Amazon konkurrerer med Carrefour om fødevarer i Paris

Onlinegiganten Amazon har annonceret, at man via tre partnerskaber vil udvide sin Prime Now-service i den franske hovedstad. Samtidig har supermarkedskæden Carrefour påbegyndt tests af en-times levering med cykelbude.

Amazon og Carrefour konkurrerer om hurtigudbringning af dagligvarer i Paris.Foto: Flickr/Moyan Brenn.

28.10.2016

SCM.dk

Inden for de sidste par uger er Paris blev skueplads for en veritabel udbringningskrig mellem to sværvægtere på området. Fra hver sin side af Atlanten har de to megavirksomheder sat hårdt ind på at vinde dominansen på markedet for lynleveringer af madvarer i den franske hovedstad, skriver Reuters. Og her er netop leveringstid nøglen til sejren.

Læs også: Sainsbury’s klar med timelevering i London

Onsdag d. 19. oktober startede supermarkedskæden Carrefour – Frankrigs største detailforhandler – således en forsøgsordning, Livraison Express, der skal stå for udbringning af dagligvarer og frisklavet mad med cykelbude fra en stribe butikker rundt om i byen.

Mere præcist er tjenesten, der koster €4,90 (godt 35 kr.) per ordre, indtil videre tilgængelig i halvdelen af Paris’ arrondissementer, hvor budene kan levere varerne inden for en time efter bestilling. I løbet af de kommende uger er planen at udbrede forsøget, hvor de enkelte ordre bliver pakket direkte i butikkerne, til resten af byen.

Midt i denne uge meldte nethandelsgiganten Amazon så ud, at man via partnerskaber med tre lokale virksomheder vil udvide vareudbuddet i sin Prime Now-service, der i dag omfatter 18.000 forskellige produkter.

Det nye aftaler er indgået med luksusmadvaregruppen Fauchon, den økologiske kæde Bio c'Bon og vinforhandleren Lavinia, og vil føje 5.000 varenumre til Prime Nows virtuelle hylder. Prime Now, der startede i Paris i juni i år, er abonnementsbaseret. For et årligt kontingent på €49 (knap 365 kr.) kan kunderne gratis få leveret deres varer inden for to timer, eller én time mod en ekstra betaling på €5,90 (små 44 kr.).

Til Reuters har General Manager for Amazon.fr, Frederic Duval, sagt, at man har oplevet en ”meget stærk efterspørgsel” efter servicen, og at man er fuldt på højde med de varemængder, man havde sigtet efter. Dog var det stadig for tidligt at sige, om Amazon vil udvide tjenesten til andre større franske byer.

Læs også: Amazons en-times levering skaber bekymring i Paris

Siden starten i New York i december 2014, har Amazon Prime Now bredt sig til en stribe andre storbyer i Nordamerika, ligesom europæiske metropoler som London, Berlin, Milan og Madrid er med på kortet.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup