Riantics åbner afdeling i USA

For små to år siden blev Riantics (tidl. Univeyor/Qubiqa) opkøbt af tyske Körber, og en massiv investeringsvillighed og tro på kerneproduktet har sat tempo på væksten. Næste store skridt fører virksomheden til amerikanske Pennsylvania.

Behovet for automatiseringsløsninger til intern logistik vokser støt i USA. Riantics har over de seneste år oparbejdet en sund forretning på det amerikanske marked - på trods af distancen er kundeporteføljen vokset. Riantics blev for alvor blåstemplet, da det tyske konglomerat Körber opkøbte selskabet i 2016, og siden da er ordrerne vokset i både antal og størrelse.

Senest lukkede man en strategisk vigtig aftale med en af verdens største producenter af Fast Moving Consumer Goods, altså hurtigt omsættelige forbrugsvarer. Millionordren var den tredje i rækken fra samme kunde, der planlægger at investere i Riantics’ automatiseringsløsninger i USA fremover.

Det er takter som disse, der gør, at Riantics nu har pondus til at gå ind i Nordamerika - for fuld musik i øvrigt.
 
“Åbningen i USA sikrer, at vi kan supportere vores kunder på det nordamerikanske marked endnu bedre i fremtiden. Vi åbner sammen med vores søsterselskab Langhammer, der også er en del af Körber Logistics System. Ved årets udgang vil fire medarbejdere have base i Pittsburgh. Det tal forventer vi stiger til 50 inden for de kommende fem år. De ansatte repræsenterer både Langhammer og Riantics og har ansvaret for salg, kundeservice, indkøb og behandling af ordrer. Fokus er specifikt rettet mod vores patenterede Layer Picker® og Layer Picker® Solutions til systemintegratorer og aktører inden for 3PL og FMCG”, fortæller CEO Hans-Henrik Jensen, der uddyber tendenserne i det amerikanske marked:

“Behovet for automatiserede lagerløsninger stiger voldsomt. USA er stadig et lavtlønsmarked, men mindstelønnen går op - det samme gør interessen for ergonomi på arbejdspladserne. Det, der går allermest op, er dog produktionen. Ned går til gengæld ledigheden, og det er efterhånden en reel udfordring at skaffe medarbejdere - man bruger uanede ressourcer for at opretholde det nødvendige medarbejderantal.”

Hvor stor en udfordring, netop dette er for de amerikanske virksomheder, illustrerer Hans-Henrik Jensen med et eksempel fra en 3PL-virksomhed, som driver distributionscentre med både køl og frost:
 
”Virksomheden inviterede ca. 50 lagerarbejdere til et jobinterview. I indkaldelsen stod der, at de skulle gennemgå et sundhedstjek. De fremmødte bliver orienteret om dagens program, og da de skal i gang med det første punkt, meddelte mødelederen, at hvis der allerede på nuværende tidspunkt var nogle, der vidste, at de ikke var i stand til at opnå en tilfredsstillende sundhedstest - så kunne de lige så godt forlade dem nu. Her rejste cirka halvdelen sig. Derefter skulle de gennemføre en regne- og skrivetest på 3. klasses niveau – omkring halvdelen bestod ikke testen. Resten gennemgik et personligt interview, og heraf ansatte firmaet 5 personer. Efter to mdr. var der kun én person tilbage.
 
At automatisering er kærkommen under de vilkår, er let at forstå. Ovenstående problemstillinger gør det rasende svært at drive en profitabel og stabil forretning. For at honorere alle disse faktorer er virksomhederne nødt til at effektivisere og gribe de teknologiske muligheder, der er. USA har inden for mange sektorer et automatiseringsniveau, der er 10-15 år efter det europæiske marked, så vores løsninger er virkelig noget, der rykker virksomhederne fremad på hjemmemarkedet”,
siger Hans-Henrik Jensen.

Riantics’ afdeling i Pittsburgh, Pennsylvania åbner officielt i oktober 2018 som en del af Körber Logistics Systems North America, Inc.

Med etableringen i USA tilslutter Riantics sig 550 amerikanske kolleger under Körber Logistics Systems - Körber AG ejer i forvejen softwarevirksomhederne DMLogic i Pittsburgh og HighJump i Minneapolis.

Mere fra...

29.09.2023Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Körber løser virksomheders logistikudfordringer med automation i verdensklasse

29.09.2023Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

GXO benytter ny banebrydende AI-løsning fra Körber til at booste effektiviteten i distributionscenter

20.09.2023Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Körber Supply Chain løser palle-til-bakke problemer:

16.12.2022Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Körber Named 2022 Top Software & Technology Provider by Food Logistics

25.08.2022Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Körber acquires enVista’s omnichannel Enspire Commerce™ platform and global Freight Audit and Payment service

11.02.2022Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Körber opkøber Siemens Logistics afdeling