Alle skal med på de nye metoder

Efter to år som logistikchef i kemivirksomheden Haldor Topsøe er Anne Mette Torsbjerg Møller netop skiftet til en stilling med ansvaret for S&OP og forecasting. En af de første udfordringer her bliver at skabe grundlaget for en forandringsproces og nogle nye måder at gøre tingene på.

Efter to år som logistikchef i kemivirksomheden Haldor Topsøe er Anne Mette Torsbjerg Møller netop skiftet til en stilling med ansvaret for S&OP og forecasting. Foto: Haldor Topsøe..

17.12.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Med en ny position som ansvarlig for Executive Sales and Operations Planning i Haldor Topsøe har Anne Mette Torsbjerg Møller opgaver nok foran sig. Nye mennesker og arbejdsgange skal læres at kende, det samme skal organisationen i afdelingen, og på længere sigt skal kemivirksomheden have sat gang i en større digitaliseringsindsats.

Læs også: S&OP: Det er som at få briller på

Om Anne Mette Torsbjerg Møller:

Uddannelse:
Master i Business Administration og Technology fra DTU

Erhvervskarriere:
Head of forecasting i Haldor Topsøe siden 1/11-2018. Inden da head of logistics samme sted siden februar 2017. Tidligere knap syv år som afdelingsleder i DSB samt analytiker for Epson Europe og projektleder i Impac.

Fritid:
Børn, badminton, krimier og skolebestyrelsen

”Det er et vigtigt område at få styr på, og et felt, hvor vi hele tiden arbejder med optimering og at blive bedre. Der kommer rigtig meget information ind fra sælgerne, som jeg skal samle til et forecast og en operationsplan; data fra quotations, ordrer, historik, regioner etc., der skal behandles”, forklarer hun.

Selvom jobbet er nyt, så er virksomheden det ikke. Anne Mette Torsbjerg Møller kommer således fra en position som head of logistics i Haldor Topsøe gennem knap to år, og det er noget, hun kan bruge i det nye hverv.

”Jeg trækker meget på min interne erfaring fra logistikken i forhold til eksempelvis produktion og lageropbygning, og det er meget nyttigt, specielt her i starten, hvor jeg skal forstå salgsmekanismer osv.”, siger hun og fortsætter:

”En af de første udfordringer i den forbindelse bliver at få alle med i en forandringsproces, hvor vi skal til at gøre nogle ting på en anden måde end før. Det er vigtigt at alle køber ind på nogle anderledes metoder, så de er klar til det, der kommer”.

Automatisering venter, store fordele at hente
Haldor Topsøe har besluttet at implementere Executive S&OP for at skabe en integreret Demand, Supply og Finance-plan. S&OP linker strategien og forretningsplanerne i en detaljeret proces, som resulterer i nogle datasæt, der giver et vindue ind i fremtiden, som ledelsen kan tage beslutninger på baggrund af.

”Vi står kun lige foran at tage hul på automatisering, og jeg regner helt bestemt med, at det er noget, der kan give os nogle store fordele, fordi det kan bruges overalt”, siger Anne Mette Torsbjerg Møller. Foto: Haldor Topsøe.

”Derfor er en anden kritisk udfordring her i implementeringsfasen at få rettet stamdata til og at få lavet et system-set up, der gør os i stand til hurtigt at få planerne genereret og på den måde muliggøre hurtige beslutninger, der gør os agile i forhold til kundernes behov”, forklarer Anne Mette Torsbjerg Møller.

De mange data, Anne Mette Torsbjerg Møller nævner, skal generelt udnyttes mere effektivt på sigt. En stor opgave er således at bygge ovenpå den megen information for at kunne forecaste endnu bedre fremover. Her er automation en mulighed, der venter på at blive åbnet op.

”Vi står kun lige foran at tage hul på automatisering, og vi ved måske ikke helt, hvad vi forventer som virksomhed, men jeg regner helt bestemt med, at det er noget, der kan give os nogle store fordele, fordi det kan bruges overalt. Bedre databehandling gør fx, at vi kan tage ordentlige faktuelle beslutninger omkring indkøb og lignende”, siger hun.

Læs også: Indspark: S&OP-processen: Lær af dem, der lykkes  

Anne Mette Torsbjerg Møller understreger dog, at man først skal til at tage de første skridt i den kommende tid. Lige nu gælder det bare om at gøre alle klar til at agere anderledes.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup