RELEX Solutions overtager Formulate for at styrke sin integrerede platform ved at inkludere kampagneplanlægning

RELEX Solutions har opkøbt Formulate, en svensk kampagneplanlægnings- og analysevirksomhed, for at styrke sin position som etableret leverandør af integrerede planlægningsløsninger til detailhandlen.

RELEX Solutions har opkøbt Formulate, en svensk kampagneplanlægnings- og analysevirksomhed, for at styrke sin position som etableret leverandør af integrerede planlægningsløsninger til detailhandlen. Købet er et stort skridt og fastslår RELEX’ fortsatte engagement om at tilbyde en best-in-class integreret platform med en stærk kampagneplanlægningsløsning til detail- og produktionsvirksomheder over hele verden.  

Effektiv kampagneplanlægning er en stadig mere afgørende faktor detailhandlere skal tage i betragtning, men samtidig også notorisk vanskeligt og tidskrævende at administrere - og fejl kan være dyre. Mangel på forecast af høj kvalitet og scenarietest skader detailhandlernes overordnede forretnings- og logistikstrategi, hvilket fører til et tab på 30-40% af kampagnesalget og 15-30% af kampagneprofitten. 

Med dette opkøb vil detailhandlerne drage fordel af forbedrede planlægnings- og optimeringsfunktioner for hvert trin i kampagneprocessen ved hjælp af proprietær AI, machine learning og avanceret analyse - på en let tilgængelig og forståelig måde.  

Formulate blev grundlagt i 2016 og tilbyder verdensklasse AI-baseret analyse til evaluering, forecast og planlægning af detailkampagner. Virksomhedens kunder har opnået en forbedring af overskud på 15% på kampagnevarer, 75% tidsbesparelse for hver person per uge på kampagneanalyse og forecasting samt 20% stigning i salget på kampagnevarer.  

Fomulates kunder tæller Coop i Sverige og Estland, Mathem og Retian Convenience (Pressbyrån og 7-ELEVEN).  

RELEX’ opkøb kommer i hælene på en finansieringsrunde på 500 millioner euro, ledet af midler forvaltet af Blakstone Growth (BXG), Blackstone’s investeringsforretning for vækstvirksomheder - den største finansieringsunde rejst nogensinde af en finsk vækstvirksomhed. Købet vil styrke RELEX’ planlægningsløsning og bane vejen for at Formulates software når ud til et større globalt netværk af kunder.  

I 2021 vækstede RELEX’ kundebase til over 350 kunder og fordoblede næsten deres softwareindtægter. Med hovedkvarter i Helsinki, Finland, har virksomheden kontorer i USA, England, Tyskland, Italien, Spanien, Portugal, Frankrig, Sverige, Norge, Danmark, Polen, Singapore, Australien og Hong Kong. Nogle af de største kunder omfatter bl.a. Dollar Tree, M&S Food, Coop Danmark, Matas, Morrisons, PetSmart, Sephora, og Rossmann. 

Nu, mere end nogensinde, har detailhandlere og brands brug for kampagneplanlægning og optimering, der tilpasser sig den hurtigt skiftende forbrugeradfærd og som viser den egentlige effekt af kampagner,” udtaler Andreas Willgert, Co-Founder og CEO hos Formulate. ”Derfor er vi glade for at samarbejde med RELEX og fremskynde vores vækst og nå ud til en bredere kundebase. Formulate vil blive fuldt integreret i RELEX Living Retail Platform og giver os mulighed for at bringe denne fantastiske teknologi ud til flere detailhandlere over hele kloden og hjælpe dem, samt brands, med at opnå markante resultater i deres kampagneplanlægning.”  

RELEX og Formulate tilbyder værdifulde ydelser, der allerede går hånd i hånd, og begge virksomheder har en hel del til fælles, herunder mange af de samme kunder. Dette køb vil styrke vores produktportefølje på et område, hvor vi oplever stor efterspørgsel fra kunderne,” siger Mikko Kärkkäinen, RELEX’ Group CEO. ”Deres banebrydende og innovative kampagneplanlægningsløsning samt deres meget kvalificerede kampagneeksperter vil være et godt kulturelt match for RELEX og en perfekt tilføjelse til vores løsning. Vi er glade for at hjælpe med at bringe denne teknologi til den globale detailhandel og forbedre vores kunders oplevelse.” 

Mere fra...

RELEX Solutions køber Optimity for at tilbyde up-stream supply chain planlægning og -optimering

08.01.2024RELEX Solutions

Sponseret

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

16.08.2023RELEX Solutions

Sponseret

Reitan Convenience Sverige udvider deres partnerskab med RELEX for at transformere kampagneplanlægning og -optimering

REMA 1000 Norge vælger RELEX Solutions til at optimere forecasting, replenishment og space i deres butikker

02.02.2023RELEX Solutions

Sponseret

12.01.2023RELEX Solutions

Sponseret

3 fundamentals to maintaining control of demand in the consumer goods supply chain

13.12.2022RELEX Solutions

Sponseret

JYSK vælger RELEX Solutions til at understøtte ambitiøse globale vækstplaner med AI-drevet demand forecasting