Arbejdsmiljø og m3-udnyttelse styrer køle-/frostlageret

Medarbejdere er en mangelvare, m2-priserne er dyre og energipriserne presser omkostningerne i landets køle-/fryse distributionscentre. Det stiller høje krav til fleksible løsninger, der både tilgodeser arbejdsmiljø, pladsudnyttelse og energieffektivitet.

"Den rette balance mellem manuelle trucks og automation bidrager kraftigt til at skabe fleksibilitet, og balancen afhænger af det enkelte lagers layout, kompleksitet, varesortiment, forbrugsmønster, teknologimodenhed etcetera”, fortæller Eiler Toft-Andersen. Arkivfoto fra 123rf.com..

08.09.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Forsyningskrise, inflation, kraftigt stigende energipriser, mangel på arbejdskraft, dyre kvadratmetre, krav om bæredygtighed, ændrede forbrugsmønstre. Udfordringerne står i kø for fødevaresektorens forsyningskæder, og noget lignende gør sig gældende for farma-sektoren.

”Forsyningskæder med behov for temperaturstyrede lagerfaciliteter bliver først og fremmest udfordret på to områder, nemlig skærpede behov for et godt arbejdsmiljø for medarbejderne og intelligent udnyttelse af de dyre og energikrævende kvadratmetre”, fortæller Eiler Toft-Andersen, som er Senior Manager i Logistics Solutions, Toyota Material Handling.

Automation forbedrer arbejdsmiljø
’Robotter stjæler vores arbejde’, lyder en ofte hørt antagelse. Det er ifølge Eiler Toft-Andersen langt fra korrekt.

Læs også: 6 faktorer som påvirker dit valg af el-truck

”Automation i køle-/frostlagermiljøer reducerer mængden af manuelle, gentagne og fysisk belastende arbejdsopgaver og bidrager til at skabe mange andre mere værdiskabende jobfunktioner”, fortæller han.
Han fremhæver, at automation i form af for eksempel AGV’er (førerløse trucks, red.), avancerede shuttlelagersystemer og moderne lukkede trucks med indbygget varme bidrager til at skabe et godt arbejdsmiljø for medarbejderne, så fødevare- og farmavirksomheder både kan:

• undgå arbejdsskader og
• fastholde samt tiltrække medarbejdere på et arbejdsmarked, hvor arbejdskraft er en mangelvare.

Automation udnytter plads og energi
Eiler Toft-Andersen fremhæver også, at automation giver bedre udnyttelse af de dyre kvadratmetre: ”Kombinationen af AGV’er og shuttlelagersystemer giver mulighed for højere udnyttelse af både længde, bredde og højde i et lager. Shuttlesystemer komprimerer mængden af lagervarer og paller, og AGV’er sørger for flowet til og fra shuttlelageret, ligesom AGV’erne også kan sørge for løbende opladning af shuttlernes lithium-ion batterier”.

Det sidste peger også på, hvordan automatisering bidrager til virksomhedernes bæredygtighedsarbejde. Lagerautomation er i høj grad drevet af energieffektive lithium-ion batterier. Det bidrager derved til den elektrificering, der er så afgørende for den grønne omstilling.

Automation skaber fleksibilitet
”Der forekommer hele tiden forstyrrelser og ændrede forbrugsmønstre. Så den afgørende nøgle for temperaturstyrede distributionscentres konkurrencedygtighed er fleksibilitet. Den rette balance mellem manuelle trucks og automation bidrager kraftigt til at skabe fleksibilitet, og balancen afhænger af det enkelte lagers layout, kompleksitet, varesortiment, forbrugsmønster, teknologimodenhed etcetera”, fortæller Eiler Toft-Andersen.

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om den kolde forsyningskæde 2023

En kold forsyningskæde håndterer produkter, hvor det er afgørende at opretholde den rette temperatur og luftfugtighed. En typisk kold forsyningskæde involverer flere trin som for eksempel produktion, indsamling, transport, opbevaring og distribution. 

Mere fra...

07.12.2023SCM.dk

Indsamling af bæredygtighedsdata volder problemer

07.12.2023SCM.dk

Tredje kvartal viste lille nedgang i It-branchen

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia