5 måder der indikerer, at Excel er outdated

Når virksomheder vokser og lager og kompleksitet stiger, holder Excel op med at hjælpe og gør i stedet dit liv vanskeligere. Hvad værre er, er, at ineffektiviteten ved at bestille med et regneark koster dig penge gennem overskydende lager og spildtid.

Slim4 lageroptimering.

Hvordan man ved, at man skal opgradere fra Excel?

For mange virksomheder er Excel synonymt med efterspørgselsplanlægning og bestilling af varer til deres lager. Der er en god chance for, at computeren, du læser denne artikel på lige nu, har Excel installeret, eller har adgang til noget lignende fra Google. Netop pga. at så mange mennesker kender til Excel, er det oftest go-to løsningen man vælger.

Men når virksomheder vokser og lager og kompleksitet stiger, holder Excel op med at hjælpe og gør i stedet dit liv vanskeligere. Hvad værre er, er, at ineffektiviteten ved at bestille med et regneark koster dig penge gennem overskydende lager og spildtid.

Salesforce rapporterer, at næsten 90% af regnearkene har fejl i dem. Så selvom regneark kan virke som det “gratis” alternativ til andre ordrehåndteringssoftware, er de langt fra lige så gode.

At vælge at bruge et integreret system som Slim4 fra Slimstock betyder, at du udstyrer dig selv med de værktøjer, du har brug for for, at forenkle dit liv, mens du øger produktiviteten og overskuddet. Den typiske ROI for Slimstock kunder er 6 - 12 måneder efter implementering.

Men hvordan ved du så om du er vokset fra Excel? Her er 5 ting der indikrerer, at du skal opgradere.

1. Formelfejl koster dig penge

Når du bruger Excel, er formelfejl kun et enkelt tastetryk væk. Og hvis antallet af celler i dit regneark er på vej  mod de 50.000, øges dine chancer for fejl eksponentielt.

I modsætning til Excel, afhænger Slim4 ikke af, at man taster både data og formel korrekt ind i systemet. Det fungerer nemlig sådan, at Slim4 håndterer matematikken for dig, hvilket sikrer nøjagtige resultater. Orderstyringssystemer er også bygget til problemfri opgraderinger og datamigrering.  Så vil de tal du har tastet ind, arbejde på samme måde i den nyeste version af Office? Vil dine kollegaer lægge mærke til andre fejl i systemet, som ved en fejl, ikke er blevet overført? Er det virkelig bedre at skulle bekymre sig om potentielle problemer som dette end blot at undgå dem helt?

JP Morgan Chase tilkendegav engang en fejl, der kostede dem 6 milliarder dollars pga. fejl, der blev foretaget i Excel. Mens de regnearksfejl vi andre ser, måske ikke kommer op på det niveau, kan mindre bestemt også gøre det og i sidste ende, er det penge lige ud af virksomhedens pengepung.

Planlæg din Slim4-demo i dag

2. Du ved ikke hvem der har ændret i regnearkene

Selv hvis du registrerer de fejl, som dine regneark med 90% sandsynlighed har, hvordan kan du så vide, hvor de kom fra? Det kræver nemlig kun en fejl at ødelægge en hel arbejdsbog.

Kernen i dette problem er, at Excel simpelthen ikke blev designet som et samarbejdende stykke software, så at prøve at bruge det som et, vil altid føre til vanskeligheder. Selv hvis det er muligt at udvikle og implementere et system med dokumenterede ændringer, kan den tid, du bruger på at administrere det, uden tvivl bruges bedre andetsteds.

I stedet for uigennemsigtige eller byzantinske brugsporingsmetoder, gør Slim4 det til en enkel og gennemsigtig proces at se, hvem der har foretaget ændringer i dine data. Ved at have en automatisk logget revisionsspor, ved du altid, hvem der foretager ændringer i dit system, og hvornår.

3. Du bruger timer på rapportering

Hvis der er nogen fordel ved at bruge regneark til komplekse bestillings- og lageropgaver, kan det være den korte følelse af gennemførelse, du får ved at producere nyttige oplysninger ud af et så uhåndterligt gitter af data. Det er en mager belønning. Og tid til rengøring og validering af data, før du omdanner til diagrammer, er tid, du ikke bruger på at forbedre kundeoplevelsen eller andre nyttige ting i virksomheden.

Som enhver, der har gjort det, ved, så selvom du bliver god til at oprette rapporter fra regneark, er monotonien af det uudholdeligt og unødvendigt. Slim4 genererer hurtigt nyttige rapporter på højt niveau som et overskuds- og tabsark til, at hjælpe med forretningsplanlægning. Det er også udstyret med et tilpasset rapporteringspanel, der giver dig realtid indsigt i nøglemål, der altid er tilgængelige, i stedet for at skulle oprette dem i hånden.

Bestilling fra et regneark fører til frustration og fejl

4. Du er indehaveren af ​​regnearket, og du skal rejse

Hvis din virksomhed bestiller med Excel, er det sandsynligt, at nogen på dit kontor er indehaveren af ​​regnearket. Det er den person, du fortæller, når dataene skal opdateres, fordi adgangskoden er en tæt hemmelighed. Alle ved, at det ikke er et godt system, men vedkommende har fået det til at fungere i de sidste 3 år, og det vil ikke ændre sig nu. Men hvad sker der, hvis den pågældende person holder op eller bliver fyret, eller bare skifter stilling i virksomheden?

Det eneste, der er værre end dette, er, når du er selve den person. For ingen tvivler på din evner, men hvad sker der, når du skal på ferie? Har du virkelig tillid til dem der skal assistere for dig?

Dette er, hvad der er kendt som et enkelt mislykkelsespunkt, og disse findes der mange af. Slim4 fjerner risikoen for at sådan nogle fejl indtræffer, ved blandt andet at give flere brugere forskellige adgangsniveauer, som de opererer ud fra.

5. Du falder bag ved at bestille bedste praksis (og det koster dig penge)

Hvis det bedste du kan sige om dit regneark er, at det fungerer det meste af tiden, er dette så godt nok? Hvis dette er tilfældet, er det usandsynligt, at du opnår nogen former for gevinster. Slim4 er i stand til at spare virksomheder penge, fordi den identificerer ineffektivitet, hvilket reducerer lagerniveauet med op til 30%. Det gør det ved konstant at opdatere med nye funktioner, såsom ABC / XYZ-stratificering, og hvad-hvis-analyser.

Hvad ville du gøre, hvis ditn økonomi afdeling i morgen bad dig om, at sænke lagerbeholdningen med 30% for at frigøre kapital? Selvom det kan være muligt at opnå hurtige gevinster på kort sigt, uden en sammenhængende strategi, ender disse forsøg i sidste ende med, at ofre CSAT. Slim4 er et system udviklet af mennesker, der forstår lagerstyring. Med Excel skal du designe din egen proces, som måske eller måske ikke er optimal.

Kan du fortsætte med at bruge Excel til at håndtere din bestilling? Sandsynligvis. Men hvis du kan forholde dig til bare ét af disse fem tegn, er chancerne store for, at du er klar til at opgradere din virksomhed fra regnearkbestilling og optimere dit lager og dit liv.

Mere fra...

13.02.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Ilva case - Slimstock Nordic

20.11.2023Slimstock Nordic

Sponseret

Slimstock Nordic vil gerne byde TEFCOLD velkommen i SLIMSTOCK familien.

31.05.2023Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club d. 14. juni 2023 – FULDT BOOKET

26.12.2022Slimstock Nordic

Sponseret

KVIK gennemfører SLIM4-træning

09.12.2022Slimstock Nordic

Sponseret

Actona Group A/S gennemfører Basic User Training

25.10.2022Slimstock Nordic

Sponseret

Villy Jensen klar til at skabe en gnidningsfri forsyningskæde med Slimstock