Audi sparer tid med dansk lagerrobot

Den tyske bilgigant Audi har valgt den danske robotproducent EffiMat til at levere en kompakt lagerrobot, der kan spare værdifuld tid ved montagelinjen.

Audi har valgt den danske producent af lagerrobotter, EffiMat Storage Technology, til at levere en lagerrobot til bilproduktionen i Tyskland. Foto: Flicrk/Kev Haworth.

17.06.2016

SCM.dk

120 sekunder. Mere må det ikke tage for de ansatte hos Audi at hente en komponent, montere den i en bil ved montagelinjen og være klar til næste opgave. Derfor har man hidtil samlet komponenter i mellemlagre, der er lige ved hånden for montørerne. Men det kræver mange, fordyrende, manuelle transportture frem og tilbage fra lager til mellemlager. Det problem har den tyske gigant løst ved at hyre danske producent af lagerrobotter, EffiMat Storage Technology, til at løse udfordringen med en kompakt og effektiv lagerrobot.

Læs også: EffiMat har fat i logistikmarkedet

Henover sommeren 2016 installerer den tyske bilproducent således EffiMats lagerautomater på sin nye Audi A5-linje på en fabrik i Sydtyskland. Med ordren til Audi slog den fynske producent Audis sædvanlige tyske leverandør af banen. CEO i EffiMat Storage Technology, Jørgen Flemming Ladefoged, glæde sig over, at Audi har taget automaten fra Odense helt ind i hjertet af bilproduktionen i Tyskland.

EffiMat i aktion. Foto: EffiMat Storage Technology.

"Det er vi stolte af. Ingen andre i vores branche er kommet så tæt på bilindustriens montagelinje med deres produkter, som vi nu er. Hele industrien jagter sekunder, som er de marginaler, der kan give baghjul til konkurrenterne. Præcis det behov imødekommer vi med vores løsninger. Vores lagerrobotter, EffiMat og ClassiMat, går ind lige dér, hvor forsyningskæden og flowet er en hovedpine hos mange fremstillingsvirksomheder," siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Stort potentiale i markedet
Det er ikke kun bilindustrien, der optimerer med de danske lagerrobotter. På kundelisten hos EffiMat finder man også virksomheder som United Airlines, Tupperware, Airbus, NIBE, Novo Nordisk, Airbus, VW, Gulfstream, US Airforce og flyproducenten Lockheed Martin med flere.

Den voksende efterspørgsel på EffiMats lager- og plukautomater har i det seneste regnskabsår ført til en fordobling i omsætning. Virksomheden har samtidig investeret mange ressourcer i den nye generation af firmaets lagerautomater, og det betyder, at bundlinjen er mindre prangende en toplinjen i 2015-regnskabet, der netop er offentliggjort. Investeringerne ser dog i den grad ud til at lønne sig.

"For øjeblikket forhandler vi om en rekordstor ordre. Kunden er en af verdens største printpladeproducenter med mere end 80 fabrikker, og vi har fået en ordre til en af koncernens fabrikker," siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Læs også: Robotter på vej mod adskillige brancher

EffiMat Storage Technology, der er stiftet i 2011 og beskæftiger 30 medarbejdere, opererer på et globalt marked med et stort automationspotentiale. I 2016 anslås markedet til at have en værdi på 812 milliarder kroner. I dag udgør de automatiserede løsninger kun omkring 20 procent af dette marked.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Rapport åbner for danskbyggede krigsskibe for milliarder

21.05.2024SCM.dk

Forskere kan nu nedbryde og omdanne dårlig plastik

08.05.2024SCM.dk

Bæredygtighed skal frem i lyset og styrke konkurrenceevne

08.05.2024Global AGV

Sponseret

Hvad koster en AGV? Hvilke faktorer skal du medregne i din business case?

06.05.2024SCM.dk

Robotter skal sætte gang i dansk skibsproduktion

03.05.2024Global AGV

Sponseret

En førerløs truck fra Global AGV har forbedret flowet i pakkeriet hos Bennett Potatoes

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup