PALOMAT styrker indsatsen i Australien

I 2012 startede den danske producent af pallemagasiner, PALOMAT forhandling i Australien. Et sats da markedet og potentialet var ukendt. Men det viste sig hurtigt at være et sats til den gode side.

Pallemagasin PALOMAT Greenline til håndtering af 15 europaller.

09.10.2013

Sponseret

Annette N. Andersen, PALOMAT

En modificering af PALOMATen var en nødvendighed for at kunne håndtere de australske paller. En modificering som også satte nogle tanker i gang hos PALOMATs Area manager, Majbritt Svane;

”At starte på et nyt marked med en ny forhandler er altid et sats. I den her forbindelse skulle vi også lige sende vores modificerede PALOMAT mere end blot et par 1.000 km væk. Det krævede lidt ”is i maven”, men i dag ser vi tilbage på det som en god beslutning.”

Forlænger samarbejdet

I oktober 2012 vandt den australske forhandler prisen ”best stand new exhibitor” på messen Materials Handling i Australien – en pris PALOMATen var en del af. Et samarbejde, der startede som en prøveperiode, har udviklet sig til et godt forhandler-/ leverandørsamarbejde.

”At modtage prisen på samme tid som PALOMATen blev introduceret på vores marked var en indikation af, hvor godt produktet ville finde sig til rette her. Måden som PALOMATen griber pallen på er aldrig set før i Australien eller New Zealand”, fortæller Bob van der Wild, direktør hos BBJ Materials Handling og fortsætter; ”PALOMAT har virkelig succes på området. Det, at de vælger at udvikle en PALOMAT modificeret til de australske paller, viser, at PALOMAT er en innovation virksomhed, som løser eksisterende behov ved at se opgaven fra en anden vinkel ift. den normale måde at håndtere paller på i Australien. PALOMATen passer godt ind i vores nuværende produktsortiment og jeg vil anbefale andre at se nærmere på PALOMAT som samarbejdspartner.

Service klares på 24.000 km afstand

Er der behov for service bliver der ikke sendt en servicemand afsted fra Danmark på den 24.000 km lange rejse til Australien. Hos PALOMAT har de fundet en løsning, der gør opdateringer og justeringer mulige på afsted. En løsning som Bob van der wild er meget imponeret over;

”PALOMAT har sendt os en VPN-box, som fungerer vha. et simpelt sim kort. Via VPN-boxen kan serviceafdelingen i Danmark kommunikere med PALOMATen lokalt hos vores kunder og gennemføre de ønskede justeringer. Den er helt perfekt til installationer og fejlfinding og der er ingen behov for servicemand på stedet”.

Ser positivt på fremtiden

PALOMATen er stadig ny på det australske og new zealandske marked, men Bob van der wild ser meget positivt på de kommende år;

”Da PALOMAT er markedsleder indenfor pallemagasiner forventer jeg også, at de bliver markedsleder i Australien og New Zealand. Vi er i kontakt med mange forhandlere og mulige kunder, som er interesseret i et fremtidigt samarbejde. Med PALOMATens store fleksibilitet i forhold til palletyper og – størrelser, er der et utrolig stort markedspotentiale. Og at PALOMAT samtidig har et pallemagasin, som er 100% el-styret, så der ikke er behov for en kompressor, er et stort plus. Det er uden tvivl en spændende tid, vi går i møde”.

Salget er gået bedre end forventet og PALOMAT modtager løbende forespørgsler fra ”Down Under”. Hos PALOMAT følger de udviklingen med spænding og har store forventninger til den kommende tid;

”Bob van der wild skal fungere som importør og opbygge forhandlernettet i Australien og New Zealand. Han er importør af andre ”end of line” produkter og har kontakt til 50 underforhandlere. Vi har uden tvivl fundet den helt rigtige forhandler og det sidste år har vist os, at potentialet er der og markedet er klart. I samarbejde har vi udarbejdet en aktivitetsplan for, hvordan vi kan udvikle salget i Australien og New Zealand”, udtaler Majbritt Svane og afslutter med et smil på læben; ”Det er da en god fornemmelse, at drømmen og indsatsen er blevet belønnet og at vi kan sige, at PALOMAT er world wide og ikke kun i Europa”.

Mere fra...

15.03.2024PALOMAT

Sponseret

PALOMAT® er klar til LogiMAT 2024

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

16.10.2023PALOMAT

Sponseret

Produktnyhed: PALOMAT® Coldstore sikrer effektiv håndtering af paller i -25 grader

16.05.2019PALOMAT

Sponseret

High global demand for Palomat - Staff numbers jump by 40%

25.10.2017PALOMAT

Sponseret

Konstruktør fejrer 10 års jubilæum hos PALOMAT®

20.06.2017PALOMAT

Sponseret

Årets PALOMAT® forhandler øger salget med 82% i Belgien