. Det gælder ikke mindst i USA, hvor det danske Körber-selskab på bare 3-4 år har opbygget en forretning, som i 2021 tegnede sig for halvdelen af virksomhedens samlede ordreindtag – godt hjulpet på vej af kunder som Coca Cola samt nogle af de allerstørste aktører inden for Fast Moving Consumer Goods (FMCG) og tredjepartslogistik (3PL). 

”Kombinationen af stigende lønninger, mangel på arbejdskraft og COVID-19 har gjort automatiseret logistik til et fokusområde i mange virksomheder. Vi har set det i USA og i Europa, og tendensen begynder også så småt at gøre sig gældende i Japan, Korea og Sydøstasien”, fortæller Hans-Henrik Jensen. 

Læs også: Mobile robotter er en voksende del af lagerautomation

Samtidig har det danske Körber-selskab formået at tage del i den eksplosive vækst, som hele den vestlige verden har oplevet inden for online-handel. Således bød 2021 på en firedobling i Arden-virksomhedens ordreindtag på løsninger til e-commerce, og det er et område, som forventes at spille en endnu større rolle i de kommende år.  

Det er selvsagt en stor opgave at håndtere en firedobling af ordreindgangen på bare fem år, og for Körber har det ikke været uden omkostninger. Men i takt med en løbende professionalisering af virksomheden er indtjeningen styrket. Det har for alvor slået igennem i 2021, hvor det danske Körber-selskab bidrager solidt til bundlinjen i Körber Gruppens samlede supply chain-aktiviteter. 

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.07.2024SCM.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

24.07.2024SCM.dk

Beskæftigelsen blandt ældre er steget markant det seneste årti

26.06.2024SCM.dk

Jernstøberi finder balancen efter hektisk periode

14.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Faldsikring - sikkerhed i højden til professionelle fra Fyns Kran Udstyr

11.06.2024SCM.dk

5 fremtidstendenser for finmekanik

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup