Kran- og ladopbygning til Søværnet

SAWO har leveret to stk. identiske opbygninger til henholdsvis Flådestation Korsør (OPLOG Korsør) og Flådestation Frederikshavn (OPLOG Frederikshavn).

10.06.2013

Sponseret

SAWO A/S

Kranerne er Hiab XS 288 E-5 HiPro og er forsynet med to ton hejsespil. Kranernes primære opgave er at supportere de to nyindkøbte FAUN TEDANO 220 tm mobilkraner, som også er placeret i henholdsvis Frederikshavn og Korsør.

De ”små” Hiab kraner fra SAWO skal primært anvendes i forbindelse med montering af Jib-arm og ballast klodser, samt udlægning af køreplader og lignende opgaver i forbindelse med opstilling af mobilkranen. Mobilkranen er den største kran, som Søværnet i dag råder over og har en total rækkevidde med Jib monteret på hele 80 meter løftehøjde. Hiab kranerne skal også anvendes til andre forfaldne løfteopgaver. Derudover skal kranerne anvendes til søsætning og optagning af Søværnets gummibåde type 6100 fra havneanlægget.

Kranerne er bagmonterede på to eksisterende køretøjer og er aftagelige. Ved kranmonteringen er der taget specielt hensyn til, at køretøjerne fortsat skal kunne anvendes i forbindelse med transport af brændstof. Brændstoftankanlægget er specialopbygget som et aftageligt system, fastgjorte til chassiset med ISO - låse (sætteladsprincippet).

Ligeledes indgår der også en specialopbygget, aftagelig ladopbygning til begge køretøjer. Ladet er forsynet med aftagelige alu-ladsider. Det er i øvrigt fastgjort i samme beslag som de før omtalte brændstoftanke og er forsynet med løfte-øjer, så det kan løftes af med kranen.

10.06.2013SAWO A/S

Sponseret

Kran- og ladopbygning til Søværnet