AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Med fokus på blandede produktionsmiljøer hvor mennesker og maskiner arbejder side om side og med mindst mulig påvirkning i produktionen kan SCANLOX skabe opgradering af en virksomheds interne transport.

Foto: Scanlox

AMR med speciale i produktionsmiljøer og pallehåndtering uden racks eller andet ekstra udstyr.

IGV’en fra AGILOX er næste generation af autonom intern transport som er skabt til produktionsmiljøer. Den kombinerer det bedste fra AMR og AGV og arbejder som en AGV med gafler – men navigerer som en AMR.

Derfor fører SCANLOX – en specialist inden for mobil automatiseret transport - denne maskine. En maskintype der er udviklet og arbejder på de nyeste platforme – og som er en rendyrket robot.

Foto: Scanlox

Via indbygget AI (kunstig) swarm intelligens kommunikation og 360 graders bevægelsesfrihed udgør Agilox en intuitiv, fleksibel, pladsbesparende og autonom IGV, der selv undgår forhindringer og finder nye veje. Samtidig fylder maskinen kun 1,5 meter i længden og kan komme ind på meget snævre områder og gange.

Korte implementeringstider og Plug & Play software skaber desuden kort ROI, mens et stort KPI Dashboard giver det perfekte overblik over drift og service. Der sættes ikke nogen hjælpemidler op som f.eks. reflektorer eller guides. Systemet er med kontur skanning – hvilket også er med til en meget hurtig implementering og nem ændring eller udvidelse i dynamiske miljøer.

Fordelen ved IGV er jo, at den maskine scanner hele området og arbejder ud fra det, mens en AGV går i stå ved modstand. En IGV er langt mere autonom og kan nemmere ændres. Enten kan kunden selv gøre det, eller vi kan gøre det over telefonen.”

Derudover påpeger Jan Jakobsen, at AGILOX maskinerne kommunikerer med hinanden, og således laver systemet selv nogle optimeringer undervejs. Men driften sikres også ved batterityper der kun bruger 3% af tiden på automatisk ladning – og som kan køre hvor andre maskintyper ikke kan – pga. 360 grader ”omnimobilititet” hvilket betyder både sidevejs og diagonalt.

Det skal være let og fleksibelt for kunden

Jan Jakobsen er direktør i SCANLOX - en virksomhed han startede i 2020 lige før Coronakrisen.         I det år med lukning blev tiden udnyttet til at skabe et stort netværk i Skandinavien af både potentielle kunder og løsningsleverandører. Siden er det gået stærkt med nye lokaler med showroom og træningsfaciliteter og udviklingen understøttes af ansættelser til forstærkning i service og support. Mens man også har fokus på vækst på de andre løsninger med AMR og AGV, fortæller direktøren.

Væksten skyldes ikke mindst, at produkterne fra SCANLOX er lette at installere og arbejde med samt at opgradere løbende.

”Det er ofte et kompliceret og lukket set up, der møder kunderne inden for transport automation. Her er vores tilgang, at produkterne skal være nemme at implementere, udvide og ændre – og det er ikke sværere end at kunden kan trænes til at håndtere systemet selv.,” siger Jan Jakobsen og uddyber:

”Når du arbejder med konventionelle AGVer, tager det i gennemsnit mellem 40-60 uger, inden et nyt system er fuldt implementeret. Undervejs kan det give mange afbrydelser i produktionen eller driften. De løsninger, vi arbejder med, er meget mere intuitive. Her har du maksimalt en forstyrrelse på 2 uger. Vi kan implementere dem meget hurtigt pga. nye teknologier og nye måder at arbejde på.”

Store samarbejdspartnere

SCANLOX samarbejder med en række kendte leverandører og forhandler desuden egne automatiseringsløsninger til plukkeoptimering. Indgangsvinkel er altid kundens behov kombineret med standardiserede løsninger.

”Vi fungerer dels som rådgivende konsulenter, men vi går også ud og køber løsninger og installerer dem hos vores kunder, der bl.a. tæller Danmarks største medicinalvirksomhed, Danmarks største slagteri, fødevareproduktion, industriproduktion samt store 3PL kunder” forklarer Jan Jakobsen. 

Han uddyber: ”Ud fra det specifikke behov har vi nogle forskellige løsninger. F.eks har vi et samarbejde med leverandører til AGV, shuttle systemer og egne IGV – som bliver bundet sammen i en enkelt software platform (VDA5050) som styrer og koordinerer alle bevægelser og flytninger. Dermed har kunden kun en integration med egen styringssoftware og ikke 3 eller 4 forskellige.

Denne form for løsning vil blive fremtiden for mange virksomheder som i dag har mange subsystemer og dermed også meget vedligehold af software, materiel og administration. 

Også fordi den er let skalerbar og kan ændres efter hvilke maskintyper der skal være i systemet” 

OM: SCANLOX

SCANLOX er en ekstern rådgiver inden for produktionslogistik. Virksomheden arbejder både med AGV’er, AMR’er eller IGV’er – ud fra kundens specifikke behov. SCANLOX lægger i den sammenhæng stor vægt på analysearbejde.

I tæt dialog med kunden, finder man ud af, hvordan logistikken kan optimeres. 

Dermed skabes der nye veje og muligheder indenfor logistik via præventiv service med færre produktionsstop til følge.

Certificeret Partner for:          AGILOX AMR   

WEWO AGV

SCALLOG Automatiserede plukkesystemer med AMR

ALIS Sikkerhedssystemer i lys og scannere

Læs mere på  www.scanlox.com

Foto: Scanlox

Foto: Scanlox

Foto: Scanlox

Mere fra...

29.01.2024Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

25.09.2023Scanlox ApS

Sponseret

Automatiser og optimer din plukkefunktion i 3PL, E-Commerce eller distribution med AMR og reoler i et kompakt lager

24.04.2023Scanlox ApS

Sponseret

2L-Automation gør det let at opgradere til de bedste AGV’er, IGV’er og AMR’er – med Agilox i førersædet

16.01.2023Scanlox ApS

Sponseret

2L-Automation gør det let at opgradere til de bedste AGV’er, IGV’er og AMR’er – med Agilox i førersædet