Smarte automationsløsninger, når Dagab bygger nyt

Dagab, et datterselskab af den svenske dagligvarekæde Axfood, vælger KNAPPs fuldautomatiske FAST plukkeløsning til butiksleveringer fra deres nye lager i Landskrona.

Siden det stod klart, at Dagab skal bygge et nyt lager i Landskrona på 37.000 kvadratmeter, til håndtering af frugt og grønt, har man ledt efter forskellige løsninger til automatisering. KNAPP er nu valgt som leverandør og deres fuldautomatiske shuttlesystem, som skal effektivisere håndteringen og øge kapaciteten.

I Landskrona investerer Dagab i et 37.000 kvadratmeter stort distributionscenter til levering af frugt og grønt til butikker over hele landet. Dagab er ansvarlig for butiksleverancer og logistikprocesser i hele Axfood koncernen.

- Den fuldautomatiske løsning fra KNAPP sikrer et effektivt produktflow med den nyeste teknologi. Vores mål er konstant at forbedre servicen til vores kunder, siger Nicholas Petterson, administrerende direktør i Dagab.

Dagab vil bruge KNAPPs FAST (Fully Automated Standard Tray Picking) løsning i det nye distributionscenter. Det vil omfatte palleterings- og stablemaskiner, plukke- og lagersystemet OSR Shuttle™ Evo. Shuttle-robotterne gemmer, buffer og pakker alt i butiksspecifik rækkefølge. Det betyder, at butikspersonalet får en gnidningsfri levering, hvor varerne ligger lige langs butikkens indretning.

- FAST-løsningen involverer en automatisering af hele processen. Al håndtering, plukning og pakning foregår automatisk, kun ind- og udleveringer kræver menneskelig håndlægning, hvilket sikrer fejlfri ordrehåndtering, siger Mikael Holmqvist, administrerende direktør hos KNAPP AB.

Dagab vil også bruge KNAPPs software, KiSoft, som sikrer, at automationsløsningerne arbejder sammen om at sammensætte en ordre på den hurtigste og mest fleksible måde. Softwaren sikrer også, at de mest hyppige produkter placeres de bedste steder i gangene. Det effektiviserer processerne, hvilket er medvirkende til, at Dagab kan håndtere op til 55.000 enheder pr.

- Vi investerer løbende meget i udviklingen af ​​vores løsninger. Det er derfor ekstra dejligt at få fornyet selvtillid til at levere endnu et anlæg med verdensførende teknologi, der hjælper Dagab med at rykke sine positioner frem, siger Mikael Holmqvist.

Lageret i Landskrona forventes at stå klar i 2024, og Dagab har tidligere brugt løsninger fra KNAPP i distributionscentret i Jönköping, som forsyner 600 butikker med friske varer.

Om Dagab

Dagab er en del af Axfood og er ansvarlig for koncernens produktudvikling, sortiment, indkøb og logistik. Dagab blev grundlagt i 1974 og beskæftiger i dag omkring 3.600 medarbejdere. Dagabs mission er at levere Sveriges mest bæredygtige, overkommelige og moderne kundetilbud inden for mad hver dag.

Mere fra...

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

19.12.2023KNAPP A/S

Sponseret

BESTSELLERS NYE LOGISTIKCENTER BLIVER ET AF DE MEST EFFEKTIVE OG AUTOMATISEREDE I EUROPA

05.09.2023KNAPP A/S

Sponseret

Innovation og stabilitet skaber resultater for KNAPP

03.07.2023KNAPP A/S

Sponseret

FTZ’s logistikanlæg sætter nye standarder på tre fronter

10.04.2023KNAPP A/S

Sponseret

Gør zero touch fulfillment til virkelighed med robotteknologi fra KNAPP

23.01.2023KNAPP A/S

Sponseret

Ekstra forstærkning til dit lager