Amazon Air på vej mod 200 fly

Om syv-otte år vil Amazon Airs flåde tælle omkring 200 fly, viser en frisk analyse. Det giver selskabet kapacitet til at konkurrere direkte med eksempelvis UPS. ”En af de største historier i luftfragtindustrien i årevis”, lyder det i undersøgelsen.

Amazon Air vokser og kan i 2028 omfatte omkring 200 fly, viser ny analyse. Foto: Amazon.

28.05.2020

SCM.dk

Under den sigende titel ‘Insights into Amazon Air – 2020’s Transportation Juggernaut’ har de to akademikere nærstuderet datterselskabets udvikling siden jomfruflyvningen i 2016 og på den baggrund giver de en status på dets udvikling og betydning.

En af de centrale pointer i rapporten handler om væksten i selskabets vigtigste hardware i form af flåden af fragtfly, der i dag tæller 42 maskiner. Tidligere har Amazon selv meldt ud, at planen går på at have 70 fly i stald i løbet af 2021, mens det længere perspektiv indtil nu har været ukendt.

Her lyder forudsigelsen i rapporten at Amazon Airs flåde kan fortsætte vokseværket og nå omkring 200 fly om syv-otte år. Og det er endda et konservativt skøn, bemærker forskerne. Amazon Airs udbredelse er lige nu primært begrænset til hjemmemarkedet i USA, men det kan sagtens tænkes at der er globale ambitioner i selskabet.

Og ambitionerne er ikke så flyvske som kerneforretningen i sig selv, understreger analysen.

”Amazon Airs robuste ekspansion er en af de største historier i luftfragtindustrien i årevis”, mener forfatterne, der peger på, at den igangværende coronakrise ikke ser ud til at påvirke selskabet nævneværdigt.

”Amazon Air flyver over den turbulens, de fleste fragt- og passagerflyselskaber stirrer ind i under coronaviruspandemien. Mens mange andre luftfartsvirksomheder skærer ned på grund af pandemien, så fortsætter Amazons jagt på hurtigere og billigere hjemmeleveringer i et ambitiøst tempo”, lyder det.

Hub skal udbygges yderligere
Hvis Amazon Air skal nå de 200 fly i 2028, kræver det en årlig vækstrate (CAG) på lige knap 20 procent, hvilket kun er omtrent det halve af, hvad selskabet har præsteret hidtil. Rapporten peger på, at det kan ske gennem indkøb af også mindre fly eller opkøb af andre luftfragtaktører.

Med 200 fly i eget navn vil Amazon Air i flådestørrelse nærme sig UPS, der ifølge analysen har 257 fly, som dermed vil blive en tæt konkurrent. Den største aktør på området, FedEx, har dog stadig et solidt forspring, med (pr. marts i år) 679 fly på hænderne.

Et vigtigt element i Amazon Airs vækstplaner er den forsatte udbygning af selskabets hub i det østlige USA, Cincinnati/Northern Kentucky Airport (CVG), som man i samarbejde med DHL efterhånden har betjent i omkring tre år.

Læs også: Amazon investerer milliarder i egen lufthavnshub

Ifølge rapporten har hub’en på sigt kapacitet til at håndtere 100 Amazon-fly, der skal gennemføre op mod 200 flyvninger om dagen. Udbygningen af CVG, der i dag håndterer omkring 25 flyvninger dagligt, er dog stadig på et tidligt stadie, bemærker rapporten.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup