TIMOCOM: Konjunkturafkølingen rammer transportbranchen / Europas eksportstærke lande er særligt hårdt ramt

Erkrath, Tyskland, 26-07-2019 – særligt Tyskland, Frankrig og Benelux lider under den verdensomspændende konjunkturafkøling. Dette dokumenterer de aktuelle tal fra TIMOCOMs transportbarometer, et redskab IT-virksomheden bruger til kvartalsvist at dokumentere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel på Europas største fragtbørs.

Således faldt antallet af annoncerede fragttilbud på TIMOCOMS fragtbørs fra starten af april til slutningen af juni med 20 procent i forhold til samme kvartal året før. "Den amerikanske regerings protektionistiske erhvervspolitik hæmmer verdenshandlen, hvilket igen sænker eksportmængden. Eksportorienterede lande som Tyskland, Frankrig og Benelux lider især hårdt under denne udvikling", siger TIMOCOM Business Analyst David Moog.

Alt i alt blev der i andet kvartal annonceret i alt 21.817.710 transporttilbud via "Smart App Fragt", der lader virksomheder annoncere og afvikle deres transporttilbud via fragtbørsen. Året før lå dette tal på 27.565.605. Tilbagegangen har især ramt transporten af industri- og produktionsmidler, bl.a. fra underleverandørindustrien, fortæller David Moog. 

Dramaet om Brexit bidrager bestemt heller ikke positivt til situationen.  "I første kvartal steg mængden af transportgods til Storbritannien betragteligt som følge af øgede lagerbeholdninger, men denne udvikling er nu forbi", beretter David Moog. I andet kvartal er antallet af eksporter fra Europa til Storbritannien således faldet med 56% i forhold til det foregående kvartal, melder TIMOCOM. 

Denne trend går dog ikke igen i Sydeuropa. Italien, Spanien, Portugal og Grækenland transporterede i perioden april til juni 21% flere varer til Europa end året før, hvilket må siges at udgøre en betragtelig stigning. David Moog: "Frugt- og grøntsæsonen er for øjeblikket på sit højeste i disse lande."

IT-virksomheden bruger transportbarometeret til hvert kvartal at registrere og analysere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel, som den tager sig ud på fragtbørsen i TIMOCOMs Smart Logistics System. Med over 130.000 brugere og op til 750.000 internationale fragt- og kapacitetsudbud om dagen er fragtbørsen fra TIMOCOM det største digitale system for godstransport i Europa.

Yderligere informationer om TIMOCOM finder du på www.timocom.dk.

Om TIMOCOM

TIMOCOM GmbH er en mellemstor IT- og dataspecialist for Augmented Logistics. Som udbyder af det første Smart Logistics System til Europa hjælper TIMOCOM sine kunder med at opnå sine mål indenfor logistik med smarte, sikre og enkle løsninger. Via systemet er mere end 43.000 godkendte firmaer og virksomheder forbundet, og disse afgiver dagligt op til 750.000 nationale og internationale kapacitets- og fragttilbud.

25.03.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

Som svar på den akutte situation: TIMOCOM udvider adgangen til Europas førende fragtbørs

26.02.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

TIMOCOM transportbarometer 4. kvartal 2019: Tyskland viser tegn på svaghed, Italien buldrer afsted

25.02.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

TIMOCOM transportbarometer 4. kvartal 2019: Tyskland viser tegn på svaghed, Italien buldrer afsted

07.02.2020TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

The future of logistics

12.12.2019TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

Digital logistik - next level Med TIMOCOM fra Supply Chain til Supply Flow

23.10.2019TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Sponseret

TIMOCOM vokser internationalt og udbygger sin tilstedeværelse i Polen strategisk