Amazon er nu verdens mest værdifulde selskab og kan være på vej til Danmark

Med en markedsværdi på 5 bio. kr. er Amazon nu verdens mest værdifulde virksomhed, og gigantens potentielle indtog i Danmark kan få store konsekvenser, siger e-handelsdirektør. Professor mener omvendt, at det kan gavne markedsøkonomien.

Verdens mest værdifulde selskab, Amazon, er ifølge rygterne på vej til Danmark, og det kan få store konsekvenser for det danske marked. Arkivfoto: flickr/Robert Johns.

09.01.2019

SCM.dk

Mandag aften kunne Amazon kalde sig det største offentligt handlede selskab i verden, efter at selskabets markedsværdi med en kursstigning på 3,4 procent kom op på mere end fem billioner kroner. Dermed blev e-handelsmastodonten mere værdifuld en techgiganter som Microsoft og Apple, der tidligere har været indehavere af førstepladsen.

I efteråret 2018 var koncernens værdi kortvarigt oppe over en billion dollars, men herfra er det dog gået lidt nedad bakken igen. Den aktuelle værdi lyder på $815 mia., men det svinger noget. Enormt er selskabet dog uden tvivl.

På trods af deres store succes, så har Amazon endnu ikke indtaget det danske marked, men ifølge dr.dk kan det dog snart komme til at ske.

Læs også: Amazon rammer en billion dollars og nærmer sig Apple

”Amazons veje er uransagelige og ingen ved, hvornår det sker. Vi ved dog, at det nok må komme. Måske endda i løbet af 2019”, siger administrerende direktør i Foreningen for Dansk Internet (FDIH), Niels Ralund, til dr.dk og påpeger, at flere danske netbutikker allerede er begyndt at forberede sig på Amazons indtog.

Sammenlignet med andre europæiske lande, så står Amazon i dag kun for få procent af internethandlen til danskerne, men ifølge Niels Ralund kan virksomheden hurtigt komme til at overtage store dele af markedet, hvis Amazon.dk lanceres.

”Amazon har en langt mere indgribende påvirkning på mange flere ting, end vi aner. Det er en virksomhed, verden ikke har set mage til før, og deres uhyggelige størrelse gør, at de kan forandre landskabet i de lande, de indtager”, siger han til dr.dk og uddyber:

”Det kan både blive ødelæggende for mange af de mindre butikker og onlineforretninger, men det kan altså også ændre hele den måde, vi handler på i dag”.

Uenighed om konsekvenserne ved Amazons indtog
Professor i økonomi ved Aarhus Universitet og medlem af regeringens Disruptionråd, Philipp Schrøder, er overrasket over, at Amazon ikke allerede er at finde på et dansk domæne, og frygter som udgangspunkt ikke det mulige indtogs konsekvenser.

”Når der kommer en ny spiller ind, vil det naturligt presse nogle af de små spillere ud. Det er den darwinisme, der foregår i markedsøkonomi, men den er sund for konkurrencen, og det kan give et samlet produktivitetsløft, der gavner markedsøkonomien i Danmark”, siger han til dr.dk.

Andre fordele ved at have en markedsplatform som Amazon er ifølge Philipp Schrøder, at danske virksomheder har mulighed for større eksponering af deres produkter.

”Som markedsplads kan det være en fordel for mindre produktionsvirksomheder, der skal have fat i en større kundegruppe. Når Amazon er en stor spiller, vil der nemlig fra starten være mange kunder”, siger han.

Læs også: Vil Amazon gøre det samme ved dagligvarehandlen, som virksomheden har gjort ved e-handlen?

Det er Niels Ralund dog langt fra så sikker på, da der ifølge ham ikke er nogen på det globale e-handelsmarked, som "når Amazon til sokkeholderne".

”Amazon kommer til at gøre langt mere skade end gavn. Måske kan det booste nethandlen herhjemme, men de kan med deres størrelse stille store krav til producenter - og når de så lægger deres produkter hos Amazon, så er det ikke længere dem, der ejer kundedata”, siger han til dr.dk.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup