Supermarkedsgiganten ICA Sverige gør genopfyldningen mere effektiv med RELEX

ICA Sverige, Sveriges største dagligvareforhandler, optimerer deres Supply Chain processer med hjælp fra detailplanlægningseksperten RELEX Solutions, ved at gøre deres forecasting og genopfyldning mere proaktiv.

ICA Sverige, én af de største detailhandlere i Norden, ønskede bedre support og besluttede at opdatere deres hovedsageligt manuelle genopfyldningsproces grundet deres størrelse og kompleksitet. ICA Sverige er leverandør til 1300 selvstændigt drevne butikker, der tilsammen udgør 36 % af Sveriges detailmarked med en sammenlagt omsætning på €7.12Bn (2017).

Virksomheden ønskede et bredere udvalg af planlægnings – og forecastingsværktøjer end det eksisterende system kunne tilbyde. Ønsket var i særdeleshed, at finde et system der kunne forene planlægningen ved at standardisere arbejdsprocesserne gennemgående i organisationen og muliggøre datadeling både internt og eksternt med leverandører.

ICA Sverige ønskede ligeledes at forhøje forecastnøjagtigheden, hvilket i særdeleshed var når det kom til udfordrende processer som kampagner, produktintroduktioner og prisjusteringer, hvor plannerne på samme tid kan arbejde på ordrer i bedre tid end hvad tidligere har været muligt.

”Vi kiggede på et antal muligheder,” siger Kristoffer Widén, ICA Sveriges Director of Replenishment, ”og valgte RELEX af to grunde. Både fordi løsningen tilbyder den komplette pakke af de værktøjer vi har brug for nu og i fremtiden, men også fordi virksomheden har opbygget et meget stærkt renommé indenfor detailvarehandel for både deres engagement overfor kunderne og for at levere resultater.”

”Et af hovedformålene har været, at strømline vores processer så fokus i stedet kan flyttes til værdiskabende aktiviteter såsom sæsonplanlægning og samarbejdet med leverandører,” siger Richard Belec, ICA Sveriges Replenishment Business & IT Development Manager. ”Vi har allerede set meget lovende resultater og hele projektet har forløbet med et minimum af stress.”

Særligt fokus har der været på, at styre ændringerne internt i organisationen. Nøglen til projektet har været, at harmonisere arbejdsmetoder på tværs af forskellige arbejdsområder, hvilket har medført både indførslen af nye processer samt bragt kollegaernes evner op på samme niveau.

Resultatet har været, at de enkelte enheder på tværs af virksomheden har været i stand til at udøve langt mere kontrol over deres specifikke Supply Chain udfordringer og derfor er i en langt bedre position til at opnå de ønskede resultater.

”ICA Sverige har et virkelig dygtigt Supply Chain team,” siger Matilde Arnell, Project Manager hos RELEX Solutions. ”De har både medbragt et strategisk overblik samt imponerende analytiske evner og har virkelig hjulpet med at styre processen og derved sikre, at de har den nødvendige kontrol over de daglige operationer.”

”ICA Sverige har aldrig været bange for at lytte, stille spørgsmål og, når det har været nødvendigt, udfordre os,” siger Christian Brunberg, RELEX’s Sales Director Scandinavia. ”Det er lige præcis den relation vi værdsætter, da det niveau af tillid og kommunikation næsten konstant skaber gode resultater.”

--

RELEX Solutions arrangerer et eftermiddagsseminar Torsdag d. 24. Januar 2019, hvor vi præsenterer fremtiden inden for detail planlægning, og hvordan du forbedrer din konkurrenceevne gennem lokalt sortiment, fordelagtig brug af space, præcis forecasting og optimeret vareopfyldning.

Kom og hør Coop Danmark fortælle om deres arbejde med RELEX, og hvordan de arbejder med deres detail og supply chain planning.

Tilmeld dig her: RELEX Detail og Supply Chain Planning Forum

Mere fra...

RELEX Solutions køber Optimity for at tilbyde up-stream supply chain planlægning og -optimering

08.01.2024RELEX Solutions

Sponseret

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

16.08.2023RELEX Solutions

Sponseret

Reitan Convenience Sverige udvider deres partnerskab med RELEX for at transformere kampagneplanlægning og -optimering

REMA 1000 Norge vælger RELEX Solutions til at optimere forecasting, replenishment og space i deres butikker

02.02.2023RELEX Solutions

Sponseret

12.01.2023RELEX Solutions

Sponseret

3 fundamentals to maintaining control of demand in the consumer goods supply chain

13.12.2022RELEX Solutions

Sponseret

JYSK vælger RELEX Solutions til at understøtte ambitiøse globale vækstplaner med AI-drevet demand forecasting