TIMOCOM: Frygten for et kaotisk Brexit får EU-eksporten til Storbritannien til at eksplodere

Virksomheder i Storbritannien forbereder sig på et hårdt Brexit ved at polstre deres varelagre.

Erkrath, Tyskland, 24.04.2019 – Frygten for et hårdt Brexit har fået antallet af vareleveringer til den britiske halvø til at eksplodere.

Sammenlignet med samme tidspunkt året før er antallet af lastbiltransporter fra alle dele af Europa med kurs mod Storbritannien steget med 112% i første kvartal 2019, hvilket er en fordobling. Dette dokumenterer de aktuelle tal fra TIMOCOMs transportbarometer, et redskab IT-virksomheden bruger til kvartalsvist at dokumentere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel på Europas største digitale fragt- og kapacitetsløsning.

"Virksomheder fra Storbritannien, der er afhængige af import fra det europæiske fastland, hamstrer til deres lagerbeholdning for at være bedst muligt klædt på i tilfælde af et hårdt Brexit", kommenterer TIMOCOMs business analyst David Moog.

Ifølge dataanalytikeren kan et No-Deal-Brexit medføre lange ventetider for lastbiler, der ønsker at krydse den britiske grænse. 

"Dette kan igen medføre flaskehalse i vareleveringen. En anden usikkerhedsfaktor er fortoldningen af varerne", forklarer David Moog, der melder om stor vækst i eksporten af varer til Storbritannien fra især Tyskland, Frankrig og Polen.

Helt anderledes forløber udviklingen hvad angår forholdet mellem udbud og efterspørgsel på det tyske marked og det europæiske fastland. "Den afdæmpede konjunkturdynamik gør sig nu også gældende inden for transportøkonomien, kommenterer Gunnar Burek, Company Spokesman hos TIMOCOM.

Således er efterspørgslen fra virksomheder, der leder efter transportmuligheder til deres industri- og handelsvarer via TIMOCOM, gået tilbage i første kvartal af 2019.

I perioden januar til marts 2019 indtastede brugerne af transportplatformen således i snit 52 fragttilbud mod 48 tilbud om ledig fragtkapacitet. På samme tidspunkt året før lå fragt-/kapacitetsforholdet på 54:46.

Højere vejafgifter for lastbiler lægger en dæmper på antallet af transporttilbud

Forholdet mellem udbud og efterspørgsel på transportmarkedet er desuden blevet påvirket af Tysklands forhøjede vejafgifter for lastbiler, der trådte i kraft i starten af det nye år. Sammenlignet med første kvartal af 2018 kunne TIMOCOM i årets tre første måneder dokumentere en tilbagegang i den udbudte transportkapacitet på 12 procent.

"For virksomheder fra det europæiske fastland er Tyskland blevet mindre attraktivt grundet de forhøjede vejafgifter", lyder Gunnar Gbureks bud på tilbagegangen.

IT-virksomheden bruger transportbarometeret til hvert kvartal at registrere og analysere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel, som den tager sig ud på fragtbørsen i TIMOCOMs Smart Logistics System. Med over 130.000 brugere og op til 750.000 internationale fragt- og kapacitetsudbud om dagen er fragtbørsen fra TIMOCOM den største transportbørs for godstransport i Europa.

25.03.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

Som svar på den akutte situation: TIMOCOM udvider adgangen til Europas førende fragtbørs

26.02.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

TIMOCOM transportbarometer 4. kvartal 2019: Tyskland viser tegn på svaghed, Italien buldrer afsted

25.02.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

TIMOCOM transportbarometer 4. kvartal 2019: Tyskland viser tegn på svaghed, Italien buldrer afsted

07.02.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

The future of logistics

12.12.2019TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

Digital logistik - next level Med TIMOCOM fra Supply Chain til Supply Flow

23.10.2019TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

TIMOCOM vokser internationalt og udbygger sin tilstedeværelse i Polen strategisk