Alfa Lavals fokus på grønne løsninger giver pote

Alfa Lavals store fokus på løsninger, der bidrager til den grønne omstilling i industrien, har medført en tilfredsstillende udvikling i koncernens danske forretning, som i 2023 omsatte for 6 milliarder kroner. Med teknologier, der blandt andet reducerer udledningen af drivhusgasser og nedsætter energi- og ressourceforbruget, er Alfa Laval i Danmark godt positioneret til fremtiden.

Alfa Laval i Søborg oplever blandt andet en vækst inden for systemer til fødevareindustrien. Foto: Alfa Laval

09.07.2024

SCM.dk

På verdensplan er der et stigende behov for teknologier, der renser, forædler og genanvender materialer, og løsninger, der reducerer udledningen af blandt andet drivhusgasser. Det smitter af på efterspørgslen hos Alfa Laval i Danmark, som i 2023 omsatte for 6 milliarder kroner i de fem selskaber, der udgør koncernens danske aktiviteter. Årets resultat på 632 millioner kroner (før skat) var en stigning på knap 10 procent i forhold til året før.

Koncernens knap 2.000 medarbejdere i Danmark arbejder både med udvikling, produktion, servicering og test af banebrydende løsninger på nogle af de vigtige områder, som samfundet er afhængigt af - herunder energi, vand, energi, fødevarer og skibsfart.

Alfa Laval i Søborg oplever blandt andet en vækst inden for systemer til fødevareindustrien.

”Vi mærker et stort behov for løsninger, der kan reducere forbruget af energi i forbindelse med fødevareproduktion. Samtidig er vi med helt i front, når det gælder udvikling af fremtidens fødevarer. Forbrugerne vil have andre kilder til protein end tidligere, og her kan vi gøre os gældende med den ekspertise, som vi har opbygget”, siger Managing Director Per Lund Hansen fra Alfa Laval Copenhagen. 

Alfa Laval har placeret flere af sine test- og innovationscentre i Danmark. For eksempel er koncernens testcenter i Aalborg, som især har fremtidens grønne brændstoffer inden for skibstrafikken som omdrejningspunkt, førende på verdensplan.

”Vi har et stort fokus på at supportere vores kunder i den energitransition, de er i gang med inden for det maritime område. Kravene til rederierne om at reducere udslip af blandt andet drivhusgasser er øget, og der er flere krav på vej. Det giver øget efterspørgsel på løsningerne til den maritime industri”, siger Stig Person, der er Managing Director hos Alfa Laval i Aalborg. 

Bæredygtighed spiller også en helt afgørende rolle for Alfa Laval i Kolding, som er globalt center for hygiejnisk væskehåndtering og tankrensningsudstyr, og som udvikler og producerer pumper, ventiler og tankudstyr til fødevareindustrien, bryggerier, mejerier samt farmaceutiske og kosmetiske industrier. I 2023 afsluttede Alfa Laval i Kolding en omfattende fabriksflytning fra Eastbourne i England til Kolding, hvilket har optimeret produktionen og distributionen af højt specialiserede pumpeløsninger til fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. I forbindelse med flytningen blev der etableret 85 nye arbejdspladser i Kolding.

”I 2023 fortsatte vi vores succes med at imødekomme kundernes behov for miljørigtige løsninger, så de for eksempel kan spare vand og rengøringsmidler i deres processer. Vi oplever stor efterspørgsel på vores løsninger vedrørende styring af ventiler og rensning af tanke, og der er stor interesse for vores overvågningssystemer til vores pumper”, siger Managing Director Bjarne Søndergaard fra Alfa Laval Kolding.

Hos Alfa Laval Nordic, der står for Alfa Lavals salg og markedsføring af produkter og systemer samt salg af reservedele og serviceydelser på det nordiske marked, ser man også en positiv udvikling.

”Vi oplever en stærkt stigende interesse i vores innovative løsninger, der blandt andet hjælper vores kunder med at spare på energien og dermed sikrer et markant mindre CO2-aftryk. Derudover har vi med investeringer i vores serviceforretning sikret, at vi bedre er i stand til at servicere vores kunder på tværs af landet inden for den store portfolio af Alfa Laval-produkter, vi sælger”, siger Managing Director Joachim Christensen fra Alfa Laval Nordic A/S. 

Læs også: Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

Udover Alfa Lavals selskaber i Søborg, Aalborg og Kolding består Alfa Laval i Danmark af Alfa Laval Nakskov, der er globalt center for membranfiltrering og står for udvikling, produktion og salg af membraner og avancerede væskesepareringssystemer til blandt andet den bioteknologiske og farmaceutiske industri og spildevandsindustrien. Et samarbejde mellem Alfa Laval i Nakskov og den canadiske virksomhed COMET førte i 2023 til, at COMET etablerede et anlæg til produktion af en særlig type kostfibre i Kalundborg. COMET kan isolere og oprense kostfibre fra hvedestrå i et membranfiltreringssystem, som er designet og produceret af Alfa Laval i Nakskov, der er koncernens globale videnscenter for membranfiltrering.

Kilde: Alfa Laval

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup