Pandaer på første klasse

For seks år siden rejste deres pandaforældre med TNT Express fra Kina til Madrid. Nu rejser to panda-tvillinger retur til Kina – igen med TNTs specialtropper fra Special Services.

Po & Dede tilbage i Kina.

Transportvirksomheden TNT Express sendte i maj to sjældne kæmpepandaer fra Madrid Zoo til deres oprindelige hjemland, Kina. De to pandaer, Po og De De, på to et halvt år, er blandt de få pandaer, som er født i fangeskab uden for Kina.

Til den, trods alt, noget uvante fragtopgave måtte TNT Express’ afdeling for Special Services planlægge en både sikker og komfortabel rejse for de to bjørne, der blev ledsaget af en privat dyrlæge fra Madrid Zoo.

Rejsen krævede bl.a. en skræddersyet ruteplan og indsættelse af en speciel airconditioneret fragtbil mellem Madrid og Amsterdam, hvorfra den dyrbare last fløj ’hjem’ til Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding.

Tilbage i 2007 transporterede TNT Express tvillingbjørnenes forældre fra Chengdu til Madrid som led i et udvekslingsprogram for de sjældne dyr. Kæmpepandaen figurerer højt på listen over verdens truede dyrearter. Der findes i dag kun omkring 1.600 bjørne i naturen, mens 341 kæmpepandaer lever i fangeskab.
 

10.06.2013TNT Express Danmark

Sponseret

Pandaer på første klasse