Amazons ansatte opfordrer Bezos til at tage hånd om klimaet

Mere end 6.500 ansatte opfordrer nu ledelsen i Amazon til at implementere en samlet klimaplan for virksomheden. Samtidig peger de på, at de nuværende initiativer slet ikke rykker nok.

I et åbent brev opfordrer over 6.500 Amazon-ansatte virksomheden til at løfte sin indsats på klimafronten yderligere. Bl.a. kritiserer man indkøbet af nye dieselbiler som værende i modstrid med selskabets mål om nuludledning af CO2..

24.04.2019

SCM.dk

På mindre end to uger har mere end 6.500 Amazon-ansatte underskrevet et åbent brev til Jeff Bezos og resten af Amazons direktion.

I brevet, som er offentliggjort på Medium, opfordrer de ansatte Amazon til at tage hånd om klimaforandringerne og implementere en klimaplan for den samlede virksomhed. Det skriver ABC News.

Læs også: Amazon-medarbejdere gik igen i strejke op til en højtid

“Amazon har ressourcerne og størrelsen til at rykke verdens forestillinger og redefinere, hvad der er muligt og nødvendigt for at adressere klimakrisen. Vi mener, at det er en historisk mulig for Amazon til at stå sammen med sine ansatte og sende et signal til verden om, at vi er klar til at gå forrest for klimaet”, står der i brevet.

Som svar på brevet skriver en talsmand fra Amazon følgende til ABC News:

”Tidligere i år annoncerede vi, at vi vil offentliggøre vores CO2-aftryk sammen med relaterede mål og programmer. Vi annoncerede også vores vision “Shipment Zero”, der skal gøre Amazons levering nuludledende. Amazons bæredygtighedsteam anvender en vidensbaseret tilgang til at udvikle data og strategier, der skal sikre en stringent tilgang til vores arbejde med bæredygtighed”.

Initiativer går ikke langt nok
Hvis man tager udgangspunkt i brevet, så lader det dog ikke til, at de ansatte mener, at Amazons annoncerede initiativer går langt nok.

“Virksomheden har ikke beskrevet en samlet plan for at nå nuludledning, inden for den tidsramme videnskaben har fastsat. Vores mål om at nå 100 procent vedvarende energi har ikke en dato. På samme måde forpligter Shipment Zero sig ikke til at sænke udledningen sammenlignet med det nuværende niveau”, står der således i brevet.

I brevet peger man desuden på nylige indkøb af dieselbiler som skridt i modstrid med behovet for at udfase fossile brændstoffer, og man fremhæver manglende kontekst i klimamålsætningerne og nævner, at selvom installering af 50 solcelleanlæg inden 2020 lyder godt, så udgør det kun seks procent af den samlede bygningsmasse i Amazons distributionsnetværk.

De ansatte sætter også spørgsmålstegn ved at ”virksomheden giver donationer til klimaforsinkende lovgivere”, deriblandt 68 medlemmer af Kongressen, der i 2018 stemte imod 100 procent af den forslåede klimalovgivning.

Brevets forfattere understreger også aspektet af social retfærdighed ved klimaforandringerne.

”Den forurening, som vi skaber, er ikke ligeligt fordelt, og klimakonsekvenserne vil først og hårdest blive mærket af sorte, indfødte grupper og andre farvede dele af samfundet, især i den sydlige del af verden. Vi må prioritere at reducere vores forurening I disse samfund”, skriver de.

Læs også: Amazon anlægger solcelletag i Storbritannien

Med brevet går Amazons ansatte i fodsporene på f.eks. Google, hvor ansatte over hele verden i november sidste år forlod deres kontorer for at protestere mod måden, som virksomheden håndterede påstande om seksuelle overgreb.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup