Big data bliver stort

Konsulenthuset Accenture og BI-udbyderen Eye for Transport fastslår begge, at big data-analyse inden for supply chain vil påvirke virksomhederne signifikant i de kommende år.

Hele 97 procent af de adspurgte i en Accenture-undersøgelse mener, at big data-analyse kan gavne deres supply chains..

19.11.2014

SCM.dk

I den seneste Supply Chain Big Data Report fra Eye for Transport, der beskæftiger sig med Business Intelligence (BI) inden for supply chain og logistik, er hovedkonklusionen, at big data har en signifikant indflydelse på supply chain-direktørernes ageren. Blot 15 procent af respondenterne i rapporten tilkendegiver, at big data har en lille eller ingen indflydelse på deres beslutninger. Det leder Eye for Transport til at fastslå, at big data vil påvirke supply chain-industrien voldsomt i årene frem.

Profitabelt at få styr på big data
Et af de mest overraskende resultater fra rapporten er den forventede ROI-hastighed på big data- analyseløsninger, hvor to tredjedele af de adspurgte forventer, at investeringen har betalt sig selv tilbage inden et år.

Om undersøgelserne

  • Eye for Transport-rapporten bygger primært på svar fra respondenter fra både Europa og Nordamerika. Majoriteten (44,9 procent) af de adspurgte arbejder for virksomheder med en årlig omsætning på mere end en milliard dollars.
  • Accenture-rapporten bygger på web-baseret spørgeundersøgelse blandt 1.014 chefer fra øverste hylde i store globale virksomheder. 

Det er primært en forbedring af synligheden i supply chain, der ligger til grund for investeringer i big data-analyseløsninger. Men også forecasting, S&OP og risk management ses som områder, hvor det kan vise sig profitabelt at få styr på big data. Det gælder både for speditører og andre løsningsudbydere.       

Generelt viser rapporten, at big data vil ændre arbejdsgangene for speditører og LSP (Logistics Service Providers). Ifølge Eye for Transport står det på baggrund af rapporten klart, at big data-analyseløsninger ikke er til at komme udenom for logistik- og supply chain-professionelle. Det vil være en nødvendighed for at differentiere sig fra konkurrenterne, fastslås det.   

Svært at implementere
Også konsulenthuset Accenture er på banen med en ny undersøgelse om big data i supply chain. Den viser, at de fleste virksomheder har høje forventninger til big data-analyser i deres supply chains, men at mange har problemer med at implementere dem.

Accenture har spurgt over 1.000 topledere fra store globale virksomheder for at blive klogere på deres tanker om vigtigheden af big data-analyser i supply chain, hvor langt de er nået med implementeringen og hvilket udbytte de får ud af anstrengelserne. 97 procent af de adspurgte mener, at big data-analyse kan gavne deres supply chains, men kun 17 procent har allerede implementeret analyse-værktøjer i en eller flere supply chain-funktioner. Men ifølge Accenture står mange virksomheder på vippen til at investere i udviklingen af en moden big data analyse-kapacitet. Mere end en tredjedel svarer, at de er i seriøse forhandlinger om implementering, mens tre ud af ti har taget initiativ til det.

Læs også: Big data kan styrke supply chain eksekvering

Konklusionen fra Accenture er, at big data-analyse har et stort potentiale for at forbedre mange dele af forretningen og samtidig få en væsentlig indflydelse på virksomhedens overordnede drift og økonomi.  

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

23.05.2024SCM.dk

Ny alliance vil udvikle nye danske ChatGPT’er

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

20.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Loyalty, brand identity, and time matter

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup