Supply Chain teknologi kan gøre organisationen mere resilient

Modstandsdygtige eller resiliente organisationer er dem, der konsekvent innoverer, så de let kan reagere på mindre forstyrrelser og komme sig hurtigt efter større forstyrrelser. I Optilon mener vi, at man skal bruge teknologi. Læs her hvorfor.

Supply Chain teknologi kan gøre organisationen mere resilient.

Vi lever i en verden med accelererende forandringer, og hvor fremtiden i mindre grad er en ekstrapolering af fortiden. Nogle hævder, at forandringen har været accelererende siden Big Bang. Denne pludselige acceleration er resultatet af radikale skift i væksten i beregningskraft og netværkskapacitet.

Som et eksempel kan nævnes: Den nyeste iPhone har næsten 6000 gange flere transistorer end i486-chippen, der drev pc'er i slutningen af ​​1980'erne. I 2017 udgjorde den globale internettrafik mere end 46.000 gigabyte i sekundet, en stigning på næsten 40 millioner siden 1992. 

For at virksomhederne kan stå imod forandringerne, så har rigtig mange virksomheder valgt at bruge digitale Supply Chain teknologier som en måde at understøtte beslutningerne på, når lynet slår ned.

Digitalisering for modstandsdygtighed
For mange virksomheder har digitalisering og transformation af virksomheden været en løbende proces i mange år. De er simpelthen nødt til at gøre mere for at overleve og sikre deres konurrenceevne. Især når det uventede ser ud til at vente "rundt om hjørnet" mere end nogensinde. 

Det virksomhederne søger, er åbne, fleksible og skalerbare veje til at opbygge modstandsdygtige organisationer. Organisationer skal ikke kun være klar til at tilpasse sig “nye normaler”, men skal også med selvtillid kunne se fremad mod det ukendte. De skal være klar til at bevæge sig hurtigt fremad, når andre stadigvæk forsøger at finde ud af, hvad de skal gøre.

Covid-19-pandemien har fremhævet både vigtigheden af ​​Supply Chain-modstandsdygtighed, såvel som udfordringen med de dermed forbundne omkostninger. Hvad enten det drejer sig om at minimere omkostningerne eller sikre forretningskontinuitet. At anerkende vigtigheden af ​​begge ender af dette spektrum er vigtigt, når man vurderer, hvordan Supply Chain skal struktureres på længere sigt. 

Vi kalder det Supply Chain-design, fordi vi mener, at det er, hvad der sker, når du retænker din Supply Chain. Optimering af Supply Chain designet bliver stadig sværere med vedvarende udfordringer fra stigende kundekrav, forstyrrende konkurrenter, økonomiske udsving og andre megatrends som bæredygtighed .

Hvad er modstandsdygtighed eller resiliens?
Modstandsdygtige organisationer er dem, der konsekvent innoverer, så de let kan reagere på mindre forstyrrelser og komme sig hurtigt efter større forstyrrelser. 

Teknologi kan hjælpe organisationen med at finde den bedste beslutning eller beslutninger for et givet forretningsproblem inden for et defineret sæt af begrænsninger. Organisationer kan udnytte optimeringseffekten til scenarianalyse, hvilket muliggør stærkere indsigt og større adoption.

Digitalisering, automatisering, transformation. Alle disse udtryk har eksisteret i mange år, nogle længere end andre. De har alle forskellige betydninger. Essensen er, at det handler om at forstå, hvordan data, analyser, mennesker og processer på en eller anden måde vil arbejde sammen for at producere noget, der er mere end summen af ​​dets dele.

Spørgsmål i forhold til den modstandsdygtige/resiliente Supply Chain
En analyse af organisationens Supply Chain footprint kan give betydelige modstandsdygtighedsforbedringer (for ikke at nævne omkostningsbesparelser). 

Hvilke spørgsmål ville være gode at stille for at øge den interne bevidsthed? Her kommer et par:

 • Er dit netværk alt for afhængigt af bestemte regioner, især dem der kan være tilbøjelige til forstyrrelser i forsyningskæden ( f.eks. på grund af lovgivningsmæssige eller geopolitiske faktorer)?
   
 • Involverer i i jeres Supply Chain flere leverandører på tværs af en række lokale, regionale og globale placeringer til for at understøtte Supply Chain?
   
 • Hvilken viden har du om leverandørgrundlaget for dine leverandører? Dvs. ville en forstyrrelse hos en leverandør i første eller anden række udløse en advarsel til planlægningssystemerne?
   
 • Har i gennemført en detaljeret afbrydelsesscenarianalyse, der overvejer faktorer som ikke planlagt produktionstid, påvirkninger af lagerets brugervenlighed, vejrændringer og havn og jernbaneoverbelastning for at bestemme potentielle svagheder?
   
 • Er i i stand til at omfordele mængder automatisk og dynamisk på tværs af leverandører baseret på forventet leveringsrisiko, kvalitet, aktualitet og omkostningsdata? Forstår i rentabiliteten af ​​at gøre det?

Mere fra...

07.11.2023Optilon Danmark

Sponseret

Har dit lager et skjult potentiale, der kan realiseres ved intelligent planlægning af forsyningskæden?

22.05.2023Optilon Danmark

Sponseret

Supply chain - ny betydning på ledelsesniveau

21.05.2023Optilon Danmark

Sponseret

Supply chain – ny betydning på ledelsesniveau

08.09.2022Optilon Danmark

Sponseret

Vær med idag klokken 13-16.30 - Årets vigtigste Supply Chain konference

18.08.2022Optilon Danmark

Sponseret

Har i en plan for Cybersecurity i Supply Chain?

08.08.2022Optilon Danmark

Sponseret

Re-imagine the Supply Chain: Konference 8. September