Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på COVID-19

Med det globale fokus på verdens tilstand i forbindelse udbruddet af coronavirussen, har konsulentfirmaet Valcon offentliggjort en rapport, der skal guide virksomheder i hensigtsmæssig håndtering af den nuværende situation.

I rapporten foreslår Valcon blandt andet, at man som virksomhed prioriterer at overvåge alle led i forsyningskæden..

11.03.2020

SCM.dk

Som følge af den internationale spredning af Coronavirussen og sygdommen COVID-19, publicerer den danske rådgivningsvirksomhed Valcon rapporten "COVID-19: Immediate Actions for Business Leaders", der indeholder konkrete anbefalinger til tiltag og initiativer som forretningsledere kan implementere internt for at beskytte medarbejderne og virksomhedsaktiviteterne.

Læs også: DSV trodser virus og åbner godsrute mellem USA og Kina

Følg sundhedsmyndighedernes retningslinjer
For så vidt muligt at undgå risiko for smitte, anbefaler Valcon i første omgang, at alle virksomheder bør følge de officielle anbefalinger fra globale og lokale sundhedsmyndigheder. Rådgivningsvirksomhedens anbefaler at følge de nedenstående retningslinjer:

  • Implementering af automater med håndsprit samt grund kontrol af hygiejneforhold
  • Indføre restriktioner på antallet af deltagere ved f.eks. møder
  • Bandlysning af forretningsrejser til højrisiko-områder
  • Kontrol af gæster
  • Højt niveau af kommunikation henvendt medarbejdere i forhold til, hvilke foranstaltninger de burde tage for at beskytte dem selv

Forbered en beredskabsplan  
Udover at følge de officielle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, anbefaler Valcon, at man som virksomhed udarbejder en så specifik og konkret plan som muligt i tilfælde af et internt smitteudbrud.  Herunder bør planen inkludere tilfælde, hvor en større del af de ansatte bliver sat i 14-dages karantæne.

Kilde: Valcon..

Overvåg hele forsyningskæden
Valcon peger på forsyningskæden som et område, der kan i overvejende grad blive påvirket af den globale situation med COVID-19. Her anbefales der et såkaldt end-to-end war room, hvis formål er at overvåge upstream-, midstream- og downstream-aktiviteterne i forsyningskæden.

Gennemfør finansielle stresstests
For at skærme sig mod potentielle ændringer i virksomhedens finansielle situation som følge af COVID-19, anbefaler Valcon endvidere, at der gennemføres stresstests på resultatopgørelsen, balancen og indtjeningsstrømmen.

Valcon understreger i rapporten, at dette særligt henvender sig til virksomheder, der operer i fly-, hospitals- og eksportbranchen, hvor der kan være en højere risiko for direkte påvirkning.

Læs også: Logistikvirksomheder overser sikkerhedstrusler fra malware

Den potentielle nedgang i økonomien bør desuden føre til et højnet fokus på likviditeten, ifølge Valcon, der tilføjer, at de respektive virksomheder med fordel kan prioritere en optimering af omsætningsaktiverne og kortsigtede aktiviteter.

Indfør et kommandohierarki
I tilfælde af at man som virksomhed ikke har implementeret et kommandohierarki, der kan træde i kraft i tilfælde af kritiske situationer, understreger Valcon, at det bør være en umiddelbar prioritet for ledelsen at sætte i gang.

Harvard Business Review har derudover publiceret en artikel med forslag til initativer, der kan mindske påvirkningen af virksomhedernes forsyningskæder.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.07.2024SCM.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

24.07.2024SCM.dk

Beskæftigelsen blandt ældre er steget markant det seneste årti

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup