Microsoft AX2012 R3: Detailhandelens nye alt i én-løsning

Master data management, point of sales, loyalitetsstyring og warehouse management er bare et par af de features, der er kraftigt forbedret i Microsofts nye flagskib målrettet detailhandlen

30.04.2014

Sponseret

Henrik Bo Christoffersen, Business Architect – Partner, AlfaPeople

1. maj er D-dag. På denne dag frigives Release 3 af AX2012 - med et væld af innovatiove funktioner og forbedringer målrettet detailbranchen. Endnu engang har Microsoft succes med at tage et tigerspring væk fra de nærmeste konkurrenter.

AX2012 R3 er en alt i én-løsning. Fremover behøver detailvirksomheder ikke at integrere løsninger fra forskellige producenter og selv investere i specialudviklinger for at få et system, der virker. Microsoft har foretaget massive investeringer i AX2012 R3 og skabt markante løft i flere standardmoduler:

-          Master data management

-          Loyalitetsstyring

-          Device and service framework

-          Point of sales

-          Warehouse management

Master data management (MDM) - bedre datadistribution

I AX2012 R3 handler MDM især om, hvordan man deler produktdata mellem instanser af AX eller på tværs af juridiske enheder. Dataudvekslingen flyttes til SQL-niveau, hvilket sikrer en mere robust udveksling af data og forbedrer mulighederne for skalering. Som standard leveres MDM-interfaces til både kunder, leverandører, medarbejdere og produkter.

Konceptet er interessant i et franchise-setup, hvor man ikke ønsker eller kan centralisere systemet. I stedet kan man nu levere centrale data til lokale installationer i et område eller land.

Loyalitetsstyring - på tværs af afsætningskanaler

Manglende kundeloyalitet er en stigende udfordring i detailhandlen. De fleste løsninger er isolerede øer, som primært benyttes af marketing - eller kun delvist dækker behovet. AX2012 R3 udvider konceptet, så loyalitetskunder nu håndteres på tværs af fysiske butikker, online kanaler og juridiske enheder. Det muliggør regionale eller globale loyalitetskoncepter, hvor kunderne opnår de samme fordele i alle afsætningskanaler (fysisk butik, online).

Device and service framework og POS - nye services

Mange detailvirksomheder ser kasseapparatet som en stor fysisk pc, der helst skal gemmes lidt af vejen. Men det er jo helt centralt i virksomhedens produktionsapparathåndtering af salg og retur i de fysiske butikker. Allerede AX2012 tilbød et fuldt integreret POS-system med central styring af funktioner og layout. Det giver en række fordele; eksempelvis kan indkøbsafdelingen styre prissætning og rabatter centralt.

AX2012 R3 tager skridtet videre med Device og service framework: Nu kan du bygge dit eget POS-system og installere det på forskellige platforme som Windows 8, Android og iPad. Det giver helt nye vinkler på kundeservice - både ved ekspedition af kunder i de fysiske butikker - og ved home delivery, hvor der bestilles via nettet og betales ved levering. Ved at benytte standard consumer devices til håndtering kan hardware-omkostningerne reduceres mærkbart, idet man reelt kun anskaffer et let udskifteligt device i stedet for at sikre dyr hardware via SLA-aftaler.

Warehouse management - nu uden huller

Med AX2012 R3 frigiver Microsoft kraftig udvidet funktionalitet på warehouse management-området. Fremover er det unødvendigt at supplere med andre løsninger! AX2012 R3 omfatter fuldt integrerede mobile devices til at understøtte scanningprocessen - samt nye koncepter som license plate, hvor en samling af varer kan håndteres via eget logistikcenter. License plate er især relevant ved cross docking i centrallageret, hvor leverandørens forsendelse skal hurtigst muligt videre til butikken eller slutkunden.

Den nye wave picking-funktionalitet lukker et andet stort hul i løsningen. Før var der begrænset mulighed for at planlægge opgaver og kapacitet i logistikprocessen. Nu er processerne integreret helt ud i de mobile enheder. Det forbedrer håndtering af flowet fra modtagelse af ordrer til forsendelse til kunden.

AX2012 R3 dækker de fleste behov - som standard

Den nye AX2012 R3-platform sætter helt nye standarder for, hvor mange funktioner der kan integreres i én løsning. Den bliver et scoop for detailvirksomheder, der fremover kan 'nøjes med at handle ét sted' i stedet for at måtte købe systemer af flere leverandører og oven i købet selv tilkøbe specialudvikling.

AlfaPeople har særlig fokus på detailbranchen. Vi ser det som en vigtig opgave at videregive vores erfaringer med at standardisere processerne og dermed drage fuld fordel af de massive investeringer, Microsoft har postet i den nye Dynamics AX-platform målrettet detailvirksomheder.

12.06.2016AlfaPeople

Sponseret

AlfaPeople AMF webinar

30.04.2014AlfaPeople

Sponseret

Microsoft AX2012 R3: Detailhandelens nye alt i én-løsning

16.04.2014AlfaPeople

Sponseret

Microsoft Dynamics AX2012: Udnyt standardfunktionaliteten optimalt