Værdisæt og fragtpriser får dansk producent til at trække sin produktion hjem fra Kina

Den prisvindende audiovirksomhed Lemus investerer tungt i fremtidssikring og virksomhedens værdisæt. Efter to års omstilling fremstiller virksomheden nu sine produkter på dansk jord. Blandt andet fordi fragtpriser bare stiger og stiger, og kortere leveringstider skaber mere fleksibilitet.

Den danske virksomhed Lemus fremstiller æstetiske kvalitetslydmøbler, og lydproducenten har besluttet, at en central del af deres produktion ikke længere skal foregå i Kina. Foto: Lemus..

01.08.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Den danske virksomhed Lemus fremstiller æstetiske kvalitetslydmøbler, og lydproducenten har truffet en stor beslutning. En central del af deres produktion ikke længere skal foregå i Kina. Det er virksomhedens produktion af kabinetter til deres eftertragtede højtalere, der nu skal fremstilles i Danmark, hvor højtalerproducenten i forvejen fremstiller møblerne til sine lydmøbler.

Beslutningen om at placere produktionen af kabinetterne i Danmark bygger primært på to ønsker:

• et ønske om at forankre virksomhedens værdisæt i forsyningskæden og
• et ønske om at optimere virksomhedens omstillingsparathed i en global økonomi, der er præget af krise.

Og så glæder vi os til at styrke kvaliteten af vores produkter, være med til at skabe flere arbejdspladser i Danmark og skære ned på vores CO2-udslip.

Rasmus Kastrup

Altså værdier og resiliens. Resiliens er en megatendens og en naturlig reaktion på covid-19 krisen. Men hvorfor nu ’værdier’, og hvad er værdier egentlig for en størrelse?
”Da vi skulle træffe beslutningen, handlede det for os om meget mere end tal. Det blev til en værditænkning om, hvor vi gerne vil se virksomheden fem til ti år fremme i tiden. Hvad vil forbrugerne for eksempel tænke om os og vores produkter? Vi vil gerne skabe arbejdspladser i Danmark”, fortæller Rasmus Kastrup, administrerende direktør og grundlægger af Lemus.

Investering i virksomhedens værdisæt
For Lemus er der ingen tvivl om de store fordele, der er ved at fremstille sine varer i Danmark. Med lokal produktion opnår de blandt andet billigere fragt, korte leveringstider, forbedret produktkvalitet og bedre kontrol over værdikæden.

Investeringen handler dog i lige så høj grad om at drive en virksomhed, der er værdifuld for forbrugerne. For Lemus betyder det ’at producere dansk og skabe danske arbejdspladser’. Derudover opnår Lemus et betydeligt lavere CO2-aftryk og mulighed for at fremstille møbler af europæisk FSC-certificeret træ.

”Ser man blot på fakturaen, er det betydeligt dyrere at producere i Danmark. Men når vi først inddrager reklamation, fragt og leveringstid, udligner prisforskellen sig hurtigt. Og så glæder vi os til at styrke kvaliteten af vores produkter, være med til at skabe flere arbejdspladser i Danmark og skære ned på vores CO2-udslip”, fortæller Rasmus Kastrup.

Fakta om Lemus

Lemus blev stiftet i 2014 med visionen om at fusionere lyd og smart home-teknologi med design- og møbelindustrien. Lemus Home er designet, udviklet og produceret i Danmark med hjælp fra nogle af verdens førende lydingeniører.

Omstillingsparatheden lagt under pres
Med en leveringstid på lidt over et halvt år, forsinkelser, told og risiko for leverandørkonkurser er der ikke meget, der taler for at holde produktionen i Kina. Dertil er fragtomkostningerne fra Kina eksploderet de seneste år, forklarer Rasmus Kastrup.

”Lange leveringstider og øget fragtpriser har ligeledes dannet grundlaget for vores beslutning om at trække produktionen hjem. De seneste år har vist os, at det ikke længere er optimalt for os at producere i udlandet. Vi blev simpelthen for ufleksible, og der var udfordringer med kvaliteten af produkterne”, fortæller Rasmus Kastrup, administrerende direktør og grundlægger af Lemus.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Denne artikel er del af et tema:

Tema om levering & transport 2021

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

01.11.2024SCM.dk

Investering i robotvirksomhed skal styrke den menneskelige arbejdsstyrke

01.11.2024SCM.dk

Virksomheder farer vild i komplekse love kort inden tidsfrist

22.10.2024SCM.dk

Ny effektiv rensning af spildevand giver bedre klimaaftryk og bundlinje

18.10.2024SCM.dk

Aktør forvandler restprodukter fra havet til fødevarer

16.10.2024SCM.dk

Nyt EU-projektet skal fremme remanufacturing

14.10.2024Kardex Danmark

Sponseret

Danfoss øger effektiviteten med Kardex automatisering og robotteknologi

14.10.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi købte den første robot, før vi havde et job til den”

10.10.2024SCM.dk

Investeringsprogram reducerer leveringstider for europæisk-byggede maskiner

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

06.11.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Roskilde Park Ved Ringen 2, 4000, Roskilde