Robotter klarer lakeringsprocessen i fin stil

Den danske virksomhed Brandt A/S har indført robotter som en integreret del af den daglige drift. De er med til at forbedre produktionsprocesser og skabe mere robusthed i værdikæden for virksomheden.

”Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces”, fortæller Rene Damgaard Hansen. Foto: Universal Robot

07.05.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Brandt A/S har mere end 60 års erfaring inden for lakeringsindustrien, og virksomheden har nu taget et stort teknologisk skridt ved at implementere Universal Robots UR10-robotløsninger i deres produktionsproces for at opnå ensartet kvalitet i deres produkter og samtidigt øge effektivitet og robusthed. 

Virksomheden specialiserer sig i vådlakering, og den har tidligere stået over for udfordringer med manuelle processer, der ikke altid kunne levere den nøjagtighed, de stræbte efter. Dette ledte til en søgen efter automatiseringsløsninger, hvilket førte dem til Universal Robots, og nu har Brandt A/S indført avancerede UR10-robotter i deres lakeringsproces. 

”Vi er meget begejstrede for nu at introducere UR10-robotter i vores lakeringsproces. Vi har søgt med lys og lygte efter nogle robotter til vores touch up-afdeling, og nu ser det ud til, at vi er rigtig tæt på. Vi er startet med to robotter; men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, vi vil gå. Robotter og digitalisering er vejen frem, tror vi på”, siger Rene Damgaard Hansen, der er CEO for Brandt A/S. 

”Vi er startet med to robotter; men vi har også andre platforme, hvor vi skal have robotter implementeret, for det er den vej, vi vil gå”, fortæller Rene Damgaard Hansen. Foto: Universal Robot

Den automatiske succes
Den automatiserende tilgang til lakeringsprocessen har da også allerede vist sig at være en stor succes for Brandt A/S.

”Før vi fik robotterne, stod der en mand og håndsprøjtede 24/7. Nu har vi vores Mimic kørende, som optager vores bevægelser, når vi står og maler, og så kopierer den faktisk vores bevægelser over på robotarmen”, fortæller Team Leader for Powder Coating hos Brandt A/S, Sune Andersen. 

Den nøjagtighed og ensartethed, som robotterne bringer til processen, har ikke kun frigjort medarbejdere fra rutinemæssige opgaver, men har også forbedret produktkvaliteten, forklarer Sune Andersen. Han supplerer:

”Vi får forbindelse til robotten, hvorefter vi liner spray-pistolen op, så vi kan tracke vores egne bevægelser. Robotten registrerer hver start på møblerne, så vi kører bare programmet igen og igen”. 

”Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde”, fortæller Sune McDonald Bertelsen. Foto: Universal Robot

Automatisering kræver samarbejde
Automatiseringen af robotten er muliggjort gennem et tæt samarbejde mellem blandt andet Brandt A/S og Universal Robots.

”Man behøver faktisk ikke at have en særlig stor batch, før det kan betale sig at sætte en malerrobot i gang på den måde. Og så kræver det ikke en stor uddannelse at benytte sig af robotten”, fortæller Sune McDonald Bertelsen, der er Country Manager hos Universal Robots. 

Nordbo Robotics og G.A. Hansen har også været vigtige aktører i implementeringen af UR10-robotterne hos Brandt A/S. Cobotten fra Universal Robots er nemlig implementeret med Nordbo Robotics programmeringsenhed og G.A Hansens Gema Pulverboks. Disse komponenter sikrer tilsammen, at UR10-robotterne kan lave en fuldstændig ensartet kvalitet fra gang til gang. 

Brandt A/S' succesfulde integration af UR10-robotter markerer en vigtig milepæl i deres stræben efter kvalitet, robusthed og effektivitet. Med stærkt samarbejde og teknologisk innovation demonstrerer virksomheden automatiseringens fordele for branchen.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

31.10.2024SCM.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

31.10.2024SCM.dk

Nyt partnerskab vil udvikle fremtidsscenarier for transportbranchen

29.10.2024SCM.dk

Digitale løsninger er en af nøglerne til effektivt ESG-arbejde

25.10.2024SCM.dk

Nyt samarbejde skal styrke små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed

24.10.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens gør vindmølle-reparationer mere præcise

24.10.2024SCM.dk

Ny software til optimering af materialehåndtering

23.10.2024SCM.dk

Green-tech startups får hjælp til at åbne USA

23.10.2024SCM.dk

Tool-kit skal bane vejen for nye AI-innovationer for robotter

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

06.11.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Roskilde Park Ved Ringen 2, 4000, Roskilde