KNAPP forbedrer arbejdsmiljøet for elektronikkæden Power med automatisk palleplukning

Power tager næste skridt med en automatiseret løsning til plukning af kartoner til paller. Højere effektivitet, færre fejl og et bedre arbejdsmiljø bliver resultatet.

KNAPP har i flere år været en vigtig partner i udviklingen af intralogistikken hos elektronikkæden Power med smarte automatiseringsløsninger. Nu tager Power det næste skridt med en automatiseret løsning til plukning af kartoner til paller. Højere effektivitet, færre fejl og et bedre arbejdsmiljø bliver resultatet.

Mellem Vaggeryd og Jönköping i Småland har elektronikkæden Power etableret sit centrallager, med distribution til butikker og e-handelskunder i hele Norden. Efter en udvidelse har lageret et samlet areal på 90.000 kvm, og her plukkes 5,5 millioner ordrer hvert år.

Power har samarbejdet med KNAPP om automatiseringsløsninger siden 2018. Næste projekt bliver nu at automatisere plukning af kartoner til paller til levering ved hjælp af robotter og skinnesystemer. Casper Ödeen, Logistics Development Manager hos Power International Logistics AB forklarer hvorfor:

"I vores palleplukning skal kasser, der kan veje op til 25 kilo, løftes fra skinnebaner til 2,4 meter høje paller. Det er ikke ergonomisk at gøre det manuelt, og vores medarbejdere risikerer at komme til skade. Derudover vil den automatiske løsning mindske risikoen for fejlplukning og øge effektiviteten. Med konstante krav om hurtigere leverancer er det vigtigt for vores konkurrenceevne."

Løsningen betyder, at al palleplukning foregår ved hjælp af et banesystem og linjerobotter, der muliggør pakning af op til 36 paller på samme tid, når systemet er færdigudviklet. Strækfilmning af pallerne vil også foregå automatisk.

Leveringen af systemet sker i samarbejde med underleverandøren Wemo, som leverer to 24 meter lange XPacker-linjerobotter udstyret med gribere til kasser og installeret med plug-and-play.

"Vi er meget positive over for samarbejdet med KNAPP", siger Jukka Björkqvist, Manager Application & Systems hos Wemo Sverige, "KNAPP har stor erfaring med intralogistik, og vi kan bidrage med vores viden om robotløsninger. Dette er vores første projekt sammen, og jeg håber, der kommer mange flere.”

Det nye system er planlagt til at stå færdigt i maj 2022 og være i fuld brug i god tid før efterårets højsæson.

"Det føles fantastisk med fornyet selvtillid og endnu et spændende projekt sammen med Power. Dette er en særlig sjov opgave for os, fordi den viser værdien af langsigtede relationer med vores kunder, hvor vi udvikler os sammen over tid”, slutter Mikael Holmqvist, CEO i KNAPP Sverige AB.

Om POWER

POWER er Sveriges nye kæde for forbrugerelektronik! Deres rejse begyndte i Danmark, hvor de åbnede deres første varehus i 2015. Året efter var det det finske markeds tur til at nyde godt af pressede priser. Inden for to år havde de allerede åbnet i alt 39 stormagasiner i de to lande.
Ud over at sænke markedspriserne er det deres mål at gøre det til en oplevelse at købe elektronik. Derfor er POWER et sted fyldt med energi, entusiasme og – vigtigst af alt – god service.

Om KNAPP AB

Med mere end 50 års erfaring inden for automatiserings- og transportløsninger har KNAPP AB hjulpet over 200 kunder i Skandinavien med at overvinde deres udfordringer inden for intralogistik. KNAPP AB var oprindeligt en velkendt lokal producent af palletransportere i Åstorp i Sverige, og er nu en del af den internationalt succesrige koncern KNAPP AG, som tilbyder kunderne lokal ekspertise og tilstedeværelse samt innovation, tilgængelighed og finansiel stabilitet. Læs mere om KNAPP AB på www.KNAPP.se.

Om Wemo Automation AB

Wemo startede i 1987 med fremstilling af automationsudstyr og er i dag en af ​​verdens førende inden for robotceller og automationsløsninger. Wemo er en del af en tysk koncern, Hahn Group, som er en stor automationskoncern med mere end 1600 ansatte i 14 lande. At være en del af Hahn giver Wemo adgang til nye markeder, men også andre produkter inden for robot- og materialehåndteringssegmenterne. Wemo fokuserer i øjeblikket på to forskellige forretningsområder, Plast og Håndtering. Plastic tilbyder robotter og automatisering til plastindustrien og Handling tilbyder robotløsninger som xPacker til effektive logistikløsninger til håndtering af kasser, produkter til og fra paller og skinner. Læs mere om Wemo Automation AB på www.wemogroup.com

Mere fra...

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

19.12.2023KNAPP A/S

Sponseret

BESTSELLERS NYE LOGISTIKCENTER BLIVER ET AF DE MEST EFFEKTIVE OG AUTOMATISEREDE I EUROPA

05.09.2023KNAPP A/S

Sponseret

Innovation og stabilitet skaber resultater for KNAPP

03.07.2023KNAPP A/S

Sponseret

FTZ’s logistikanlæg sætter nye standarder på tre fronter

10.04.2023KNAPP A/S

Sponseret

Gør zero touch fulfillment til virkelighed med robotteknologi fra KNAPP

23.01.2023KNAPP A/S

Sponseret

Ekstra forstærkning til dit lager