Alle skal med på de nye metoder

Efter to år som logistikchef i kemivirksomheden Haldor Topsøe er Anne Mette Torsbjerg Møller netop skiftet til en stilling med ansvaret for S&OP og forecasting. En af de første udfordringer her bliver at skabe grundlaget for en forandringsproces og nogle nye måder at gøre tingene på.

Efter to år som logistikchef i kemivirksomheden Haldor Topsøe er Anne Mette Torsbjerg Møller netop skiftet til en stilling med ansvaret for S&OP og forecasting. Foto: Haldor Topsøe..

17.12.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Med en ny position som ansvarlig for Executive Sales and Operations Planning i Haldor Topsøe har Anne Mette Torsbjerg Møller opgaver nok foran sig. Nye mennesker og arbejdsgange skal læres at kende, det samme skal organisationen i afdelingen, og på længere sigt skal kemivirksomheden have sat gang i en større digitaliseringsindsats.

Læs også: S&OP: Det er som at få briller på

Om Anne Mette Torsbjerg Møller:

Uddannelse:
Master i Business Administration og Technology fra DTU

Erhvervskarriere:
Head of forecasting i Haldor Topsøe siden 1/11-2018. Inden da head of logistics samme sted siden februar 2017. Tidligere knap syv år som afdelingsleder i DSB samt analytiker for Epson Europe og projektleder i Impac.

Fritid:
Børn, badminton, krimier og skolebestyrelsen

”Det er et vigtigt område at få styr på, og et felt, hvor vi hele tiden arbejder med optimering og at blive bedre. Der kommer rigtig meget information ind fra sælgerne, som jeg skal samle til et forecast og en operationsplan; data fra quotations, ordrer, historik, regioner etc., der skal behandles”, forklarer hun.

Selvom jobbet er nyt, så er virksomheden det ikke. Anne Mette Torsbjerg Møller kommer således fra en position som head of logistics i Haldor Topsøe gennem knap to år, og det er noget, hun kan bruge i det nye hverv.

”Jeg trækker meget på min interne erfaring fra logistikken i forhold til eksempelvis produktion og lageropbygning, og det er meget nyttigt, specielt her i starten, hvor jeg skal forstå salgsmekanismer osv.”, siger hun og fortsætter:

”En af de første udfordringer i den forbindelse bliver at få alle med i en forandringsproces, hvor vi skal til at gøre nogle ting på en anden måde end før. Det er vigtigt at alle køber ind på nogle anderledes metoder, så de er klar til det, der kommer”.

Automatisering venter, store fordele at hente
Haldor Topsøe har besluttet at implementere Executive S&OP for at skabe en integreret Demand, Supply og Finance-plan. S&OP linker strategien og forretningsplanerne i en detaljeret proces, som resulterer i nogle datasæt, der giver et vindue ind i fremtiden, som ledelsen kan tage beslutninger på baggrund af.

”Vi står kun lige foran at tage hul på automatisering, og jeg regner helt bestemt med, at det er noget, der kan give os nogle store fordele, fordi det kan bruges overalt”, siger Anne Mette Torsbjerg Møller. Foto: Haldor Topsøe.

”Derfor er en anden kritisk udfordring her i implementeringsfasen at få rettet stamdata til og at få lavet et system-set up, der gør os i stand til hurtigt at få planerne genereret og på den måde muliggøre hurtige beslutninger, der gør os agile i forhold til kundernes behov”, forklarer Anne Mette Torsbjerg Møller.

De mange data, Anne Mette Torsbjerg Møller nævner, skal generelt udnyttes mere effektivt på sigt. En stor opgave er således at bygge ovenpå den megen information for at kunne forecaste endnu bedre fremover. Her er automation en mulighed, der venter på at blive åbnet op.

”Vi står kun lige foran at tage hul på automatisering, og vi ved måske ikke helt, hvad vi forventer som virksomhed, men jeg regner helt bestemt med, at det er noget, der kan give os nogle store fordele, fordi det kan bruges overalt. Bedre databehandling gør fx, at vi kan tage ordentlige faktuelle beslutninger omkring indkøb og lignende”, siger hun.

Læs også: Indspark: S&OP-processen: Lær af dem, der lykkes  

Anne Mette Torsbjerg Møller understreger dog, at man først skal til at tage de første skridt i den kommende tid. Lige nu gælder det bare om at gøre alle klar til at agere anderledes.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup