Virksomheder kan hjælpe flygtninge ved at fastholde tyrkiske leverandører

Til trods for faren for, at syriske flygtninges arbejdskraft udnyttes på fabrikkerne, opfordres flere modebrands til at holde fast i de eksisterende forsyningsled i Tyrkiet. Formålet er at skabe anstændigt arbejde og rimelige lønninger.

Internationale beklædningsvirksomheder kan hjælpe flygtningene og de tyrkiske samfund, der har taget imod dem, ved at holde fast i eksisterende leverandører i Tyrkiet. Sådan lyder meldingen fra BHRRC. Foto: Flickr/Travel Aficionado..

03.11.2016

SCM.dk

Den humanitære organisation Business & Human Rights Resource Centre (BHRRC) opfordrer nu flere virksomheder i beklædningsindustrien til at bevare sine forsyningsled i Tyrkiet, skriver netmediet CIPS. Det er til trods for den overhængende fare for, at de flygtninge, virksomhederne har ansat, bliver udnyttet på fabrikkerne.

Læs også: Tekstilarbejdere kan ringe og fortælle om misbrug

Opfordringen kommer efter, der har været tale om, at flere virksomheder ville trække sig fra de tyrkiske forsyningskæder, hvor de syriske arbejdere ofte udsættes for horrible forhold og dårlige lønninger. Men ifølge BHRRC kan det betale sig at holde ved, hvis man ønsker at hjælpe flygtningene til et mere anstændigt arbejde med rimelige lønninger.

”Der eksisterer en reel mulighed for, at internationale virksomheder kan hjælpe med at bringe større velstand og sikkerhed til de hårdt ramte flygtninge og til de tyrkiske samfund, som har budt dem velkommen”, lyder meldingen fra BHRCC.

Leverandørerne skal lægge kortene på bordet
Det faktum, at flygtningenes arbejdskraft bliver udnyttet under tyrkiske himmelstrøg, blev offentligt kendt i en undersøgelse foretaget af BBC Panorama. Undersøgelsen pegede bl.a. på, at en lang række børneflygtninge arbejder på fabrikker, som leverer tekstiler til Marks & Spencer og ASOS.

Flere efterfølgende undersøgelser og rapporter fra BHRRC tidligere på året har vist, at kun få af modevirksomhederne tog stilling til fabrikkernes udnyttelse af flygtninges arbejdskraft. Det tal er dog steget en smule med tiden, skriver CIPS, men kun tre brands har deciderede politikker ift. illegale flygtninge på fabrikkerne: Next, New Look og Mothercare.

Opfordringen til modevirksomhederne er, at de skal gøre det klart over for leverandørerne, at de ikke vil blive valgt fra, hvis de indrømmer, at de har illegale flygtninge ansat.

Læs også: Ny ordning giver flygtninge lageruddannelse

Ifølge ’The Foreign Trade Association’ har omkring 7.000 syrere arbejdstilladelser i Tyrkiet, mens ca. 400.000 arbejder illegalt på tværs af landbrugssektoren, beklædnings- og tekstilindustrien.

- KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

29.04.2025SCM.dk

Faldende ordreindgang og lavere medarbejderbehov i metalindustrien

29.04.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Gør sikkerhedssignaler synlige i travle arbejdsmiljøer

10.04.2025SCM.dk

Ny robot palleterer millioner af æg

09.04.2025SCM.dk

JYSK fejrer FSC-Certificering og bæredygtighedsmilepæl

04.04.2025SCM.dk

Ahlsell accelererer den grønne omstilling i hele værdikæden

03.04.2025Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Trolde og kraner i lange baner

02.04.2025SCM.dk

Generativ AI vokser hurtigt, men det kniber med reel praksis

02.04.2025SCM.dk

Vækst i B2B-gensalg på flere markeder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle