HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

På det nye Hospital i Stavanger, er verdens højeste og mest intelligente senge opbevaring- og håndteringsløsning på vej.

Tegning over det nye Universitetshospital i Stavanger.

I 2024 Stavanger vil det nye Universitetshospital i Stavanger tage imod deres første patient. Projektet startede tilbage i 2011 og I 2018 blev det første spadestik taget. Siden da, har projektet rejst sig og begyndt at tage form. 

Stavanger Universitets Hospital vil blive Norges første til at implementere vertikale opbevaring og håndteringsrobotter til deres senge, medicinsk udstyr og andet hospitalsudstyr. Årsagen til implementeringen af den nye teknologi på hospitalet er målet om at give personalet mere tid til at tage sig af patienterne. 

Med de nye og innovative vertikale lifte og deres intelligente håndteringssystem, vil hospitalet opnå et langt større overblik over hvor senge er placeret, hvordan efterspørgslen er og hvilke senge der skal være rengjort og klar til næste patient. 

Ydermere, er senge på gangene og transport af senge over længere afstand, fortid. HospiMat fra EFFIMAT er blevet udviklet til intelligent at opbevare og håndtere sengene vertikalt, hvilket medfører at sengene er tilgængelige hvor der er behov for dem. Dette eliminerer specielt de lange gå distancer for portører. Sengene vil blive opbevaret i 4 HospiMat som er alt fra 26 til 40 meter høje.

En yderst intelligent og fleksibel løsning. 

HospiMat er styret af dens højt intelligente og specielt designede software som vil monitorere kapaciteten og udvekslingen af senge, mellem de 4 tårne. Selv med høje krav til hygiejne, kan HospiMat håndtere både rene og urene senge i samme tårn. 

Løsningen er ydermere udviklet til at kunne integrere med andre teknologier, såsom Automated guided Veichles, som gør hospitalet i stand til at interagere mellem sengevasken og HospiMat, som gør det muligt at lave en fuldautomatiseret løsning.  

Nemt og intuitivt interface. 

Når der på en afdeling er behov for en ren seng, kan medarbejderen helt simpelt blot anmode om en ren seng via touchskærmen hvorefter HospiMat bringer sengen til det ønskede sted indenfor 45 sekunder. Brugte senge kan lige så let returneres til HospiMat og blive monitoreret fra service level i forhold til behov.    

En unik skuffe til enheder med strøm 

Udover at opbevare senge, vil HospiMat også opbevare og håndtere noget af hospitalets medicinske udstyr. Noget af disse, såsom EKG-apparater, har brug for at blive opladet imens det er opbevaret, så udstyret er klar når de bliver kaldt på af personalet. For at være i stand til det, er nogle af skufferne specialdesignet og udstyret med el-stik der gør det muligt at oplade udstyret når det er placeret på skuffen i tårnet. 

Fremtidens Hospital

Hospitaler overalt i verden forsøger at finde løsninger der kan hjælpe dem med at optimere processer, øge effektiviteten og skabe et højteknologisk og moderne hospital. Men hvad der er vigtigst i industrien, er den øgede fokus på patienterne og deres velbefindende. HospiMat er udviklet med netop dét fokus og den vil skabe mere Time to care.

20.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

Three key issues in supply chain management and how to overcome them

13.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT revolutionizes hotel industry with new solution for Scandic Spectrum

20.10.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

INTRODUCING SINA

18.05.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

20.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT udvider

19.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT Storage Technology bliver til EFFIMAT