’Dyre og dårlige’ Postnord angribes af nyt leveringssamarbejde

Et nyt samarbejde, hvor fragtportalen Coolrunner puljer de forskellige butikkers pakker, som derefter leveres af udbringningsvirksomhederne Bring, DAO og Danske Fragtmænd, vil tage kampen op mod Postnord.

Flere danske netbutikker føler sig ikke ordentlig behandlet af Postnord, og derfor vil de fremover have Bring, DAO og Danske Fragtmænd til at bringe deres varer ud til kunderne. Arkivfoto..

29.04.2019

SCM.dk

"Vi synes ikke, Postnord har behandlet os ordentligt. Servicen bliver dårligere og dårligere, og priserne stiger”.

Sådan lyder den hårde melding fra adm. direktør for netbutikken Coolshop, Jacob Risgaard. Han er en af initiativtagerne til et nyt samarbejde, hvor fragtportalen Coolrunner, der også har Jacob Risgaard som stifter, puljer de forskellige butikkers pakker, som derefter leveres af udbringningsvirksomhederne Bring, DAO og Danske Fragtmænd. Det skriver Børsen.

Læs også: Dansk e-butik tilbyder varelevering samme dag

Udover Coolshop tæller initiativtagerne flere danske netbutikker, helsekostforhandleren Med24, skønhedsforhandleren Luxplus, og gavekortleverandøren Egmonts Go Gift, og de vurderer, at de med det nye setup kan flytte ni mio. pakker fra dag et, hvilket svarer til ca. ti procent af det danske pakkemarked. Målet er, at hver fjerde pakke bliver booket gennem Coolrunner inden for tre år.

"Det her skal ses som et stærkt, stærkt forsvarsværk mod den situation, vi står i, hvor vi bliver presset af billige pakker fra øst og har Amazon mod os fra vest. Har vi ikke nogle alternativer, bliver vi kørt midt over," siger Adm. direktør i Coolrunner, Per Imer, til Børsen.

Hos Postnord kan salgsdirektør Troels Veise dog ikke genkende billedet af at være for dyr.

"Vi følger markedet og vil sælge til markedspris. Hverken mere eller mindre. Jeg mener, vi har produkter og services, der er de bedste i markedet. Kan vi blive bedre, ja bestemt. Men det er en del af vores strategiske rejse”, siger han til Børsen.

Amazon-aftaler fik bægeret til at flyde over
Hos Coolrunner føler man modsat, at det har været svært at diskutere udvikling med Postnord. For Jacob Risgaard var nyheden om, at Postnord i slutningen af sidste år indgik en aftale med Amazon, dråben, der fik bægeret til at flyde over.

"Når man er sat i verden som halv- og heloffentlig institution for at hjælpe danskerne, synes jeg, det er direkte uetisk, at der kommer en udenlandsk spiller ind, uden så meget som et kontor i Danmark, og så kan de forhandle priser og aftaler, som jeg ikke har været i stand til i de 20 år, jeg har drevet e-handel”, siger Jacob Risgaard, der ikke har set en konkret aftale mellem Postnord og Amazon, til Børsen.

Hos Postnord undrer Troels Veise sig over, at Jacob Risgaard kan have en holdning til aftalen med Amazon, når han ikke kender den.

"Vi udtaler os pr. definition ikke om indholdet i enkeltstående aftaler. Vi ville heller ikke fortælle om de aftaler, vi tidligere har haft med Jacob (Risgaard red.). Det må stå fuldstændig for hans egen regning”, siger han til Børsen.

I stedet for Postnord er det fremover udbringningsvirksomheden Bring, der sammen med DAO og Danske Fragtmænd, der skal bringe pakker ud for danske netbutikker. Hos Bring er de overbevist om, at det ikke bliver en underskudsforretning at levere løsninger, der trumfer de tilbud, som Postnord giver danske netbutikker.

Læs også: Bring går over til CO2-fri levering

"Vi laver ikke noget, som vi ikke tjener penge på. Så vi kommer til at tjene penge på det her. Så enkelt er det”, siger adm. direktør for Bring, Jens Rom, til Børsen og fortsætter:

"Jeg har tidligere sagt, at vi ville vokse med et par millioner pakker i år. Nu bliver det mere. Jeg kan ikke sige hvor meget, men det øger vores vækst betragteligt. Det er ikke 50.000 pakker, men et højt, højt antal," lyder det fra ham.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup