Apotea automatiserer med SSI SCHÄFER

Sveriges største online-apotek, Apotea, er siden grundlæggelsen i 2012 vokset med rekordfart. Sidste år distribuerede Apotea ikke færre end 6 millioner pakker og virksomheden flyttede sit lager til et nybygget, klima-smart logistikcenter i Morgongåva, Sverige. Mange af ordrerne i logistikcentret håndteres stadig manuelt, men nu tager Apotea det næste skridt, når det nye logistikcenter får en automatiseret plukkeløsning.

Apotea flyttede sidste år ind i sit klima-smarte logistikcenter i Morgongåva. .

For Apoteas kunder er processen enkel – et par klik online og få timer senere leveres pakken med de bestilte varer. At pakken plukkes, pakkes og sendes, er en selvfølgelighed for kunden, men processen bag er helt afgørende for Apotea.

Udviklingen inden for e-handel går hurtigt, og en effektiv ordrehåndtering og hurtig levering er afgørende for Apotea. Derfor har virksomheden, med hjælp fra SSI SCHÄFER, analyseret hvordan lageret kan automatiseres på den mest optimale facon. Valget faldt på en skræddersyet automatisk plukkeløsning med et A-Frame-plukkesystem.

”Det er en stor fornøjelse for os, at vi har fundet en løsning sammen med SSI SCHÄFER, og det kommer til at gøre os endnu mere effektive og endnu hurtigere. Efter at have evalueret flere løsninger har vi nu fundet en plukkeløsning, som vi kan vokse med,” fortæller Apoteas direktør, Pär Svärdson.

A-Frame-plukkesystemet hos Apotea kan rumme op til 1500 produkter og har en plukkekapacitet på op til 1400 ordrer i timen. Udover plukkeprocessen med tilhørende conveyorsystem bliver en del af pakkeprocessen også fuldautomatiseret. En del af det nye system installeres i foråret, mens det fulde anlæg forventes at stå klart i oktober 2019. 

05.10.2023SSI Schäfer

Sponseret

SSI Schäfer indgår samarbejde med STL Lagerteknik A/S for at udbygge tilstedeværelsen i Danmark

15.12.2022SSI Schäfer

Sponseret

Sådan løses de tre største udfordringer ved fryselagring

24.10.2022SSI Schäfer

Sponseret

Automatisering som konkurrencefordel

17.10.2022SSI Schäfer

Sponseret

SSI Schäfer Group udnævner Michael Hillström til ny administrerende direktør for SSI Schäfer Nordics

19.09.2022SSI Schäfer

Sponseret

Den ultimative rejse fra manuel drift til automatisering

06.09.2022SSI Schäfer

Sponseret

Den ultimative rejse fra manuel drift til automatisering