Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Aunsbjerg er et innovativt og dynamisk bilhus, som gør en stor indsats for at have fingeren på pulsen i en bilbranche, som er i rivende udvikling.

Aunsbjerg har valgt at installere en lagerrobot, som en del af deres nye lagerløsning, hvilket har resulteret i en dyrebar reducering af både tid og plads. Aunsbjerg sparer nu 85% plads sammenlignet med traditionel hyldeopbevaring og har derfor kunne bruge størstedelen af deres kvadratmeter på et stort udstillingsområde. Med et komprimeret lager følger også en hurtig tilgang til produkterne, som kommer kunderne til gode i form af et reduceret tidsforbrug. 

Et dynamisk bilhus som tror på kontinuerlig udvikling 

Aunsbjerg er oprindeligt et familieforetagende og har rødder helt tilbage til 1926, hvor den første generation overtog et værksted i Lunderskov. Siden dengang har en kæmpe forretning udfoldet sig og i dag tæller Aunsbjerg 4 bilhuse og dækker store dele af Jylland. Hos Aunsbjerg tror man ikke på, at man bør gøre som man altid har gjort. I stedet for er innovative løsninger og kontinuerlig udvikling værdier som i høj grad kendetegner bilhuset. Derfor er der blandt andet blevet udviklet nye måder at købe bil på hos Aunsbjerg, så kunderne kan have bil på lige præcis den måde, som passer dem. Kunderne er en anden vigtig faktor for Aunsbjerg. ”Service er det vi lever af” proklamerer bilhuset, og derfor er der konstant fokus på at udvikle bilhuset på en måde, som gavner kunden mest muligt. Derfor virkede det også naturligt, at lagerrobotter skulle være en del af en ny lagerløsning. Lagerrobotten vil have en positiv påvirkning på serviceniveauet, i form af et reduceret tidsforbrug og et højt niveau af præcision, samt mere plads til udstilling og salg. 

Færre kvadratmeter stiller krav til lagerlogistikken 

Det var i forbindelse med en flytning, at Aunsbjerg begyndte at overveje en ny lagerløsning. Bilhusets afdeling i Kolding havde indtil videre bestået af tre bygninger, men der opstod et ønske om, at sælge den ene og lave henholdsvis værksted og udstilling i de resterende to, for således at gøre afdelingen mere samlet. Med mindre plads til rådighed, havde Aunsbjerg et behov for at den nye lagerløsning på værkstedet udnyttede de nye kvadratmeter på den bedst mulige måde, således at der kunne opnås så meget udstillingsplads som muligt. Dertil var der et ønske om en lagerløsning som var supereffektiv og med optimeret oppetid, samt hvor reservedelene var lettilgængelige, så værkstedsarbejdet kunne udføres med et højt niveau af effektivitet. Aunsbjerg var ligeledes på udkig efter en dansk maskine som også var udviklet i landet, således at serviceteknikerne er inden for rækkevidde og responstiden kort.  

En komprimeret og effektiv lagerrobot som indfrier ambitionerne 

Aunsbjerg valgte EffiMat Storage Technology A/S til at udvikle den optimale lagerløsning og  første stadie i processen var et besøg hos Aunsbjerg, for undersøge hvordan en lagerrobot vil passe ind i de nye og mindre lokaler. Der blev foretaget en grunding analyse af behov og det interne flow på værkstedet og lageret, for at kunne skabe en løsning som indfriede Aunsbjergs ambitioner om høj effektivitet og fuld udnyttelse af kvadratemeter. Løsningen blev en enhed af lagerrobotten ClassicMat™, som er udviklet og designet til at udnytte kvadratmeterne på lageret bedst muligt og optimere plukkehastigheden. Aunsbjerg har derfor kunne pakke 200 m2 lager ned i en lagerrobot på 25m2, og samtidig reducere håndteringstid ved hver service med 10-20% fordi adgangen til dele er hurtig, præcis og effektiv. ClassicMat™ har en letvægtsliftkonstruktion og PLC-styring som gør den yderst effektiv og via en fjernadgang er det nemt for vores teknikere at monitorere lagerrobotten og opdatere den, da der kan fejlsøges på distancen. Det sikrer en oppetid på over 99,5% og stor pålidelighed. ClassicMat™ installeres som en stand-alone løsning, men efter ønske fra Aunsbjerg kan den på sigt integreres med deres DMS system, hvilket giver en fremtidssikret løsning.  

Klædt på til fremtiden med et automatiseret reservedelslager 

Ved at installere en lagerrobot som en del af deres nye lager, har Aunsbjerg fundet en komprimeret løsning, som gør værkstedsarbejdet langt mere effektivt. Aunsbjerg sparer op mod 85% plads og har derfor formået at udnytte kvadratmeterne til fulde, hvilket betyder at de nu har masser af udstillingsplads, som deres kunder kan nyde godt af. Med et komprimeret lager er der også en hurtig og let tilgang til produkterne og det giver en markant mindskning af mekanikernes ventetid   

og kommer ligeledes kunderne til gode i form af et reduceret tidsforbrug. Derudover reduceres svind, da dyre værktøjer kan opbevares under sikre forhold og det er muligt at benytte password til udvalgte hylder. Aunsbjerg forbedrer arbejdsmiljøet og sikkerheden, fordi anvendelsen af stiger og mekanisk håndteringsudstyr elimineres.  Med deres nye lagerløsning er Aunsbjerg godt rustet til at gå fremtiden i møde, i en branche som konstant udvikler sig. Bilhuset har endnu engang formået at tænke innovativt og vil kunne fortsætte med give deres kunder service af højeste kvalitet, med deres nye og effektive lagerløsning.   

Det er en stor og omfattende beslutning, at automatisere sit lager. Men en optimal automatisering vil kunne hæve service niveauet betragteligt og afføde økonomiske fordele i form af reducerede omkostninger. 

Aunsbjerg har givet fordelene videre til deres kunder i form af et reduceret tidsforbrug, et højt niveau af præcision og et stort udstillingsområde.  

Vil du udforske dine muligheder for automatisering? 

Kontakt os på +45 7199 4800 eller info@effimat.com 

20.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

Three key issues in supply chain management and how to overcome them

13.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT revolutionizes hotel industry with new solution for Scandic Spectrum

20.10.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

INTRODUCING SINA

18.05.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

20.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT udvider

19.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT Storage Technology bliver til EFFIMAT