Automatisering som konkurrencefordel

Innnes: Fra tremandsfirma til den største fødevaregrossist til detailhandel og cateringbranchen

Automatisering som konkurrencefordel 
Innnes har været på markedet i 35 år og har siden været i rivende udvikling – fra at starte som et lille tremandsfirma til i dag at være Islands største leverandør af fødevarer til detailhandlen og cateringbranchen. Placeringen af logistikcentret blev valgt på grund af beliggenheden – lige ved havnen.  Placeringen gør, at indkommende varer hurtigt og nemt bringes frem til lageret, og at leveringstiden til kunderne bliver kortere. Lagerarealet var dog begrænset og skulle derfor udnyttes optimalt. Hvis Innnes for eksempel skulle lagre og håndtere de nuværende mængder manuelt, ville de have behov for et tre gange større lagerareal og flere medarbejdere. 

"Vi leverer til hele Island. Det er nødvendigt, at vi er både dygtige og hurtige, da vores kunder er afhængige af os.” Magnús Óli Ólafsson, CEO i Innnes

SSI Schäfer har leveret en automatiseret lager- og håndteringsløsning til Innnes, Islands førende grossist og importør af fødevareprodukter i høj kvalitet. Systemet har været i drift i grossistens nye distributionscenter i Reykjavik siden slutningen af 2020.

Det nye lager har tre forskellige temperaturzoner til opbevaring af tørvarer, frysevarer og friskvarer.
En innovativ kombination af automatiske og manuelle systemer sikrer transparent vareflow, høj ydeevne og effektive processer.

"Vi kunne have fortsat virksomheden, som den var for 35 år siden og videreført den 100% manuelle drift. Vi vidste, at hvis vi gjorde det, ville vi ikke være konkurrencedygtige. Konkurrenceevnen kan kun bevares ved at bruge teknologi,” fortsætter  Magnús Óli Ólafsson.

Lageret og arbejdsområdet er direkte forbundet ved hjælp af et conveyorsystem med tre niveauer til paller og bakker. .

Sømløs og avanceret logistik til tørvarer, frysevarer og friskvarer
SSI Schäfer har designet totalkonceptet til Innnes' logistikcenter ved hjælp af dataanalyse og prioritering af grossistens målsætninger. Ud over et automatiseret højlager (HBW) og et miniload-lager (ASPW) omfattede projektet også SSI Cuby-shuttlesystemet, en fuldautomatisk lagerløsning, som giver optimal
pladsudnyttelse til kasser og bakker. Conveyorsystemer til paller og beholdere flytter varerne, mens SSI Schäfers egenudviklede logistiksoftware WAMAS® tager sig af lagerstyringen

Anlægget i Reykjavik har et samlet areal på 15.055 m² med tre temperaturzoner samt stationer til andre kernefunktioner. Cirka 2.800 m² af dette areal bruges som plukkeområde af friskvarer, og yderligere 5.600 m² bruges som plukkeområde til tørvarelinjen og frysedelen.
Det innovative design har en perfekt balance mellem automatiserede og manuelle processer. Størstedelen af automatiseringen er implementeret i forbindelse med zonerne til dybfrysning og zonerne med omgivelsestemperatur. Friskvareanlægget er baseret på person-til-vare-princippet, og håndteringen er hovedsagelig manuel.

Go Live: Kort om fordelene

  • Den største fordel for kunden er muligheden for at lagre alle typer varer i én og samme bygning
  • De tre zone til frysevarer, kølevarer og tørvarer er adskilte, men alligevel forbundet med hinanden for at sikre problemfri plukning og konsolideret ordrebehandling.
  • Innnes har det eneste højteknologiske lager på Island.
  • De koncepter, der er benyttet, sikrer ikke kun mindre manuelt og tungt arbejde for medarbejderne, men giver dem også mulighed for at arbejde med avanceret teknologi og varierede arbejdsopgaver.

"Vi har valgt SSI Schäfer baseret på det omdømme, de har på markedet, og vi fik tilpasset service helt fra starten.  De gav os råd om hvilken udformning og teknologi, vi burde vælge, baseret på vores eget procesdesign. SSI Schäfers eksperter har hjulpet os fra dag ét og gør det stadigvæk." 
Magnús Óli Ólafsson, CEO i Innnes

Et højlager med tre køregange til tørvarelinjen indeholder 11.300 lagerlokationer med dobbelt dybde..

Smart koncept i detaljer
Et højlager til tørvarelinjen med tre køregange indeholder 11.300 lagringslokationer med dobbelt dybde, som betjenes hurtigt og pålideligt af tre energieffektive Exyz-lagerkraner. Desuden er der et shuttlelager med to køregange, som giver 20.800 lokationer til mindre lastbærere. Fire SSI Cuby-lifte og 50 SSI Cuby single-level shuttler transporterer beholdere eller kasser med en vægt på op til 35 kg.
SSI Schäfer installerede også to arbejdsstationer til palletering og to til depalletering, som sørger for hurtig og effektiv håndtering af ordrekonsolidering og indkommende varer.

Når plukningen til ordren er færdig, og den er klargjort til udlevering, kan den mellemlagres i højlageret, mens den venter på at blive hentet. På den måde undgår man at bruge gulvplads til opbevaring af færdige paller.

Udformningen af frysezonen i det nye logistikcenter er ikke mindre imponerende. Varerne lagres i -25 °C i et højlager med to køregange og 3.600 lagringslokationer til lastbærere. 9.700 bakker bliver lagret i et automatiseret ASPW-system med to køregange.
Sammensætning og udpakning af paller udføres på to arbejdsstationer, som er udformet i henhold til ergonomics@work!®-konceptet. Den avancerede arbejdsstationsløsning har klar, enkel og logisk guidning af medarbejderen og indbygget fejlregistrering.

Konceptet er udformet til at give både maksimal proceseffektivitet og bekvemmelighed samt bedre arbejdsforhold for medarbejderne.

Distributionscentret administreres og styres ved hjælp af logistiksoftwaren WAMAS®. .

Mere fra...

05.10.2023SSI Schäfer

Sponseret

SSI Schäfer indgår samarbejde med STL Lagerteknik A/S for at udbygge tilstedeværelsen i Danmark

15.12.2022SSI Schäfer

Sponseret

Sådan løses de tre største udfordringer ved fryselagring

24.10.2022SSI Schäfer

Sponseret

Automatisering som konkurrencefordel

17.10.2022SSI Schäfer

Sponseret

SSI Schäfer Group udnævner Michael Hillström til ny administrerende direktør for SSI Schäfer Nordics

19.09.2022SSI Schäfer

Sponseret

Den ultimative rejse fra manuel drift til automatisering

06.09.2022SSI Schäfer

Sponseret

Den ultimative rejse fra manuel drift til automatisering