System Transport A/S ruster sig til yderligere vækst med et robotlager fra Element Logic

Logistikvirksomheden System Transport A/S har indgået en aftale med Element Logic Danmark om et AutoStore-robotlager til System Transports lager ved Roskilde.

Efter fem års succesrig turnaround investerer logistikvirksomheden System Transport A/S nu for alvor i fremtiden med et AutoStore-robotlager fra Element Logic til System Transports lager i Øm ved Roskilde. Aftalen er netop blevet underskrevet, og robotterne rykker efter planen ind i sommeren 2022.

35 lagerrobotter og et lager med plads til 43.000 kasser skal geare System Transport til yderligere vækst – ovenikøbet på en bæredygtig facon, idet ti AutoStore-robotter forbruger cirka samme mængde strøm som én støvsuger.

”Vi kommer til at kunne håndtere flere kunder på færre kvadratmeter hurtigere end i dag. Og så vel at mærke på en miljøvenlig måde,” siger Tony Jakobsen, adm. direktør og medejer af System Transport A/S, som han købte i 2017 sammen med Dansk Ejerkapital.

Svært at finde medarbejdere
Siden 2017 har System Transport A/S øget sin omsætning med 80 procent og sin bundlinje med 500 procent og man er i dag én af Danmarks førende tredjepartsleverandører af logistikløsninger inden for bl.a. mode, tekstiler, kosmetik, sportsudstyr og bøger. Alle varegrupper, som er nemme at integrerere i et AutoStore-robotlager.

”Den voksende efterspørgsel på både B2B- og e-commerce-løsninger kræver, at vi som virksomhed automatiserer for at kunne følge med. Især i disse tider, hvor vi må erkende, at det er rigtigt svært at finde kvalificeret arbejdskraft,” forklarer Tony Jakobsen.

Højere effektivitet og større volumen
Investeringen i de mekaniske lagermedarbejdere skal øge kapaciteten og effektiviteten, men Tony Jakobsen understreger, at den højere automatiseringsgrad ikke bliver på bekostning af den personlige kundeservice, som System Transport er kendt for.

”Det ligger i vores DNA at tilpasse hver enkelt aftale til den specifikke kunde, og det vil vi naturligvis fortsætte med at gøre. Robotlageret giver os til gengæld mulighed for at håndtere større volumener end i dag og sikre en så høj effektivitet som muligt,” lyder det fra Tony Jakobsen.

Europas førende leverandør
Med ordren til System Transport A/S cementerer Element Logic sin position som Nordens og verdens førende systemintegrator af AutoStore-robotlagre. Foruden System Transport har Element Logic Danmark leveret tilsvarende robotlagre til bl.a. Proshop, Kids-world, Sanistål, Billig-arbejdstøj.dk og Society of Lifestyle.

AutoStores robotlagerløsning udmærker sig bl.a. ved sit modulære design og sin skalerbarhed, der gør det nemt at installere lageret i eksisterende bygninger – og lige så let at udvide lageret løbende efter behov.

Samtidig er AutoStore kendetegnet ved et lavt energiforbrug, da robotterne – ligesom en elektrisk bil – regenerer strøm til batteriet, når de sænker en kasse eller bremser ned. Desuden kan robotterne let konfigureres til at køre på solcellestrøm.

Den første af mange robotter
Installeringen af System Transports robotlager går efter planen i gang til april. Foruden lageret ved Roskilde råder System Transport desuden over et hovedlager i Herning og mindre sites i Taulov, Hornsyld og Køge samt i Poznan i Polen.

”Det er det første AutoStore-robotlager, vi køber, men jeg tør næsten garantere, at det ikke bliver det sidste,” slutter Tony Jakobsen.

Mere fra...

18.01.2024Element Logic AS

Sponseret

Mød Element Logic på Ehandelsdagen 2024

23.10.2023Element Logic AS

Sponseret

Element Logic Danmark bliver Børsen Gazelle 2023

14.09.2023Element Logic AS

Sponseret

Mød Element Logic på E-handelskonferencen 2023

04.09.2023Element Logic AS

Sponseret

AutoStore rykker ind i dentalbranchen

22.06.2023Element Logic AS

Sponseret

Sanistål foretager kæmpe udvidelse af sit AutoStore-robotlager

08.05.2023Element Logic AS

Sponseret

Onlineapoteket Apotea fremviser verdens første plukkerobotløsning integreret med AutoStore