Nyt vejesystem til lastbiler

Vetec Weighing & Radio Technology i Odense ApS har udviklet en vejeløsning til lastbiler, som gør det muligt for chaufføren at aflæsse vognlæsset med stor nøjagtighed og fuldstændig undgå brovægt.

Nyt vejesystem til lastbiler.

18.11.2013

Sponseret

Anne Jørgensen, Vetec ApS

Systemet er enkelt, let at montere og består overordnet af 3 enheder.
 

  • Vejeceller der monteres mellem underrammen til tippeladet og chassisrammen.
  • En junction box der samler signalet fra vejecellerne.
  • Målingerne videresendes til et display eller bon printer placeret i førerhuset eller et display på radiostyringen der styrer lastbilens pumpe/sugesystem.


Gør brovægt overflødig

Siden efteråret 2012 har chaufføren, Michael, haft systemet monteret på en fireakslet Iveco Stralis og oplevet markante fordele. Michael kører dagligt med løse træpiller til kunder i hele Danmark.

Den største fordel er uden tvivl tidsbesparelsen. Tidligere var det nødvendigt at køre på en brovægt 5-6 gange dagligt for at kontrollere vægten. Den bekostelige og tidskrævende kørsel efter en brovægt er nu blevet overflødig og i dag kører han direkte fra sted til sted.

Sikkert og præcist system

Når Michael tidligere skulle aflæsse træpiller var det som regel efter øjemål. Dette kunne resultere i, at der blev leveret op til 1 ton for meget.

Præcisionen i Vetec’s system ligger inden for 50-100kg., hvad der svarer til nøjagtigheden på en brovægt.

Generelt er det et sikkert og præcist system som har fungeret fra første dag uden problemer. Systemet er tilmed meget nemt at betjene og kræver ikke en længere introduktion for chaufføren.

Radiostyring med tovejs-kommunikation

Vetec har et tæt samarbejde med Tele Radio, der i mere end 50 år har udviklet industrielle radiostyringer. Det betyder, at Vetec kan tilbyde løsninger, hvor vejeceller kombineres med forskellige former for radiostyring.

Med det nye Tiger system fra Tele Radio kan vægten vises på radiostyringen der samtidig styrer lastbilens pumpe/sugesystem. Det betyder, at chaufføren både kan benytte radiostyringen til at aflæsse løsgodset og aflæse vægten og dermed levere en meget præcis mængde.

Tiger systemet er karakteriseret ved at have tovejs-kommunikation mellem maskine og sender og ved at være godkendt i henhold til SIL 3 IEC 61508 standarder.

Vejesystemer fra Vetec

Vetec’s kompetence og knowhow inden for vejeceller kan føres mere end 20 år tilbage. Fokusområdet har hidtil været udviklingen af veje- og overlast systemer til kraner, maskiner og lignende applikationer, men nu har Vetec benyttet de mange års erfaring til at udvikle det nye system til lastbiler.

Systemet er udviklet i tæt samarbejde med virksomheden, Albjeg’s Maskintec A/S i Stenstrup, som har stået for opbygningen.

18.11.2013Vetec ApS

Sponseret

Nyt vejesystem til lastbiler