Autonome robotter er effektive hjælpere på lageret

Lagermedarbejderne hos den tyske metalvirksomhed Cours har i det seneste år fået hjælp af tre autonome robotter fra MiR. Robotterne arbejder uden problemer i trange og støvede omgivelser og har allerede bidraget til at modernisere og automatisere de interne logistikprocesser, hvilket har øget effektiviteten med 11 procent.

Lagermedarbejderne hos den tyske metalvirksomhed Cours har i det seneste år fået hjælp af tre autonome robotter. Foto: MiR

22.04.2024

SCM.dk

Selv efter fire generationer i samme branche kan man sagtens finde nye og bedre måder at gøre tingene på. Sådan var tankegangen hos den tyske virksomhed Cours GmbH & Co. KG, der med base i Nordrhein-Westfalen arbejder med galvanisk overfladebehandling. På virksomhedens fabrik i Velbert er omkring 40 medarbejdere beskæftiget med efterbehandling af metalliske komponenter, primært zinkafstøbninger. 

Virksomhedens kundebase omfatter virksomheder fra forskellige sektorer, herunder lås og beslag, bilindustrien, elektroteknik, forbrugerelektronik og medicinsk teknologi. Automatiseringen af interne logistikprocesser markerer et væsentligt skridt for virksomheden, der benyttede overgangen til fjerde generation som den perfekte anledning til at modernisere og automatisere arbejdsgangene.

En af de store udfordringer i overfladebehandlingsindustrien er, at mange arbejdstrin er stærkt afhængige af manuel arbejdskraft. Det gælder for eksempel klargøring af overflader og lastning af produkter. Her besluttede Cours at bruge autonome mobile robotter (AMR) fra Mobile Industrial Robots (MiR) til materialehåndtering. 

"AMR'erne fra MiR blev især valgt på grund af deres evne til at navigere uafhængigt i meget travle og trange produktionsmiljøer. Valget faldt på MiR600 og MiR1350 modellerne, som kan registrere og undgå forhindringer med høj pålidelighed takket være deres avancerede sikkerhedsfunktioner, herunder sensorer, laserscannere og kameraer”, siger Maximilian Reinhold, Head of Innovation & Automation hos Cours.

Cours' brug af robotter var ikke kun drevet af behovet for at aflaste medarbejderne for fysisk anstrengende opgaver, men også med henblik på at optimere processer, øge effektiviteten og kvalitetssikre. Planlægning og styring foregår centralt via Cours Galvano-system og MiR's MiR Fleet management-software, hvilket betyder, at robotterne altid er præcis, hvor de er nødvendige.

"Robotterne udfører omkring 300 missioner om dagen, og kører i gennemsnit 12 kilometer om dagen og 250 kilometer om måneden. Afhængigt af modellen bærer de belastninger på 200 til 1100 kg, som tidligere krævede menneskelig arbejdskraft”, forklarer Maximilian Reinhold.

En afgørende faktor i valget af AMR'erne fra MiR var IP52-beskyttelsesklassen, som er særligt vigtig på grund af Cours' ofte støvede produktionsmiljøer. Desuden kan robotterne navigere sikkert gennem smalle åbninger og i varierende lysforhold, hvilket også var en del af udfordringerne på Cours' fabrik. Fordi AMR'erne ikke har behov for eksterne hjælpemidler til navigation, var der stort set ikke behov for ændringer af den eksisterende infrastruktur. 

Cours medarbejdere blev involveret i implementeringsprocessen på et tidligt tidspunkt, hvilket var med til at forebygge fordomme og forbehold over for robotterne. 

"Implementeringsprocessen gav vores medarbejdere mulighed for at diversificere deres arbejdsområder. Samtidig bidrog de med deres kreativitet, fleksibilitet og vilje til at lære for at tilpasse sig de ændrede arbejdsforhold. Medarbejderne tilegnede sig nye kompetencer inden for robotteknologi, som også kan komme dem til gode på andre områder af digital transformation”, fortæller Kira Jülicher, administrerende direktør for Cours.

Læs også: Logistikcenter i Greve får nye robotter

Interoperabiliteten af MiRs AMR-systemer spiller en nøglerolle i Cours' overordnede strategi, fordi der skabes synergier med andre automatiserede processer i virksomheden. AMR'erne kan nemt kommunikere med andre maskiner og systemer, for eksempel galvaniseringssystemet eller ERP-systemet, hvilket resulterer i en smidig og koordineret proces.

"Mere end et år efter indførelsen af AMR'er har vi hos Cours oplevet en markant stigning i effektiviteten på omkring 11 procent. Projektet illustrerer effektiviteten af investeringerne i MiR-systemerne og vigtigheden af åbenhed over for innovation i et hurtigt skiftende produktionslandskab. Større effektivitet, reduceret arbejdsbyrde for medarbejderne og forbedret kvalitetssikring er blandt de synlige succeser”, siger Kira Jülicher.

Kilde: MiR

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

02.05.2024SCM.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

26.04.2024SCM.dk

Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

25.04.2024SCM.dk

JYSK bygger nyt bæredygtigt distributionscenter i Holland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup