Robotter klarer lakeringsprocessen i fin stil

Den danske virksomhed Brandt A/S har indført robotter som en integreret del af den daglige drift. De er med til at forbedre produktionsprocesser og skabe mere robusthed i værdikæden for virksomheden.

”Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces”, fortæller Rene Damgaard Hansen. Foto: Universal Robot

07.05.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Brandt A/S har mere end 60 års erfaring inden for lakeringsindustrien, og virksomheden har nu taget et stort teknologisk skridt ved at implementere Universal Robots UR10-robotløsninger i deres produktionsproces for at opnå ensartet kvalitet i deres produkter og samtidigt øge effektivitet og robusthed. 

Virksomheden specialiserer sig i vådlakering, og den har tidligere stået over for udfordringer med manuelle processer, der ikke altid kunne levere den nøjagtighed, de stræbte efter. Dette ledte til en søgen efter automatiseringsløsninger, hvilket førte dem til Universal Robots, og nu har Brandt A/S indført avancerede UR10-robotter i deres lakeringsproces. 

”Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces. Vi har søgt med lys og lygte efter nogle robotter til vores touch up-afdeling, og nu ser det ud til, at vi er rigtig tæt på. Vi er startet med to robotter; men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, vi vil gå. Robotter og digitalisering er vejen frem, tror vi på”, siger Rene Damgaard Hansen, der er CEO for Brandt A/S. 

”Vi er startet med to robotter; men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, vi vil gå”, fortæller Rene Damgaard Hansen. Foto: Universal Robot

Den automatiske succes
Den automatiserende tilgang til lakeringsprocessen har da også allerede vist sig at være en stor succes for Brandt A/S.

”Før vi fik robotterne, stod der en mand og håndsprøjtede 24/7. Nu har vi vores Mimic kørende, som optager vores bevægelser, når vi står og maler, og så kopierer den faktisk vores bevægelser over på robotarmen”, fortæller Team Leader for Powder Coating hos Brandt A/S, Sune Andersen. 

Den nøjagtighed og ensartethed, som robotterne bringer til processen, har ikke kun frigjort medarbejdere fra rutinemæssige opgaver, men har også forbedret produktkvaliteten, forklarer Sune Andersen. Han supplerer:

”Vi får forbindelse til robotten, hvorefter vi liner spray-pistolen op, så vi kan tracke vores egne bevægelser. Robotten registrerer hver start på møblerne, så vi kører bare programmet igen og igen”. 

”Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde”, fortæller Sune McDonald Bertelsen. Foto: Universal Robot

Automatisering kræver samarbejde
Automatiseringen af robotten er muliggjort gennem et tæt samarbejde mellem blandt andet Brandt A/S og Universal Robots.

”Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde. Og så kræver det ikke en stor uddannelse at benytte sig af robotten”, fortæller Sune McDonald Bertelsen, der er Country Manager hos Universal Robots. 

Nordbo Robotics og G.A. Hansen har også været vigtige aktører i implementeringen af UR10-robotterne hos Brandt A/S. Cobotten fra Universal Robots er nemlig implementeret med Nordbo Robotics programmeringsenhed og G.A Hansens Gema Pulverboks. Disse komponenter sikrer tilsammen, at UR10-robotterne kan lave en fuldstændig ensartet kvalitet fra gang til gang. 

Brandt A/S' succesfulde integration af UR10-robotter markerer en vigtig milepæl i deres stræben efter kvalitet, robusthed og effektivitet. Med stærkt samarbejde og teknologisk innovation demonstrerer virksomheden automatiseringens fordele for branchen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

13.05.2024SCM.dk

AI supercomputer skal sætte skub på forskning og innovation

13.05.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Smagen af teknologi: BKI’s rejse mod AI-forbedret kaffeblanding

13.05.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Tid til at hoppe på AI-toget

13.05.2024Implement Consulting Group

Sponseret

Eight trends of generative AI

13.05.2024Implement Consulting Group

Sponseret

Artificial intelligence in supply chains

13.05.2024Columbus

Sponseret

Detailbranchens ultimative guide til Data og AI

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup