Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen og skaber ekstra stor efterspørgsel hos EffiMat i Odense. Senest har virksomheden leveret lagerløsninger i både cykel- og bilbranchen.

E-butikkernes kapløb om at slå hinanden på målstregen på pris, leveringstid og kvalitet skaber travlhed i automationsbranchen.

Der er fortsat et betydeligt optimeringspotentiale i at få automatiseret den manuelle proces, hvor medarbejderne går rundt på et traditionelt lager fra reol til reol og plukker varer til hver ordre. Det bekræfter den danske organisation for e-handel, FDIH:

– Når du sælger på nettet, så skal varerne på din website også kunne leveres. Hertil kommer, at kunderne forventer hurtig levering, typisk 1-2 dage. Så butikken skal have helt styr på logistikken, bare for at imødekomme de to krav. Det kræver en integration af softwaresystemer og en effektiv håndtering af lagerstyring, pluk og pak samt forsendelser.

– Så både for at kunne dække kundernes forventninger og for at styre omkostningerne så er butikker med e-handel nødt til at fokusere på effektive logistikløsninger. I mange brancher med onlinesalg er en del af svaret netop at bruge lagerautomater, siger Niels Ralund, adm. direktør i Foreningen for Dansk Internethandel, der snart holder konference om emnet.

De leverandører, der kan bidrage til, at intralogistikken kører med stor præcision og effektivitet, har således nok at tage fat på. På dette boomende marked har danske EffiMat Storage Technology i Odense etableret et solidt fodfæste med kunder som Computersalg.dk, Tupperware og mange andre.

– Vi oplever en stor investeringslyst hos onlinebutikkerne, fordi de kan se potentialet i at få automatiseret manuelt varepluk. Når kasserne står overalt på produktionsgulvet, så kommer motivationen virkelig for en effektiv lagerautomat.

– Udover at styrke konkurrenceevnen, nedbringe leveringstiden og minimere fejlleveringer er der i automatisering af intralogistik også nogle positive arbejdsmiljøaspekter. Man kan minimere mængden af ensidigt, gentaget arbejde og tunge løft og derved skåne de ansatte, fortæller Per Østergård Jensen, Regional Sales Manager i EffiMat Storage Technology A/S.

Teknologien kan integreres i kundesystemer

EffiMat har netop høstet yderligere markedsandele hos helt nye kunder som Cykelpartner.dk og Ejner Hessel A/S.

Hos den store bilforhandler Ejner Hessel A/S, der er Danmarks autoriserede forhandler af Mercedes, har man tænkt EffiMats innovative lagerpluk-teknologi ind i sit nye Mercedes-hus i Tilst.

To ’ClassiMat’er’ har automatiseret hele vareflowet i Mercedeshuset Ejner Hessel A/S i Tilst.

Her automatiserer to eksemplarer af ClassicMat hele vareflowet, lige fra modtagelse til levering. En af årsagerne til, at valget faldt på EffiMat fremfor konkurrerende aktører på markedet, er, at EffiMat mestrer at integrere bilforhandlerens ERP-system Autoline med softwaren i lagerautomaterne.

– Det er simpelthen banebrydende for denne industri, at vi integrerer vores maskiner direkte med Autoline. Autoline er blevet udviklet og forfinet gennem 30 år, og det bruges i dag af mere end 4000 bilforhandlere i 45 lande. Det åbner jo uhyre spændende muligheder for EffiMat, siger Per Østergård Jensen, Regional Sales Manager, ansvarlig for salg i Nordeuropa.

Tårnhøje automater med cykeldele

En anden af EffiMats nye kunder inden for e-handel og detailhandel er den prisbelønnede vækstvirksomhed Cykelpartner.dk. Det er Danmarks førende webshop inden for salg af cykler, løbe- og cykeltøj, outdoor-udstyr med mere.

Hos Cykelpartner.dk indbygger EffiMat i samarbejde med Logimatic fire tårnhøje lagerautomater i cykelbutikkens omfangsrige varelager i Jebjerg ved Skive. Valget af EffiMat skete efter en meget grundig sammenligning af samtlige lagerautomationsløsninger på markedet.

CEO Michael Givskov forklarer, at der samlet set var flest fordele for Cykelpartner.dk ved at vælge de fleksible EffiMat-tårne.

– Det særlige ved EffiMaten er plukhastigheden, fordi den kører med 5 kasser parallelt frem for en hylde ad gangen; Det betyder en væsentlig ressourcebesparelse, at vores medarbejdere kan pakke en ordre, mens EffiMaten henter de næste kasser. Den her løsning sparer os en hel masse lagerplads og vil øge både effektivitet og korrekthed.

– De ansatte er ellevilde med udsigten til at gå meget færre skridt mellem reoler og til at kunne plukke de fleste varer i en ergonomisk rigtig højde. Sidst men ikke mindst er det også afgørende for os, at vores egne programmører har adgang til at pille i EffiMat-softwarens motorrum, så vi hurtigt og fleksibelt selv kan lave tilpasninger, siger Michael Givskov.

20.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

Three key issues in supply chain management and how to overcome them

13.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT revolutionizes hotel industry with new solution for Scandic Spectrum

20.10.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

INTRODUCING SINA

18.05.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

20.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT udvider

19.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT Storage Technology bliver til EFFIMAT