Skab værdi i planlægningsprocessen – SupplyTech Summit 2019

RELEX Solutions' deltagelse ved SupplyTech Summit bragte adskillige fagfolk sammen for at dele 'best practice' i supply chain planning

Ordstyrer: Ida Wandhall, Panel: Kasper Kill, Kristian Sibilitz, Thomas Siersbæk Heller-Njor og Roger Lindau.

Tirsdag d. 28/5-19 var det muligt at deltage i den første SupplyTech Summit konference i København, hvor adskillige fagfolk var samlet for at dele ‘best practice’ i supply chain planning. Et af hovedtemaerne fokuserede på hvordan man skaber en effektiv planlægningsproces, hvilket var støttet af paneldiskussionen: “Unlocking value in the planning process”, hvor RELEX Solutions blev inviteret til at deltage.

Et af de store spørgsmål i paneldiskussionen omhandlede værdiskabelse ved introducering af nye digitale teknologier. Panelet diskuterede betydningen af, at man starter op med små projekter og klare mål, således at ændringer bliver mere håndgribelige og resultaterne bliver nemmere at gennemskue. Dermed kan man også opnå bedre forståelse for de ting man ændrer samt deres konsekvenser. Derefter kan man på sigt inkluderer mere avancerede løsninger, og dermed reducere risikoen for at blive overvældet af de mange artificial intelligence (AI) løsninger på markedet. Derudover, er det også vigtigt at forstå, at der ikke er nogen magisk ’black box’ tilgængelig for at løse alle detailhandlens komplekse planlægningsproblemer. For de bedste resultater skal detailhandlere i stedet kombinere AI og maskinindlæring med statistisk modellering og optimering, simulering, klassificering samt regler og heuristik.

En af de små projekter man kan starte op med inden for AI kan for eksempel være at inkludere vejrudsigten. “Detailvirksomheder har mulighed for at taget højde for, at ændring i vejret vil have effekt på efterspørgslen af visse produkter. Et konkret eksempel er, at når solen skinner, vil de sælge flere is og kolde drikke. Et godt planlægningssystem kan udnytte styrken af AI og Machine Learning til at reagere på vejrændringer hurtigere for at imødekomme den sande efterspørgsel og planlægge mere præcist” sagde Kasper Kiil, Supply Chain Expert hos RELEX, som deltog i paneldiskussionen. Et andet belyst eksempel, og lavt risikoområde, for at begynde med AI, kunne være automatisk identifikation af potentielle reference produkter ved produktlanceringer.

I forhold til hvor langt ud i fremtiden man rent faktisk behøver at planlægge, konstaterer Kasper Kiil, at det kommer an på hvilke beslutninger man vil tage. Kortsigtede prognoser er naturligvis ofte mere præcise end langsigtede prognoser, men afhængig af planlægningsprocessen kan nøjagtige prognoser foretages flere måneder i forvejen. Vejret er mere relevant for daglige beregninger, mens for eksempel sæsoner, er noget som detailhandlerne bør forberede og planlægge flere måneder i forvejen. I paneldebatten blev der også snakket om fremtiden for detailplanlægning. ”RELEX har en klar vision om en samlet platform for detailplanlægning, der forbinder nøgleprocesserne  på tværs af kæden, således at man bedre kan planlægge og optimere ressourcer samt mindske spild. Det giver mulighed for yderligere nøjagtighed, idet man inkorporere afhængighederne mellem de forskellige beslutningstrin i planlægningsprocessen. Dette har vi  allerede set skabe stor værdi for vores kunder over hele verden” sagde Kasper Kiil.

Kasper Kill, gav her også et eksempel på en svensk detailhandler som havde vokset sig for stor til at kunne nøjes med den daværende lagerkapacitet og ville derfor ekspandere. Detailhandleren havde allerede et samarbejde med RELEX, og ville gerne undersøge mulighederne for at gøre deres distribution mere effektiv, inden de investerede i en udvidelse af lageret. Ved at optimere planogrammerne i butikkerne, og tilpasse den automatisk genopfyldning til disse planogrammer, var det muligt at reducere butikkernes leverancer, uden at minimere stock-outs. Dette betød at den svenske detailhandler ikke behøvede at investere i ekspansion af lageret, og i stedet opnåede store besparelser ved at optimere deres processer.

Ordstyren på panelet var Ida Wandhall, Director of Supply Chain Development i Novozymes. Mens panelet bestod af: Kasper Kill, Supply Chain Expert i RELEX Solutions; Kristian Sibilitz, Senior Vice President i Lundbeck; Thomas Siersbæk Heller-Njor, Director, Strategy & Operations i PwC; samt Roger Lindau, Senior Executive Advisor, Supply Chain Management i Oracle.

For mere information kontakt os her

Mere fra...

RELEX Solutions køber Optimity for at tilbyde up-stream supply chain planlægning og -optimering

08.01.2024RELEX Solutions

Sponseret

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

16.08.2023RELEX Solutions

Sponseret

Reitan Convenience Sverige udvider deres partnerskab med RELEX for at transformere kampagneplanlægning og -optimering

REMA 1000 Norge vælger RELEX Solutions til at optimere forecasting, replenishment og space i deres butikker

02.02.2023RELEX Solutions

Sponseret

12.01.2023RELEX Solutions

Sponseret

3 fundamentals to maintaining control of demand in the consumer goods supply chain

13.12.2022RELEX Solutions

Sponseret

JYSK vælger RELEX Solutions til at understøtte ambitiøse globale vækstplaner med AI-drevet demand forecasting