Bedre IoT-net i Danmark – også til transporten

Firmaet IoT Denmark er ved at etablere det første landsdækkende netværk dedikeret til Internet of Things i Danmark. Det vil også komme transportbranchen til gode.

Danmark er ved at blive koblet bedre sammen i IoT-regi, i takt med at Sigfox får rullet sit netværk ud i landet..

23.01.2017

SCM.dk

Tingenes internet får snart bedre arbejdsbetingelser i Danmark. Det franske selskab Sigfox er ved at få rullet sit dedikerede netværk ud i landet i samarbejde med virksomheden IoT Denmark, og man har meget snart en komplet dækning – Bornholm er stort set den sidste ’hvide plet’ på kortet. Derudover kommer Grønland og Færøerne til senere.

Læs også: Industriens internet har det svært med standarder

Det fortalte direktør for IoT Denmark, Daniel Bachmann, for nylig, da de to parter for nylig holdt lancering på netværket.

”Der er mange, der ikke helt har forstået dybden og potentialet i IoT. Med et forventet antal ’ting’ på internettet på 26 milliarder i 2020, er vi overbeviste om, at de teknologi-mindede danskerne vil tage godt imod de mange muligheder, som IoT tilbyder”, sagde han.

For industrien har tingenes internet potentiale til at forandre en lang række væsentlige forretningsprocesser og gøre adskillige operationer og aktiviteter både nemmer og hurtigere. En af de brancher, der kan drage nytte er dette, er transportsektoren, hvor eksempelvis intelligente trafiksystemer, asset tracking og vedligehold kan løftes til nye niveauer.

På Sigfox’ net drejer det sig om nogle relativt beskedne antenner og nogle endnu mindre sendere, der begge er kendetegnet ved lave priser, et lavt strømforbrug og en lang rækkevidde på den åbne frekvens 868 MHz, hvor de kan sende små datapakker (maks. 12 byte) op til ca. seks gange i timen. Trods de små specifikationer er mulighederne, som nævnt, mange.

Forsøg i gang i Danmark
”IoT giver den fysiske verden en stemme. På den måde handler det ikke så meget om gadgets, men mere om den data og den viden, man kan få ud af det her netværk. I logistikken er de små, simple sendere oplagte til at fortælle om, hvor fx en given forsendelse eller bil befinder sig og hvor den bevæger sig hen, og også om ting virker som de skal. Her kan netværket hjælpe med at forudse potentielle nedbrud, så man kan fange, dem inden de skaber problemer”, siger kommunikationschef i Sigfox, Thomas Nicholls.

På trafikfronten er Sigfox allerede i gang med et eksperiment i Danmark, nærmere bestemt i Lyngby nord for København, hvor Lyngby-Taarbæk Kommune har etableret et samarbejde med IoT Denmark, der i første omgang handler om at optimere brugen af et udvalg af kommunens biler. Ved at montere en sensor, koblet til antennesignalet, i hver bil, kan man registrere hvor, hvornår og hvor langt bilerne kører.

”Med sensorerne kan vi registrere, om vi udnytter vores bilpark godt nok og på den måde optimere ud fra vores reelle behov – og ikke ud fra hvad vi tror, der er brug for. Med IoT-teknologi kan vi derfor på en relativt billig måde forhåbentligt komme til at spare både tid og penge”, siger centerchef for Borgerservice og Digitalisering i Lyngby-Taarbæk Kommune, Jakob Sylvest-Nielsen.

Læs også: London bliver smartere i stort IoT-forsøg

Sigfox’ netværk dækker pt. 30 lande og man er på vej og yderligere 15 skal efter planen komme til alene i 2017. Netværket har desuden mere end 7 millioner registrerede enheder.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

08.11.2024SCM.dk

3D print baner vejen for vækst i plastvirksomhed

08.11.2024SCM.dk

PostNord og Vinteds samarbejde gør genbrugsmarkedet mere enkelt

06.11.2024SCM.dk

Ny griberobot klarer tunge løft i op til 3 meter og 18 timer i døgnet

06.11.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitalt ansigtsløft hos Lunderskov Apotek

05.11.2024SCM.dk

Salg af logistikrobotter foregår med rekordfart

05.11.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

AV-Connectrion - Digitale prisskilte – et bindeled mellem fysisk butik og webshop

05.11.2024SCM.dk

Dansk containergigant og arkitektfirma samarbejder om enestående månehabitat

05.11.2024SCM.dk

Generativ AI kan sætte turbo til din værdikæde

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

Forstå PCN-Indberetningskravene og overhold lovgivningen

Dato

12.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Grundkursus i Livscyklusvurderinger (LCA), som alle kan være med på. Kurset kræver ikke forudgående viden om LCA.

Dato

13.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online